Lonneke helpt single vrouwen die alleen moeder willen worden.

Het hebben van een onvervulde kinderwens, de gedachte om bewust alleen moeder te worden en de schaamte om daarvoor allemaal uit te komen blijkt een veel vaker voorkomend probleem dan ik in eerste instantie had gedacht. Het artikel van Roos werd meerdere malen gedeeld en ik kreeg enorm veel berichten dat vrouwen zich herkenden in haar verhaal. Waarom dan niet meer doen met het onderwerp; onvervulde kinderwens.

Nog geen paar weken geleden stuit ik op een Facebook bericht. Een vriendin van mij deelt een bericht van Lonneke. 

‘Hoe weet je dat je klaar bent om de stap naar het solomoederschap te zetten? Nooit had ik me in al die jaren kunnen voorstellen dat ik ooit alleen moeder zou worden. Wel moeder zijn, dat wel. Dat wist ik heel zeker. Maar alleen? Nee, niet alleen zonder een man aan mijn zijde. Net als iedere andere vrouw wilde ook ik een gezin samen met iemand.’ 

Alleen moeder worden, Babynez, Lonneke van Vliet , onvervulde kinderwens

Het bericht trekt mij aan en ik besluit rond te snuffelen op haar Facebook pagina. Hier kom ik er achter dat Lonneke alleen moeder is geworden, twee bedrijven heeft opgestart en nu ambitieuze single vrouwen helpt die overwegen om alleen moeder te worden. Hier moet ik meer van weten. Twee dagen later hang ik met haar aan de telefoon. 

‘Ik val maar meteen met de deur in huis. Alleen moeder worden? Hoe ben je tot dit besluit gekomen?’

‘Ik ben eigenlijk altijd bezig geweest met mijn carrière. Het verhaal van Roos was bijvoorbeeld echt enorm herkenbaar voor mij. Ik vind het heel knap dat ze juist die schaamte, die heel veel vrouwen voelen durft te laten zien. Vrouwen zijn enorm sterk, maar juist het meest kwetsbare houden vrouwen voor zich. Zelf maakte ik ook veel uren en mijn leven bestond uit werken en vrienden. Ik was niet echt bezig met huisje, boompje, beestje. Pas rond mijn 33ste begon mijn kinderwens echt te spelen, maar kwam ik erachter dat ik niet gelukkig was in mijn huidige relatie. Ik verbrak de relatie en raakte daarna wel even in paniek.

Hoe ging ik in een korte tijd een geschikte man vinden om een gezin mee te stichten? En had ik dan wel de tijd om een relatie echt een kans te geven. Ik zat in een spagaat en wist even niet hoe ik hieruit moest komen. Ik probeerde rationeel te denken en mijn emotie uit te schakelen. Een kind krijgen kon nog maar even, voor het vinden van een man had ik in principe nog alle tijd. Een paar weken later maakte ik de beslissing om alleen een kind op de wereld te gaan zetten’. 

‘En dan, hoe gaat zo’n bewust alleenstaande moeder procedure?

‘Iedereen weet hoe een baby tot stand komt. In Nederland zijn er meerdere spermabanken, die heel secuur te werk gaan en alle belangrijke aspecten met je doornemen. Zoals je persoonlijke, financiële en psychische situatie. Een Nederlands traject, om een zaaddonor te vinden, kan echter gemiddeld tot wel twee jaar duren. En dat kan voor een single vrouw met een kinderwens een reden zijn om op een andere manier aan een donor te komen.

In het buitenland gaat zo’n procedure veel sneller en daarom gaan veel vrouwen voor een zaaddonor bijvoorbeeld naar Denemarken. Hoe mijn procedure verder verliep houd ik graag privé, maar het ging gelukkig wel redelijk snel. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is mijn zoon alweer 6 jaar.’

Alleen moeder worden, Babynez, Lonneke van Vliet , onvervulde kinderwens

‘Wanneer kwam je met het idee om ambitieuze single vrouwen, die overwegen om alleen moeder te worden, te gaan helpen?’

Net voor mijn bevalling ben ik, na jaren in de IT te hebben gewerkt, uit vaste dienst gegaan. Ik ben mijn online communicatiebureau MOSOM gestart en ik was dus opeens alleenstaande moeder en ondernemer. Ik was dolgelukkig met mijn nieuwe leven, al was het soms wel even aanpoten. Gaandeweg zag en hoorde ik steeds vaker vrouwen om me heen worstelen met hun kinderwens als single vrouw. Sommige vriendinnen zaten met dikke tranen bij mij aan de keukentafel. Ze waren na een lange relatie weer alleen en volledig in paniek. Hoe moest dat nu met hun onvervulde kinderwens? Steeds weer besefte ik dat wat ik kon doen, zij ook konden doen. Ze hadden mijn bewust alleenstaande moeder proces allemaal van dichtbij mee gemaakt.

Na een aantal keukentafel gesprekken viel bij mij het kwartje. Hier moet ik iets mee gaan doen; ik wilde single vrouwen met een kinderwens gaan helpen. Als ik dat niet zou doen, als ik ze niet zou inspireren met mijn verhaal, dan zouden deze vrouwen misschien wel hun grootste verlangen aan de wilgen hangen. En dat liet ik niet gebeuren. Waarom zou je als vrouw alleen niet een kind op de wereld zetten? Wat is je angst? Uiteindelijk kan je ook verlaten worden door een man als je al een kind met hem hebt. Op dat moment ontstond Babynez.’

Heel logisch, wat is Babynez?

Babynez is een coaching praktijk gericht op ambitieuze single vrouwen met een kinderwens en het solomoederschap. Mijn missie is om duizenden vrouwen te inspireren met mijn verhaal en te helpen bij het maken van de keuze om alleen moeder te worden. Ik wil het taboe rondom het kiezen voor een kind alleen doorbreken, want dit onderwerp speelt bij zo ontzettend veel vrouwen. Inmiddels begeleid ik tientallen vrouwen, waarbij we in 1 dag helder maken of jij alleen moeder wilt worden of niet. Deze 1 op 1 dag staat volledig in het teken van jou en levert je een concreet actieplan. Ik neem je mee in mijn verhaal en ik zet je aan het denken. 

Alleen moeder worden, Babynez, Lonneke van Vliet , onvervulde kinderwensAlleen moeder worden, Babynez, Lonneke van Vliet , onvervulde kinderwens

Elke 1 op 1 dag is anders, maar vaak is er veel verdriet bij de vrouwen die ik coach. Deze  vrouwen zijn in een stadia beland, waarin ze zichzelf nooit hadden zien willen belanden. Iedereen om hen heen krijgt kinderen, samen mét een partner. Er worden veel vragen gesteld, frustraties geuit en gedachtes gedeeld. Want hoe kan het toch dat zelfs de buurvrouw een vriend heeft en zij, die carrière maakt en de looks heeft, niet. Het is heel verdrietig om te zien, en zeer herkenbaar. Deze vragen zijn ook zeker niet in een dag beantwoord en opgelost. Het zijn allemaal angsten.

Ze zijn bijvoorbeeld bang dat ze hun kind alleen niet gelukkig kunnen maken. Doordat ik zelf op dit punt heb gestaan, ben ik zo dankbaar dat ik dit proces samen met deze stoere vrouwen mag doorlopen. Babynez is een buddy voor het leven. 

Goed om te horen dat Babynez een succes is, hoe ging het persoonlijk met jou verder na het krijgen van je kind?

‘Drie jaar na de geboorte van mijn zoon heb ik de liefde van mijn leven ontmoet. Hij heeft twee kinderen en met z’n vijven zijn we een heel gelukkig samengesteld gezin. En dat wil ik al die vrouwen meegeven die overwegen om alleen voor een kind te kiezen: volg je hart en creëer je eigen gelukkige leven. Als je iets wilt kan je het ook. Een kind kunnen krijgen duurt helaas niet eeuwig, maar de liefde komt vanzelf wel op je pad. En ik kan dat weten.’ 

Vragen voor Lonneke? Stel ze gerust hieronder in de reacties! Twijfel je of je überhaupt moeder wilt worden? Lees dan het boek de Twijfelmoeder.

Het delen van dit artikel wordt altijd gewaardeerd! Blijf op de hoogte via Facebook! 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP