Lianne ontvlucht Amsterdam en is opeens een stuk minder met zichzelf bezig.

Amsterdam. De stad waar alles mogelijk is, waar dromen waar worden gemaakt, maar ook de stad van de verleidingen en hoge sociale druk. Is alles echt zo als het lijkt? Of leven de mensen in de grote stad soms voort op uiterlijke schijn? In deze interview reeks interview ik meiden en jongens uit de hoofdstad. Allemaal met hun eigen verhaal maar ook allemaal even succesvol, een tikkeltje onzeker en enorm kwetsbaar in deze grote perfecte wereld. 

Waar tijdens het reislustige ‘non Corona’ bestaan van mij, mijn Instagram gebruik, hoogtij viert merk ik dat in quarantaine tijd Twitter mijn nieuwe verslaving is geworden. Op een of andere manier word ik moe van Instagram, sinds iedereen daar opeens die uitgemolken Tiktok filmpjes deelt. Die filmpjes, die wanneer je ze voor de eerste keer ziet best grappig zijn, maar dat je daarna denkt girl verzin iets anders. Ik heb het dan over de bekende TikTok filmpjes als; ‘What the hell is beauty mode, what is this do. Oh damnn! Ok! Ok!’, of die van Okay I’m bored in the house and I’m in the house bored.

In de eerste paar weken van mijn quarantaine gebruik ik Twitter vooral om het recente nieuws te checken, want voor de rest is Twitter toch dood? Wie gebruikt dat social medium nou nog? Denk ik op dat moment. Niks blijkt minder waar. Door retweets ontdek ik steeds meer hilarische Twitter gebruikers waar ik enorm vrolijk van word. Zo ook Lianne Sanders

Twee van haar tweets die mijn aandacht trekken zijn:

Ik zie dus helemaal voor me dat iedereen na al die weken thuis ineens weet wat-ie wil met z’n leven, wereldreis met zo’n volkswagenbusje, eigen duurzame ecologische onderneming, en dat ik denk: komende zomer meer witbier op het terras.’

Jij verwijdert tweets waar geen likes op komen, hè?’ Ja lieverd de realiteit is dat ik opgesloten zit op 25 vierkante meter met de geruite pyjamabroek van mn corporale ex-vriendje van vijf jaar terug dus mag ik online dan een béétje doen alsof de boel er gunstig voorstaat?

Omdat ik meer wil weten over het meisje achter de sarcastische, humoristische en een tikketje zurige tweets besluit ik met contact te leggen. Een paar dagen later hang ik met haar aan de telefoon. Lianne, co-auteur van 2 boeken (Lekker Laten Lullen en Zeik Niet Zo) en columnist voor onder andere Glamouris inmiddels Amsterdam ontvlucht en bivakkeert een tijdje bij haar moeder in het Gelderse groene landschap.

‘Lianne, ik had het gevoel dat Twitter dood was, maar toen kwam ik opeens jouw Twitter account tegen. Je doet het zeker niet slecht met bijna 10.000 volgers. Hoe is dit allemaal ontstaan? 

‘In 2018 ben ik genomineerd als beste Twitteraar door The Best Social Media. Uiteindelijk werd ik tweede. Dit was leuk en hierdoor groeide mijn aantal volgers. Toentertijd wilde ik het liefst iedere dag een grappig bericht eruit gooien. Dit resulteerde in het feit dat ik soms uren zat te broeden op iets grappigs. Maar eerlijk, ik ben gewoon niet iedere dag grappig. Dus daar ben ik mee gestopt. Ik twitter nu alleen iets als ik op dat ogenblik iets bedenk.’

‘Ik zag een bericht over ZZP’ers. Je verbaast je over hun doorzettingsvermogen, terwijl jij als ZZPer blij bent als je consistent een maand lang je vitamine pillen inneemt. Hoe voelt dan nu als je al die ZZPers zo creatief ziet worden in Corana tijd?’ 

‘Ik vind dat superknap, maar ik kan dat niet. Ik volg best veel mensen op Instagram die de rust van het thuiszitten aangrijpen als een soort kans, om nog meer uit te zoeken wat ze willen en om nieuwe businessmodellen te bedenken. Maar ik ben eigenlijk al blij als ik de dag doorkom, zonder het zien van mijn vriendinnen, zonder een knuffel van iemand en zonder soms een biertje op het terras aan het eind van de dag.

Moet ik dan ook nog creatieve ideeën gaan verzinnen? Voor mij is dat gewoon niet zo realistisch. Maar als je dat wel kan: goed bezig. 

‘Op Twitter ben je redelijk realistisch, vooral als je schrijft in een Tweet dat de bittere realiteit is dat je leeft op 25m2 en nog steeds in de pyjamabroek van je corporale ex vriendje loopt?’ 

Ja, ik hou er wel van om op Twitter mezelf niet zo serieus te nemen en juist te laten zien: kijk, ik rommel ook maar gewoon wat aan. Ik denk dat het ook goed is om soms even lekker bij de pakken neer te gaan zitten. Wanneer een situatie kut is en je gaat ‘m niet uit de weg, maar je gaat er juist even goed voor zitten, voel je je daarna vaak een stuk beter. Je rot voelen kan dus echt opluchten. Dat is een stuk fijner dan koste wat kost je best doet om iets van een positieve kant te bekijken. 

Lianne Sanders Twitter in haar studio

Ik woon in een studio van 25m2 in Amsterdam, heb geen tuin en mijn huis ligt ook nog eens op het noorden. Ik krijg dus 0 zon binnen en mijn uitzicht is in de tuin kijkend van een ander. Ik hoor mensen nu zeggen: ‘dan zoek je toch iets anders’, maar dat ben ik al twee jaar aan het proberen en is niet echt een succes. Toen duidelijk werd dat we de komende weken binnen moesten blijven, was mijn eerste gedachte; hoe ga ik dat in dit huis trekken? Ik dacht: ik ga niet eens proberen hier het beste van te maken en de situatie om te denken met positiviteit, maar besloot Amsterdam te ontvluchten. 

‘Je ontvluchtte dus de grote stad? Begrepen je vriendinnen dat?’ 

‘Ja, ik heb het gevoel dat wel meer mensen nu weg willen uit Amsterdam. Het is een fantastische stad, maar als ik niks buitenshuis kan doen, dan komen de muren van m’n kleine studio wel op me af. Toen ik hier in het groene landschap aankwam, voelde ik me meteen beter. Ik ben hier gaan schrijven, wandelen, lezen en mediteer veel.

Ik merk hier ook weer dat ik in Amsterdam soms zoveel met mezelf bezig ben. Wat voel ik? Wat wil ik? Wat voelt goed? Als ik dan wegga uit de randstadbubbel en ik kom in het groen terecht, valt het me op dat mensen hier echt zoiets hebben van: ‘eh, nou, ik ben echt niet de hele tijd aan het voelen welke kant ik op wil met m’n leven hoor, ik ben gewoon aan het werk.’ En die houding is goed voor mij. Gewoon een beetje leven.’

‘Haha, en heb je dan nog meditatie en boekentips?’ 

‘Ik heb zeker een paar goede tips! Dowload insight timer, dat is echt mijn favoriete app. Sarah Blondin en Andrea Wachter zijn mijn favoriete sprekers.

Lianne Sanders Twitter boek

Mijn drie boekentips zijn: (oke, even heel narcisctisch m’n eigen boek promoten) natuurlijk m’n laatste boek ‘Lekker laten Lullen’, daarbij ‘Dingen anders doen’ van Lianne Keemink (een boek over kleine gewoontes veranderen) en het boek ‘Je bent jong en je krijgt wat’ over het overleven van baarmoederhalskanker van Monique van Loon

‘Hey, laatste vraag blijf je nou tot juni in het groene Gelderse landschap of mis je Amsterdam en keer je eerder terug?’ 

‘Nou ja, ik vind het lastig. Als ik Amsterdam erg ga missen, moet ik maar even door die zure appel heen bijten op die 25m2. Al moet ik wel zeggen dat ik me hier in het groen wel afvraag of ik überhaupt wel in Amsterdam wil blijven wonen. Misschien wil ik ook wel liever zelf wonen op een plek in de natuur. Al lijkt me dat ook weer eenzaam. Ik ben er nog niet over uit. Maar misschien doe ik hier toch nog wel een paar creatieve ideeën op. ;-)’

Vragen voor Lianne? Stel ze gerust hieronder in de reacties! 

Het delen van dit artikel wordt altijd gewaardeerd! Blijf op de hoogte via Facebook! 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP