Kaskazi Horse Safari’s; paardrijden in Tanzania.

We rijden het terrein van Kaskazi Horse safari’s op. Het is vroeg in de ochtend en het is voor de eerste keer in tijden zo vroeg al strakblauw en zonnig. Vandaag ga ik sinds lange tijd weer paardrijden. Ik ga paardrijden in Tanzania. Mijn hart maakt een sprongetje van geluk. Mijn excitement level stijgt. ‘Look a zebra’. zegt de driver, terwijl hij naar links wijst. Naast de auto hobbelen een paar zebra’s voorbij. Ik heb nog niet eens op een paard gezeten, maar een ding weet ik zeker, mijn dag kan nu al niet meer stuk.

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

Eind april 2019 kreeg ik de kans om samen met Makasa Safari’s negen dagen het noorden van Tanzania te verkennen. Tijdens deze dagen stonden er maar liefst drie verschillende safari’s in Tanzania op de planning. Ik bezocht diverse bekende safari parken in Tanzania zoals; Tarangire National Park en Lake Manyara (helaas had ik geen tijd voor het wereldberoemde safari park Serengeti), maar daarnaast kreeg ik ook de kans om een op paarden safari te gaan in Arusha. Hoe cool!

Even terug naar het begin. Als jong meisje was ik al druk in de weer met paarden, of beter gezegd pony’s. Toen ik een jaar of 8 was deed ik met mijn B-pony mee met springwedstrijden en op latere leeftijd ging ik over op een D-pony waar ik dressuur mee beoefende. Je snapt dus wel toen ik in mijn programma zag dat ik gingen paardrijden in Tanzania ik even een sprongetje maakte.

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

Het neemt overigens niet weg dat ik rond mijn 14de ben gestopt en daarna misschien 1 keer of hoogstens 2 keer op een paard heb gezeten. Het was dus zeker even spannend hoe het paardrijden in Tanzania mij zou vergaan.

Paardrijden in Tanzania

Bij Kaskazi Horse safari kan je diverse paarden safari’s boeken. Zo is het mogelijk om een meerdaagse safari naar Serengeti te boeken, maar je kan er ook voor kiezen om een dag safari in het nabij gelegen Arusha National Park te boeken. Omdat ik maar een paar dagen in Arusha was, was er voor mij een paarden safari op de range zelf geregeld. Dit klinkt misschien saai, maar geloof mij dit is echt een te gekke ervaring als je op vakantie in Tanzania bent.

Een paarden safari op de range kun je in de ochtend (tot ongeveer 13:00) en in de namiddag (vanaf 16:00) boeken. Je betaalt per persoon rond de 80 dollar en bent dan sowieso twee uur zoet.

Kleding advies

Voor de paarden safari in Arusha is niet echt een specifiek kledingvoorschrift, maar houd er rekening mee dat je echt gaat paardrijden in Tanzania. Wij hebben grote stukken gegaloppeerd, dus het is handig als je een paardrijbroek of misschien een dikke sportlegging aantrekt. Daarnaast kun je gewone sneakers aantrekken, want er zijn chaps beschikbaar. Een cap is een vereiste en deze kan je gratis lenen op de range.

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

Bij aankomst op de range (mijn paarden safari in Tanzania begon om 08:30) werd ik vriendelijk ontvangen door Stefano. Stefano was mijn gids voor de ochtend en boek je ooit een safari bij Kaskazi Horse safari dan kan ik je zeker deze jongeman aanraden. Naast dat hij super vrolijk is, wist hij enorm veel te vertellen over het gebied en over de paarden.

Anwyay, na een korte kennismaking kon het avontuur beginnen. Mijn paard was al opgezadeld dus ik hoefde alleen maar op te stappen en dat ging gelukkig goed. Uiteindelijk voelde het meteen enorm vertrouwd op het paard en ik was helemaal in mijn nopjes.

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

Het eerste stuk van de paarden safari zag ik weinig wilde dieren, maar de uitzichten waren echt prachtig. Je gaat ter paard over een groene vlakte met bomen en hebt uitzicht op Mount Meru. Mount Meru is een actieve stratovulkaan in Tanzania en ligt naast de bekende Kilimanjaro berg.

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

Na ongeveer 15 minuten rijden begon het wilde dieren spektakel. Gnoes, zebra’s, springbokken, dik dik’s, impala’s en steenbokken. Vooral de zebra’s vond ik enorm cool om te zien. Wat paardrijden in Tanzania nou zo bijzonder maakt t is dat je met je paard echt super dichtbij de wilde dieren kan komen. Dit is echt een uniek ervaring die niet mag ontbreken aan jouw Tanzania reis.

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

Na ongeveer twee uur, heel veel zonnestralen op mijn hoofd en met een ervaring rijker keerde ik weer terug naar de range. Als ik ooit nog een keer terug kom dan boek ik zeker een meerdaagse paarden safari in Tanzania. Deze activiteit is echt een enorme aanrader!

paardrijden in Tanzania Kaskazi Horse safari's vakantie in Tanzania

Voor mij zingt Stefano op zijn paard het Tanzaniaanse lied; “Jambo, Jambo bwana, Habari gani, Mzuri sana, Wageni, Mwakaribishwa, Tanzania,yetu, Hakuna Matata”. Ik heb een glimlach op mijn gezicht en zing met hem mee ‘Hakuna Matata”. Het is nog geen seconde stil of we zetten het liedje opnieuw in. Ik besef mij weer even iets, wat ik niet snel zou vergeten; Kindness is a free sprinkle that stuff everywhere…

Vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en instagram.

Lees meer over een vakantie naar Tanzania. 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP