Mijn eerste verre reis naar Kaapstad gaf mij het reisvirus

Durf ik het wel aan? Is het niet eng? Of zou het gevaarlijk zijn? Misschien moet ik het gewoon doen. Als het tegenvalt kan ik altijd het eerste vliegtuig terug naar huis pakken. Ik open mijn mailbox en druk op antwoorden. Zenuwachtig vlieg ik over het toetsenbord. Het belangrijkste dat ik terug typ is: ‘volgende week wil ik graag met jullie mee naar Kaapstad!’  

De vakanties met het gezin kan ik mij nog goed herinneren. Ik ben enig kind, maar dat betekende niet dat ik eenzaam was. Meestal probeerde mijn ouders een vriendinnetje mee te nemen of met een andere familie te reizen (zie onderstaande foto’s).

We gingen meestal naar dezelfde soort bestemmingen. Althans, we wisselde wel van plaatsen, maar meestal waren dat toch wel de pittoreske plekken in Italië, Frankrijk of Spanje. Mijn moeder heeft (nog steeds) vliegangst en hield niet van verre vluchten. Hierdoor zat een droomvakantie naar een verre bestemming er niet in.

Als tiener koos ik voor de ‘veilige’ bestemming waar ik regelmatig met mijn ouders kwam

Het gekke is dat als je opgroeit met bepaalde gewoontes en tradities je daar automatisch in mee gaat. En misschien dat je het ook wel voortzet op latere leeftijd. Wij gingen altijd op vakantie naar Europese landen, dus kwam het niet in mij op om zelf naar Afrika, Azië, Amerika of misschien wel Nieuw-Zeeland  te reizen. Veel te ver! Backpacken in Thailand na je middelbare school? Mij niet gezien. Ik koos voor 10 dagen Cannes, Zuid-Frankrijk. De ‘veilige’ bestemming waar ik regelmatig met mijn ouders kwam

In januari 2016 kreeg ik het aanbod om voor een zonnebrillenmerk model te staan in Kaapstad Hoelang ik daar bleef? Dat was geheel aan mij. Er was voor twee weken een accommodatie beschikbaar dus ik kon gewoon blijven als ik wilde. Vragen als: ‘Wat ga ik daar dan doen’ en ‘Is Zuid-Afrika niet gevaarlijk’ spookte door mijn hoofd. Na lang wikken en wegen en vriendinnetjes te hebben gebeld, besloot ik het gewoon te doen. Want wat kon er in vredesnaam misgaan?

Uiteindelijk heb ik geen moment spijt gehad van deze reis. Integendeel, het heeft mij een totaal ander mens gemaakt. Waar ik vroeger angstig was over verre vluchten (geen vliegangst, maar toch), kan de bestemming mij nu niet ver genoeg zijn. Het Zuid Afrikaanse Kaapstad heeft mij een soort van (positief) reisvirus gegeven waardoor ik de hele wereld wil ontdekken. Een paar dagen naar een verre bestemming? Ik draai er mijn hand niet meer voor om en ga gewoon. Want hey, wie (niet) reist is gek.

Na Kaapstad heb ik heb last van ‘wegwee’

Waar ik vroeger het liefst twee weken plat op mijn rug op een strandbedje neerplofte wil ik nu tijdens een vakantie alleen maar dingen zien, voelen en ontdekken. Het klinkt misschien gek, maar ik denk dat ik niet de enige ben die het ‘reisvirus’ heeft. Waar sommige mensen last hebben van heimwee heb ik ‘wegwee’. Ik wil altijd weg!

Cola Cape Town

TIP: WIN EEN TRIP NAAR KAAPSTAD OF EEN VAN DE ANDERE 73 DROOMBESTEMMINGEN 

Wil je nou ook weg en het avontuur opzoeken? Dan heb ik enorm goed nieuws voor je! Coca-Cola geeft deze zomer wekelijks droomvakanties weg, ook naar Kaapstad! Scoor een blikje of flesje Coca-Cola met het speciale etiket met droombestemmingen er op. Onder het label, de dop en het lipje van je Coca-Cola vind je een actiecode, deze kun je invoeren op de actiepagina www.cocacola.nl/summer. Wie weet win jij een reis naar LA of een van de andere heerlijke zonbestemmingen. Let op! Dit is de laatste week, dus doe snel mee!

Geschreven in samenwerking met Coca-Cola 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP