Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Na een relatiebreuk ‘alleen’ op vakantie. Hoe doe je dat?

Na een relatiebreuk alleen op reis, op vakantie of op workation gaan. Veel mensen zouden het afraden, want je neemt je emotionele bagage en pijn mee naar het buitenland. Dan zit je daar zielsalleen, daar zit je toch niet op te wachten? Maar laten we dit eens anders bekijken.

De eerste paar weken na een breuk kunnen vrienden en familie (en hun huisdieren) een fijne steun zijn. Maar er komt een moment dat je je eigen leven weer moet oppakken.

Dat betekent dat je moet leren omgaan met het alleen zijn, met zelfredzaamheid. En eigenlijk is dit misschien wel een van de meest boeiende fasen van je leven, waar je enorm veel van kan leren. Je krijgt de kans om een reset te doen, omdat je letterlijk wordt terug geroepen naar je hart, de plek waar je je diepste verlangens kunt ontdekken.

10 tips voor als je na een relatiebreuk alleen op reis, vakantie of workation gaat

En als je nu al zenuwachtig wordt bij het idee van alleen zijn op een onbekende plek, maak je dan geen zorgen. Dit is volkomen begrijpelijk.

Wist je dat mensen in een relatie, vooral als ze een onveilige hechting hebben, de neiging hebben om volledig in elkaar op te gaan? Je hoort vaak stellen zeggen: “We zijn al zo lang samen, we doen alles samen, we denken hetzelfde, we voelen hetzelfde. We kennen elkaar door en door.” Dus als je ineens alleen bent, moet je deze gewoonte gaan doorbreken.

Het kan zijn dat je niet eens meer weet wat je zelf wilt, omdat je altijd rekening hield met je partner. Maar hier is het goede nieuws: dat hoeft nu niet meer.

Je hebt nu de vrijheid om een bestemming te kiezen die perfect bij jou past. En omdat ik alleen op vakantie gaan na een relatiebreuk wil stimuleren hierbij mijn tien tips om je er door heen te slepen. Geloof mij, you can do this!

1. Neem in eerste instantie geen overhaaste beslissingen

Na een breuk kan de drang om meteen te vertrekken begrijpelijk zijn, maar het is misschien niet de beste keuze, vooral als dit je eerste solo-avontuur is. Geef jezelf de tijd om te voelen wat je echt nodig hebt. Misschien is er een bestemming die je altijd al hebt willen verkennen.

Het is normaal om tijdens deze zoektocht naar een bestemming te huilen om het verlies van dingen die je met je partner deed. Vermijd deze emoties niet, omdat ze anders des te harder op reis/vakantie terug gaan komen. Laat dus de tranen toe om vervolgens weer terug te gaan naar je plan.

2. Kies voor een bestemming zonder tijdverschil

Een vakantie, workation of reis in Europa is een goede optie. Dit omdat je bij deze bestemmingen namelijk geen last hebt van tijdsverschil. En daarbij als je je tijdens je reis dan slecht voelt, kun je nog steeds gemakkelijk contact houden met het thuisfront.

solo trip, na een relatiebreuk, tips voor bestemmingen

Zuid-Afrika kan ook een goede optie zijn, met de velen Nederlanders die daar wonen en of als digital nomad (alleen) werken. Als je daar behoefte aan hebt kun je hier makkelijk nieuwe connecties maken.

Lees ook:  Overleven als introvert in een extraverte wereld

3. Vermijd all-inclusive hotels

Boek absoluut geen all-inclusive hotels! Ten eerste is een all-inclusive hotel mega slecht voor de lokale bevolking van een land (lees daar meer over hier!).

En ten tweede heb je na een relatiebreuk echt geen zin en vooral weinig behoefte aan stellen en gezinnen om je heen. Dat gaat je alleen maar meer weg laten kwijnen. Want, je gaat hoogst waarschijnlijk denken: oh wat als ik hier met mijn partner was geweest. Het is nu echt tijd om te accepteren dat de realiteit is veranderd.

4. Zoek rustige bestemmingen uit

Mijn advies: kies voor rustige bestemmingen en vermijd drukte en grote groepen mensen. Tijdens mijn reis naar Zuid-Spanje besloot ik zelf om Tarifa te bezoeken.

Ten tijden van de pandemie heb ik het daar enorm fijn gehad, maar nu overviel het verdriet me (lees daar meer over in dit artikel). Mijn ex is dol op kitesurfen, en alle herinneringen en wat we hier samen hadden kunnen doen, kwamen in me op.

Heb je zin om aan jezelf te werken, bepaalde patronen te doorbreken en of trauma’s te helen na je verbroken relatie? Dan kan een retraite bij Taita Travel in Zuid – Spanje zeker ook uitkomst bieden.

Daarbij had ik die avond ervoor een paar alcoholische drankjes gedronken. Niet heel handig, omdat alcohol je emoties nog meer versterkt. Houd daar dus ook zeker rekening mee.

5. Wees flexibel met het boeken van accomodaties

Omdat je niet van te voren weet hoe je je op een plek gaat voelen raad ik het aan om niet alle accommodaties van tevoren te boeken. Flexibiliteit is de sleutel. Boek bijvoorbeeld alleen de eerste paar nachten, zodat je vanuit daar kan voelen wat je nodig hebt.

Het lijkt misschien spannend om niet alles van tevoren vast te leggen (wij Nederlanders houden tenslotte van zekerheid), maar geloof mij, op jouw volgende vakantie, op reis en of op workation, na een relatiebreuk, ben je mij na het opvolgen van dit advies dankbaar.

6. Huur een auto om de ultieme vrijheid te ervaren

Als je echt flexibel wilt zijn, huur dan een auto. In Zuid-Spanje heb ik momenteel een auto gehuurd voor slechts 200 euro per week. Accommodaties variëren van 40 tot 60 euro per nacht, dus je kunt op korte termijn beslissen waar je wilt overnachten.

Wees niet bang dat alles vol is, je kan altijd, maar dan ook altijd, ergens terecht. Het gevoel van vrijheid is onbetaalbaar.

Tips om jezelf terug te vinden, accepteren en herstellen van een relatiebreuk  - alleen op vakantie - auto huren

En maak vooral een geweldige afspeellijst met nummers die je vrolijk maken en inspireren. Vermijd die liedjes die je aan je ex doen denken. Mijn ultieme tips: I will survive van Gloria Gaynor, All’ bout about the money van Meja, Return to innocence van Enigma, en Hij leeft in jou van de Lion King.

7. Omarm je emoties

Tijdens je reis zul je momenten van verdriet en twijfel ervaren. Laat deze gevoelens toe en wees lief voor jezelf. Ik ben op dit moment mega blij in Zuid Spanje en werk hard aan deze website en het Instagram account erachter, maar er zijn ook echt wel momeneten geweest dat ik dacht; ‘ik ga naar huis’.

Lees ook:  Een gastric bypass heeft mij als mens veranderd.

Een relatiebreuk is geen kleine gebeurtenis. Het is belangrijk om je emoties die je opeens kunnen overvallen niet te onderdrukken. Realiseer je dat emoties tijdelijk zijn en dat ze zullen vervagen als je ze toelaat.

8. Redefinieer ‘alleen-zijn’

In onze maatschappij wordt alleen-zijn vaak als negatief beschouwd. Alleen zijn is zielig, eenzaam en of saai. Omdat je dit waarschijnlijk zo vaak hebt gehoord, ben je er ook in gaan geloven. Zelfs ik, die mega vaak in mijn eentje heeft gereisd en daar ook heel blij van word, heb met deze overtuiging te kampen.

Tips om jezelf terug te vinden, accepteren en herstellen van een relatiebreuk  - alleen op vakantie - yoga retraite in Zuid Spanje

Voel je je alleen op vakantie, op reis of tijdens jouw workation na een relatiebreuk? Sta dan stil bij dit gevoel en bedenk hoe je je in je relatie voelde. Je zult merken dat alleen zijn op je bestemming veel minder erg is dan je misschien dacht.

9. Accepteer de situatie, laat los en groei

Een hele krachtige tip is om je vorige relatie niet te gaan idealiseren, maar te zien zoals hij echt was. Vaak kijken we naar oude foto’s en video’s en denken we steeds weer: “Wat als…?” Maar dat is nu niet meer relevant (lees meer over het doorbreken van ongezonde relatiepatronen hier).

Het is voorbij, en jullie hebben allebei je best gedaan, maar het werkte niet. En dat is oké! Je kunt er niets meer aan veranderen, dus accepteer het en laat het los. Ware liefde omvat ook loslaten. Wees dankbaar voor de tijd die je met je partner hebt gehad en trek er je eigen lessen uit. Nu is het tijd om aan jezelf te denken en je passies en geluk te gaan volgen.

10. Word beste vrienden met jezelf

Last but not least, word beste vrienden met jezelf! Hoewel steun van vrienden en familie belangrijk is, is het echt mega essentieel om een sterke relatie met jezelf te ontwikkelen.

En alleen reizen kan een geweldige manier zijn om dit te bereiken. Dus boek die reis, retraite, vakantie en of workation, jij kan dit!

Als afsluiting, onthoud deze wijze woorden: “If you love someone, set them free. If they come back, they’re yours; if they don’t, they never were.” Dit is jouw tijd om te stralen, ongeacht de uitkomst.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *