Jebel Jais Flight: de langste zipline ter wereld in Ras Al Khaimah.

“Ready for now, til I release you.” De spanning stijgt en het wachten maakt het er niet beter op. Ik hoor mijn reisgenoot paniekkreten schreeuwen. Gaat ze niet? “You don’t do?” vraag ik. “You gotu alone, bye bye!” Voordat ik het door heb raas ik naar over de Jebel Jais Flight naar beneden. Ik heb het gevoel alsof ik vlieg.

Ras Al Khaimah een nieuwe winterzon vakantiebestemming in de Arabische Verenigde Emiraten. Maar waarom daarheen gaan als je ook naar het bekende Dubai kan? Wat maakt een reis naar Ras Al Khaimah bijzonder en wat is daar dan te doen? Een ding over Ras Al Khaimah is zeker de langste zipline ter wereld ligt in het Hajar gebergte in Ras Al Khaimah. En, tijdens mijn vakantie naar Ras Al Khaimah kreeg ik de kans om deze uit te proberen.

Zoals je ziet in bovenstaand filmpje was de vlucht een groot avontuur. Wil jij nou ook de Jebel Jais Flight proberen? Hieronder 24 feiten en leuke tips voor je op een rij die ideaal zijn ter voorbereiding op jouw volgende vakantie naar Ras Al Khaimah.

 • Jebel Jais is een berg welke ligt in het Hajar-gebergte in Ras Al Khaimah als in het Musandam-gouvernement van Oman. Het Hajar- gebergte werd meer dan 70 miljoen jaar geleden gevormd.
 • Het hoogste punt gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten is 1,892 meter.
 • Gemiddeld is het zo’n 10 graden kouder op de Jebel Jais in vergelijking met de stad Ras Al Khaimah.
Jebel Jais Flight: de langste zipline ter wereld in Ras Al Khaimah.
 • Er rijdt een dagelijks shuttle service van de hotels en vanaf het centrum van Ras Al Khaimah naar het hoogste punt op Jebel Jais. Een up-to-date busschema met tijden vind je hier.
 • Alleen op de berg aan de kant van Ras Al Khaimah is een paar jaar geleden een 20 km lange weg aangelegd. Deze bestaat uit een aantal haarspeldbochten die het grootste deel van de berg beklimt.
 • Op de Jebel Jais berg kun je berggeiten, kamelen, vossen en honderden vogelsoorten spotten.

De langste zipline ter wereld

 • De langste zipline ter wereld, Jebel Jais Flight, werd in Ras Al Khaimah in februari 2018 geopend.
 • De zipline Jebel Jais Flight haalt een snelheid tussen de 120 en 150 kilometer per uur.
 • Van woensdag tot en met zondag is de Jebel Jais Flight geopend. In de zomer (tot 1 september) zijn de openingstijden van 10 tot 6 uur en in de winter (vanaf 4 september) is de Jebel Jais Flight geopend van 9 tot 4 uur.
 • De Jebel Jais Flight is alleen toegankelijk voor mensen die een minimale lengte hebben van 122cm en tussen de 40 en 130 kg wegen. Daarnaast moet je ten alle tijden jezelf kunnen legitimeren.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf Ras Al Khamai naar Jebel Jais is het ongeveer 45 minuten rijden. Na ongeveer 35 minuten rijden arriveer je bij een slagboom waar je wordt gecontroleerd. Omdat de tour voor ons geregeld was konden wij vrijwel meteen doorrijden. Ga je zelf op pad met een huurauto informeer dan even van te voren of je zonder reservering bij Toroverde door mag rijden.

Jebel Jais Flight: de langste zipline ter wereld in Ras Al Khaimah.
 • Parkeren bij het Toroverde informatiecentrum is gratis.
 • Vliegen over de langste zipline in ter wereld, gelegen in Ras Al Khaimah kost 300.00 AED per keer.
 • Het is mogelijk om een Go Pro te huren om de ervaring vast te leggen. Een Go Pro huren kost rond de 25 euro.
 • Heb je betaald voor jouw vlucht dan krijg je een bandje waarop een vliegnummer staat. Door middel van dit vluchtnummer weten de medewerkers bij het startpunt van Jebel Jais Flight, wanneer je mag vliegen.
 • Vervolgens krijg je al het materiaal welke je nodig hebt om te vliegen over de langste zipline ter wereld. Je wordt enorm goed geholpen en er is voldoende uitleg. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn dat er iets mis gaat.
 • In de rugzak die je meekrijgt kun je waardevolle spullen als camera’s, portemonnee, telefoon en degelijke opbergen.
 • In het informatiecentrum van Toroverde zijn toiletten en kluisjes aanwezig. Daarnaast is er een klein barretje waar je iets kan drinken en eten.

De Jebel Jais flight

Wanneer je helemaal gereed bent voor de Jebel Jais flight kan het avontuur pas echt beginnen. Met een busje wordt je naar het hoogste punt gereden. Hier krijg je de laatste instructie en dan is het wachten tot je aan de beurt bent.

 • Houd er rekening mee dat je op 1680 meter hoogte bent en het hier koud kan zijn. Wij hadden pech met het weer en door de laag hangende bewolking in combinatie met de wind had ik het gevoel dat het rondom het vriespunt was. Bezoek je Jebel Jais in de wintermaanden neem dan zeker een jasje en eventueel een sjaal mee.
 • Ben je aan de beurt dan wordt je door een medewerker in superman positie gehangen. Hierna wordt de Go Pro ingesteld en dan kan de vlucht beginnen.
 • De langste zipline ter wereld, Jebel Jais flight, duurt ongeveer 3 tot 5 minuten en je hebt echt het gevoel alsof je vliegt.
 • Het kan zijn dat je niet genoeg vaart maakt tijdens de vlucht (wat mij overkwam) en dat je blijft hangen in het midden. Maak je als dit gebeurt geen zorgen. Vanaf de andere kant komen medewerkers je redden en wordt door hun dan naar de kant getrokken.

Jebel Jais hiking trails

Ben je bang om te vliegen over de langste zipline ter wereld, Jebel Jais Flight, of heb je er gewoon niet zoveel mee? Geen probleem, want Jebel Jais heeft veel meer te bieden dan alleen maar de Jebel Jais Flight.

 • Er zijn acht verschillende Jebel Jais hiking trails. Zes liggen er in het lower segment en twee liggen er in het upper segment.
 • Naast de hikes ligt er ook een via ferrata, maar die is op het moment van schrijven gesloten.
hiking trails jebel jais - Jebel Jais Flight: de langste zipline ter wereld in Ras Al Khaimah. Toroverde
 • Naast hiken kun je ook nog andere activiteiten ondernemen op de Jebel Jais. Meer informatie hierover vind je op Toroverde UAE.

Mijn mening /ervaring Jebel Jais Flight

Nu natuurlijk de vraag wat vind ik van vliegen over de langste zipline ter wereld? Ik vind een vlucht over de Jebel Jais Flight zeker een toevoeging aan een vakantie naar Ras Al Khaimah. Helaas had ik ene beetje pech met het weer, maar desondanks vond ik het een fantastische ervaring.

hiking trails jebel jais - Jebel Jais Flight: de langste zipline ter wereld in Ras Al Khaimah. Toroverde Chloe Sterk

Mijn advies is wel om niet voor een paar uurtje naar Jebel Jais te rijden, maar echt een hele dag uit te trekken voor deze activiteit. Met mooi weer is het namelijk zeker aan te raden om bijvoorbeeld de Jebel Jais Flight te combineren met een hike door de bergen. Ben je enthousiast geworden? Een pakketreis inclusief vlucht boek je al vanaf 750 euro voor 9dagen. Meer informatie vind je hier.

Heb je vragen over een vakantie naar Ras Al Khaimah? Sel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP