Voor deze 5 dingen wil ik terug naar Los Angeles

Met een verliefd gevoel zit ik in het vliegtuig. Ik ben onderweg naar Los Angeles, Hollywood, Las Vegas, Venice Beach, Santa Monica, Malibu, San Francisco en Death Valley. Ik ga gewoon naar Amerika. Ik kijk uit het kleine vliegtuigraampje over de enorm grote stad Los Angeles, we zijn er bijna.

Los Angeles american diner Coca-Cola reizen roadtrip

Deze gedachte had ik een jaar geleden toen ik onderweg was naar de Amerikaanse wereldstad LA. Het avontuur begon begin augustus toen mijn blogger vriendinnetje Amadine voor een week een appartement in Santa Monica aangeboden kreeg (SAY WHAT?!). Op dat moment zat ik in Marbella voor een vakantie en belde zij mij op met de vraag of ik mee wilde om een road trip langs de westkust van Amerika te maken. Ik was nog nooit in Amerika geweest (you believe it or not) en zei: YES OF COURSE!

Los Angeles american diner Coca-Cola reizen roadtrip

Na aankomst in Los Angeles moest ik enorm wennen. Ik werd overrompeld door de afstanden, de airco die overal idioot hoog staat en miste ergens de knusheid van vakantiebestemmingen in Europa.

Als je niet weet waar je heen wilt en de gedachte hebt; als ik de auto parkeer in het centrum dan komt het wel goed, dan heb je het mis. Los Angeles is een stad waar je voorbereid heen moet gaan. Je moet weten wat je wilt zien en waar je wilt eten, want zomaar een leuke spot vinden doe je niet in LA. En ja, daar hou je van of niet.

Los Angeles is een stad waar je voorbereid heen moet gaan.

Zelf begon ik pas na 1,5 week echt te wennen en ging ik Amerika waarderen. Eigenlijk wilde ik toen gewoon niet meer terug. Ja, ik had de “American Vibe” te pakken. Mijn avonturen vertaald in verhalen staan inmiddels online en ook de vijf belangrijkste tips voor een roadtrip langs de westkust van Amerika heb ik al met jullie gedeeld. Maar toch schrijf ik weer over Amerika en hieronder lees je waarom.

Vorige week besloot ik langs te gaan bij een typische Amerikaanse diner (De Heuve Beunigen) om weer even in de “American Vibe” te komen. En ja hoor, nu bijna een jaar later heb ik enorme heimwee naar LA.  Want, ondanks dat de stad zo enorm groot is (waar ik eigenlijk niet van hou), wil ik toch nog een keer terug. En waarom? Nou precies voor deze 5 dingen wil ik terug naar Los Angeles:

Het altijd zonnige weer

Een vriendin van mijn moeder woonde jarenlang dichtbij LA en altijd als ze belde scheen de zon. Het was altijd warm en alleen in januari of februari had ze weleens een grijze dag. Over het algemenen komt de temperatuur ook niet onder de 18 graden. Hoe lekker is dat? Daarnaast is het zonlicht op een of andere manier fantastisch, hierdoor kun je altijd mooie plaatjes kan schieten. En ondanks dat het in het leven niet alleen maar draait om “the perfect picture” is het toch mooi meegenomen.

De Amerikaanse diner tentjes

 Ik hou van hamburgers en waar kan je die beter eten dan in Amerika? Mijn favoriete spot is In-N-Out burger; een burgertent waar je de lekkerste burgers van Californië kan eten. Ben je in Californië ga hier dan zeker langs. Heb je ook een auto tot je beschikking en wil je een paar dagen richting Las Vegas, maak dan een stop bij Peggy Sue’s Diner. Peggy Sue’s Diner ligt aan de oorspronkelijke Route 66 en is het meest authentieke diner tentje van Amerika (van horen zeggen) en is wereldwijd bekend. De bediening is gekleed in jaren 50 stijl, iedereen wordt begroet met “hey honey” en er is zelfs een heuse American diner shop.  Need I say more? (note: Peggy Sue’s Diner ligt op 1,5 uur rijden van LA).

Los Angeles american diner Coca-Cola reizen roadtrip

Het strand van Malibu

Wij hadden een week lang een appartement in Santa Monica inclusief zwembad dus waren regelmatig hier te vinden (gemakzucht). Doordat we een auto tot onze beschikking hadden besloten we ook een aantal keer een paar stranden in de omgeving te bezoeken. Mijn favoriet is Malibu, hier kreeg op een of andere manier echt dat ultieme vakantiegevoel.

Los Angeles american diner Coca-Cola reizen roadtrip

.Maar goed, ik snap dat je je nu afvraagt: ‘waar moet ik dan precies zijn’? Mijn favoriete tentje is Malibu Farm en daarnaast ligt Malibu Surfriders Beach. Aan de weg hiervan kun je gratis parkeren en daarna is het gewoon een kwestie van handdoek neerleggen en genieten. Oh en de menukaart van Malibu Farm is echt om te watertanden, er is zoveel keus. De burrata salade met avocado is echt een aanrader!

De grote hoeveelheid leuke vintage markten en boetieks

Op zoek naar vintage marktjes en boetieks? Dan zit je precies goed in Los Angeles en omgeving. Deze stad is namelijk een walhalla voor “vintage lovers” en daarnaast is er voor ieder wat wils. Hieronder mijn favoriete plekjes om een rijtje:

The Rose Bowl Flea Market

The Rose Bowl Flea Market is de grootste vintage markt van de Amerikaanse westkust en een must om te bezoeken. Let er wel op dat deze markt alleen geopend is tijdens de tweede zondag van de maand. Daarnaast opent de markt vroeg en ruimen de meeste verkopers al rond drie uur hun spullen op. Houd hier dus zeker rekening mee als je een bezoek brengt aan deze vintage markt. Mijn tip: Sta rond acht uur voor de deur en bedenk van tevoren wat je wilt hebben. De markt is groot en hierdoor raak je snel de weg kwijt.

 

The Melrose Trading Post

Heb je pech en ben je niet de tweede zondag van de maand in de buurt van LA, kies dan voor een alternatief (er zijn er namelijk zat). Een andere favoriet van mij is The Melrose Trading Post. Deze markt is te vinden midden in LA en iedere zondag geopend.

Los Angeles american diner Coca-Cola reizen roadtrip

Zonnebrillen kraampjes in Venice Beach

Venice Beach is de spot die je misschien al weleens online voorbij hebt zien komen. Eerlijk? Ik vond Venice Beach tegenvallen en had er veel meer van verwacht. Wat ik wel leuk vind hier zijn de tientallen zonnebrillenkraampjes. Ik ben verslaafd aan het kopen van zonnebrillen en hier vind je ze in alle kleuren en maten voor een schappelijk prijsje.

Los Angeles american diner Coca-Cola reizen roadtrip

De heerlijke (gezonde) ontbijtjes

 En nee, dit is meestal niet in het hotel. Boek je een motel of goedkoop hotel dan kun je rekenen op een continentaal klein (minder lekker) ontbijtje. De lekkerste ontbijtjes scoor je echt buiten de deur. Denk hierbij aan acai bowls, quinoa havermout, zoete maispannenkoekjes, French toast, sapjes, smoothies en ga zo maar even door. Ik ben te kort in LA geweest om echt een lijstje te maken, maar je hebt natuurlijk altijd de Instagram spots zoals Alfred Tea Room en The Beverly Hills Hotel.

Los Angeles american diner Coca-Cola reizen roadtrip

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP