Dit is de reden dat designer duo spijkers & spijkers nog steeds op Amsterdam Fashionweek showt

SPIJKERS & SPIJKERS

DIT IS DE REDEN DAT DESIGNER DUO SPIJKERS & SPIJKERS NOG STEEDS OP AMSTERDAM FASHIONWEEK SHOWT

In 2009 bezocht ik als kleine blogger gup (ik was toen net 20 lentes jong) voor het eerst Amsterdam fashion week. Super zenuwachtig dat ik was, bezocht ik shows van onder andere designers als Dagmar en Iris van Herpen. Ondanks dat ik dit moment kan herinneren als de dag van gisteren zijn we alweer bijna 6,5 jaar verder. Time flies when we are having fun, right?

Zoals ik al in mijn vorige post aangaf is Amsterdam fashion week door de commercialisatie enorm veranderd. Toch wilde ik het mode feestje een kans geven en besloot ik de nadruk te leggen op de SIS by Spijkers & Spijkers show. Het designer duo Truus en Riet Spijkers lanceerde hun eerste SIS collectie tijdens Amsterdam fashion week in de zomer van 2010 en opende zelfs de Amsterdam fashion week met hun derde SIS collectie.

Voor de shows van hun Spijkers & Spijkers collectie weken ze nog een aantal keer uit naar modesteden als Londen en Parijs, maar voor de shows van de SIS collectie hebben ze Amsterdam nooit verlaten. Terwijl diverse designers na een aantal jaar uitvliegen of Amsterdam de rug toe keren bleven de gezusters trouw aan hun hoofdstad. Wat schuilt hier achter. Afgelopen zaterdag tijdens de 26ste editie van Amsterdam fashion week probeerde ik hier meer over te weten te komen.

DIT IS DE REDEN DAT DESIGNER DUO SPIJKERS & SPIJKERS NOG STEEDS OP AMSTERDAM FASHIONWEEK SHOWTDIT IS DE REDEN DAT DESIGNER DUO SPIJKERS & SPIJKERS NOG STEEDS OP AMSTERDAM FASHIONWEEK SHOWTDIT IS DE REDEN DAT DESIGNER DUO SPIJKERS & SPIJKERS NOG STEEDS OP AMSTERDAM FASHIONWEEK SHOWTDIT IS DE REDEN DAT DESIGNER DUO SPIJKERS & SPIJKERS NOG STEEDS OP AMSTERDAM FASHIONWEEK SHOWTDIT IS DE REDEN DAT DESIGNER DUO SPIJKERS & SPIJKERS NOG STEEDS OP AMSTERDAM FASHIONWEEK SHOWT

Backstage bij Amsterdam Fashionweek 2017

Twee uur voor aanvang meld ik mijzelf bij de persbalie en waan ik mij daarna door de kou richting backstage. Als ik aankom blijkt dat de haren van de meeste modellen al klaar zijn en zit de helft van hen al in de make-up. Mijn haar ziet er niet uit, dus ik besluit zelf ook even een nieuwe haar creatie aan te laten meten.

Ik kies voor een hoge kuif en tja dat is even wennen. Hierna kom ik Lizzy en Nicky tegen die aan het vloggen zijn voor Katwalk. Samen kijken we naar de strenge rehearsal  (meer in de video hieronder) en daarna kan het show spektakel beginnen.

Tijdens de show worden diverse looks geshowd (zie hieronder mijn ultieme favoriet, ja ik wil die jas!) en wordt de SpijkersDenim collectie gelanceerd. Nadat de modellen de catwalk verlaten hebben wordt de Westergasfabriek omgetoverd tot club.

Bekend danser Timor Steffens komt samen met een tiental andere dansend de gashouder binnen en de sfeer zit er meteen in. Dit soort feestjes wil ik wel vaker hebben hoor, daar zeg ik echt geen nee tegen.

DIT IS DE REDEN DAT DESIGNER DUO SPIJKERS & SPIJKERS NOG STEEDS OP AMSTERDAM FASHIONWEEK SHOWT

De Amsterdam fashion week afterparty

Tijdens de afterparty kan ik nog snel de enthousiaste Spijkers zusjes een aantal vragen stellen. Met champagne in hun handen en een big smile op hun gezicht ontmoet ik hen een half uurtje na de show. Vol passie en liefde vertellen ze over de collectie en krijg ik eindelijk antwoord op mijn vraag.

De simpele reden dat ze in Amsterdam zijn gebleven is dat dit de eerste fashion week is in de reeks van fashion weeks die komen gaat. “Wij hebben nu al geshowd, terwijl de designers in New York, Londen, Milaan en Parijs nog niks hebben kunnen laten zien” zegt het ene zusje. “Daarnaast is het een logistieke kwestie, maar daar val ik je verder niet mee lastig” zegt de ander”.

Hierna gaat de afterparty waarbij bijna iedereen uit zijn plaat nog lang door. Rond de klok van twaalf pak ik een Abel taxi richting mijn hotel en denk ik nog even terug aan de avond. Het is prachtig om te zien dat de zusjes Spijkers nog steeds Amsterdam fashion week een warm hart toedragen en er ieder seizoen weer een feestje van maken. Keep up the good work Truus en Riet.

AMSTERDAM FASHIONWEEK 2017 VIDEO

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP