Dit is de reden dat je ook de kerstmarkt in Innsbruck moet bezoeken

Het is half zes. Ik sta met een glas glühwein in mijn hand. Op het bekende gouden dak in het oude centrum van Innsbruck komen de torenblazers naar buiten. Ze nemen plaats en zetten hun eerste kerstlied in. De muziek galmt over de oude stad. Ik wurm mijzelf naar voren om een foto te maken. Als ik vooraan sta voel ik iets nats op neus. Ik kijk naar de boven. Het begint te sneeuwen. Het enige wat ik nu denk is; It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas.

Innsbruck. Bij velen waarschijnlijk bekend door de luchthaven. Meerdere malen landde ik op deze luchthaven om daarna meteen door te rijden naar een van de omliggend ski-gebieden als Ischgl, Seefeld, Gerlos of dergelijke. Maar waarom meteen koffers van de band af halen en door rijden? Innsbruck is stiekem veel te leuk om zo snel te verlaten.

Begin december had ik twee tripjes staan. Een naar de Italiaanse Dolomieten en een naar de Oostenrijkse alpen. Toen ik de kaart erbij pakte en zag dat Innsbruck er precies tussenin lag dacht ik; waarom dat niet combineren met een kleine citytrip naar Innsbruck? Zo gezegd, zo gedaan. Tussen de twee ski-trips in besloot ik een avondje de kerstmarkt in Innsbruck te bezoeken. En dit was in een woord een super ervaring.

Ik kreeg kippenvel toe de torenblazers hun kerstliederen inzette en het begon te sneeuwen.

Eerlijk is eerlijk ik ben niet de grootste kerstliefhebber, maar toch kreeg ik even kippenvel toen de torenblazers hun kerstliederen inzette en het begon te sneeuwen. Wat Innsbruck zo speciaal maakt is dat de stad enorm dichtbij de bergen ligt. Vanaf het centrum zie je de bergen ( de Nordkette – skigebied van 15 km)  liggen en na landing in Innsbruck ben je in nog geen 20 minuten in het eerste ski-gebied. Transavia vliegt vanaf Amsterdam vroeg in de ochtend richting Innsbruck en in principe kan je dus 2,5 uur later op de piste staan. Ideaal! Wat het zo leuk maakt is dat je na het skiën kunt genieten van glühwein en de kerstliederen om daarna smaakvol af te sluiten in een van de tientallen restaurants.

Nog niet overtuigd om een bezoek te brengen aan Innsbruck en de kerstmarkt? Bekijk dan onderstaande foto’s en laat je inspireren. Ik weet een ding zeker. Ik ga begin 2018 nog een keer terug naar deze prachtige Oostenrijkse stad om meer te ontdekken. Snappen jullie wel toch?

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

innsbruck kerstmarkt 2018

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP