Intelligentia Taste Rooms Eindhoven: dit is beste ijscreatie van Nederland.

Na het vetrek van elektronicaconcern Philips in de jaren 90 kwam het bedrijventerrein in Eindhoven genaamd Strijp S leeg te staan. Hierna, vanaf 2000 trokken langzaam de creatievelingen naar Strijp-S. Inmiddels is deze plek uitgegroeid tot de place to be in Eindhoven en volgens de insiders, gebeurt het hier.

Dus toen ik twee dagen in Eindhoven was, kon ik deze stad natuurlijk niet verlaten zonder een bezoekje te hebben gebracht aan Strijp S. Dit niet alleen om hip Eindhoven te bekijken, maar ook om de beste ijscreatie van Nederland te gaan proeven bij Intelligentia Taste Rooms.

Intelligentia Taste Rooms Strijp S Eindhoven, beste ijscreatie van Nederland 2020

In 2014 opende Bjorn Cocu samen met zijn vrouw Sabine Intelligentia Taste Rooms. Met zijn grote inspiratiebronnen Peter Pan en Willy Wonky uit de chocoladefabriek zette hij een geheel nieuw concept op de kaart.

Ijssmaken als waterlelies en oreo ijs.

Bij Intelligentia Taste Rooms heb je het gevoel alsof je terug naar je kinderjaren gaat. Een kauwgommachine, een ballenbak en een de my Little Pony op de toonbank zijn de dingen die meteen opvallen als je binnenkomt.

Naast dit, is Intelligentia Taste Rooms bekend om zijn bijzondere ijssmaken. Zo lanceerde de ijssalon in de zomer van 2018 ijs met een worstenbroodjessmaak. Wanneer ik er ben staat de ijszaak in teken van de Efteling met ijssmaken als Carnaval Festival, Droomvlucht en Indische waterlelies ijs.

Intelligentia Taste Rooms Strijp S Eindhoven, beste ijscreatie van Nederland 2020

Maar er is veel meer! Bij binnenkomst vielen mijn ogen meteen op de Harry Potter smekkies in Alle Smaken die op de toonbank staan. Wie mij kent, weet dat ik een echte Harry Potter fan ben. Tijdens mijn Harry Potter reis door Engeland en bezoek aan de Harry Potter studio Tour wilde ik al de zogeheten Bertie Bott’s Every Flavour Beans kopen, maar vanwege de lange rij bij de kassa liet ik het voor wat het was. Het was ‘not meant to be‘ zullen we maar zeggen.

Deze keer was het anders, want de Smekkies in Alle smaken zitten op een speciale Harry Potter ijscoupe genaamd Mr. Potter. Hier moest ik natuurlijk meer van weten.

Wonderroom; Alice in Wonderland

Wil je echt terug naar je kinderjaren? Boek dan een afternoon-tea in de wonderoom, de kamer welke is geïnspireerd op Alice in Wonderland. Nieuwtje: oktober 2020 wordt het thema in de wonderroom veranderd naar Harry Potter.

Alice in Wonderland kamer bij ijssalon in Eindhoven

Buiten heeft Intelligentia Taste Rooms ook een terras (uiteraard geheel in stijl met roze stoelen). Vanwege het slechte weer besloten wij gezellig plaats te nemen in de Wonderroom. Zo konden ook wij weer even terug naar onze kinderjaren.

In de wonderroom proefden we zowel de ijscreatie van 2020 als de Mr.Potter ijscoupe. Beide creaties werden geserveerd met een bijpassend drankje.

Gouden ijscreatie 2020

De gouden ijscreatie van 2020 bestaat uit sorbetijs van biologische zwarte kersen, witte chocolade-ijs geïnfuseerd met jasmijnbloesem, demi-ijs van rode vruchten en een saus van zwarte kersen met yuzu.

Gouden ijscreaties 2020 - Intelligentia Taste Rooms

Verder bevat de ijscoupe crumble van amarettini met crunch van gepofte rijst (gecoat met pure chocolade) en een wafel van sakurabloesem met daarin een gel van zwarte kers en yuzu. Daarbovenop zit limoenmeringues in de vorm van bloesem, shiso-cress (Japanse basilicum) en schuim van rijstemelk, licht geïnfuseerd met kersenbloesem.

Tot slot, ja er is meer, is de ijscoupe afgemaakt met huisgemaakte parfum van rijstemelk en kersenbloesem en een suikerspin van sakurabloesem. Dit feestje staat op de kaart voor €10 en wordt geserveerd met een Brachetto d’Acqui. Dit is een licht bubbelende zoete wijn uit Noord Italie. Zeg nou zelf deze ijscreatie ziet er toch fantastisch uit?

Harry Potter ijs

Als Harry Potter fan kon ik natuurlijk Intelligentia Taste Rooms niet verlaten zonder de ijscoupe geïnspireerd op het ‘butterbeer’ dat wordt gedronken in de Harry Potter films, geproefd te hebben.

De Mr.Potter ijscoupe is een flinke ijscoupe (lees heel machtig, maar enorm lekker). Hij bestaat uit vanille ijs, toffee ijs, gezouten karamel en popcorn. De ijscoupe wordt geserveerd met, jawel natuurlijk, Flying Cauldron Butterscotch Butterbeer.

Ik vind Intelligentia Taste Rooms echt een enorme aanrader om te bezoeken tijdens je weekendje weg naar Eindhoven. Niet alleen om de unieke ijssmaken, maar vooral omdat het een experience op zich is.

Intelligentia Taste Rooms is gevestigd op Leidingstraat 27 in Eindhoven (Strijp S) en is maandag t/m zondag geopend vanaf 13.00 tot 22:00 uur.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP