Schatje patatje is de gezonde snackbar van Amsterdam

SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER
SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER
SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER
SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER
SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER
SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER
SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER
SNACKBAR SCHATJE PATATJE DE PIJP AMSTERDAM HOTSPOT FOOD BLOGGER

De healthy trend is hot en steeds meer gaan mensen bewuster om met hun eetpatroon. Gezond koken is easy peasy met gezonde recepten van bijvoorbeeld Rens Kroes. Maar, voor de meeste blijft het lastig om na een stap avond voor gezond te kiezen. Na een aantal alcoholische versnapering hebben de meeste mensen zin in een vette hap. En woops, voor dat je het door hebt worden de gezonde gewoontes van de kaart geveegd. Wie kan hier niet over meepraten, en dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je na een bezoek aan die vieze Febo of McDonalds meestal enorme spijt hebt. Hier dachten eigenaren van Schatje Patatje Sophie Sliepenbeek en Toon Drexhage hetzelfde over. Wanneer ik hun zaak bezoek vertelt Sophie dat ze stiekem klaar was met de vieze/gore traditionele snackbar. Hier is gezellig zitten er niet bij en na afloop had ze meestal spijt. Een leuke frietzaak of beter gezegd een gezonde frietzaak was er eigenlijk niet. Onder andere hierdoor ontstond het idee van Schatje Patatje, waar friet van zoete aardappel en verse groenten met gezonde sausen centraal staat. In januari kregen ze de sleutels van hun pand aan de Ferdinand Bolstraat (midden in De Pijp) en na een verbouwing van 1,5 maand kon er dan eindelijk geproefd worden. De naam is natuurlijk al fantastisch, maar hoe zijn de frietjes?

Vorige week donderdag ging ik langs om ze te proberen. Zoete aardappel is officieel een groente en bevat net zoveel koolhydraten als de gewone aardappel. Toch is de zoete aardappel veel gezonder. Waarom? Dit omdat de zoete aardappel boordevol mineralen, vitaminen en calcium zit. Healthy dus! Schatje Patatje bevindt zich in De Pijp en is makkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal met tram 16 of 24 (uitstappen halte Albert Cuypstraat). Bij aankomst word ik met open armen ontvangen door Sophie en Toon. Omdat het nog middag is begin ik met een Savse Smoothie die vol zit met natuurlijke ingrediënten en weinig suikers. Schatje Patatje ziet er netjes, verzorgd en clean uit en achterin zijn tafels waar je zelfs even zou kunnen werken. Het is dus duidelijk geen standaard snackbar, waar je na je shot vet direct weer weg wilt rennen. Ik schuif aan een grote tafel en drink mijn smoothie, terwijl Sophie en Toon mij enthouisast vertellen over Schatje Patatje. Als jonge ondernemer kan ik het altijd waarderen wanneer andere jonge mensen hun passie volgen en hun droom naleven. Dat is echt POWER! Nadat mijn smoothie op is, is het tijd voor de friet test. It’s going to happen now!

Bij de friet kies ik voor een Hopster limonade die smaakt naar een mix van Almdudler en Club Mate. Voor een puntzak friet van zoete aardappel met zeezout betaal je 4 euro. Hierna is er keuze uit de sausen (€0,80 per saus); homemade mayonaise, feta jalapeno dip, paprika almond, yoghurt tzatziki en rode biet/humus. Ik krijg de kans om ze allemaal uit te proberen en de feta jalapeno dip is duidelijk mijn favoriet. De combinatie van de zoete aardappel en deze dip is smullen geblazen. Natuurlijk is mayonaise ook altijd lekker, maar als je toch hier bent is het juist leuk om voor iets anders te kiezen (ik hou van proberen). Na drie kwart van de zak leeg te hebben gegeten begin ik aardig verzadigd te raken (dit kan kloppen, want in zoete aardappel zitten enorm veel vezels). Als ik weg wil gaan rijkt Toon mij nog een te gekke Schatje Patatje trui aan die ik vol enthousiasme meteen aantrek (te koop voor 29,95 bij Schatje Patatje). Nog even snel een foto voor mijn Instagram (@fashionistachloe) en dan moet ik alweer rennen naar mijn volgende event. Schatje Patatje is zeker een aanwinst voor De Pijp. Iedere week komen er tientallen hotspots in Amsterdam bij, maar nergens kan je zo lekker en ook nog eens gezond frietjes eten als hier. Heb je ook zin gekregen in deze heerlijke frietjes? Ben je na alle drankjes bij ‘T Paardje, De Pilsvogel en de Groene Vlinder opzoek naar een lekkere hap? Ga dan zeker langs! Schatje Patatje is iedere dag geopend van 12 uur s’middags  tot laat in de avond.

Schatje Patatje, Ferdinant Bolstraat 48 (De Pijp), Amsterdam 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

8 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Heel toevallig liep ik afgelopen zaterdag daarlangs en de leuke naam viel mij direct op! enorm leuk dat ik hier dus een stukje over lees nu. Wat een goed concept dat ze dat met zoete aardappel doen, dat had ik er van de buitenkant niet vanaf gezien, maar ik ben er dan ook alleen langs gelopen. ik had het zeker even geproefd als ik dit wist en ik had ook zeker weten die geweldige trui gekocht, ik ben verliefd! zo te zien zitten er leuke mensen op, ik hoop voor ze dat hun zaak succes zal worden, aan de naam ligt het niet!

  2. Klinkt goed, is weer eens wat anders dan gewoon een vette puntzak. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrijwel nooit even een puntzak friet eet wanneer ik in A’dam ben maar ik wil er zeker langs om een te proberen. Yoghurt tzatziki lijkt me lekker!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP