Dit zijn de drie highlights in Cairo Egypte

 DRIE highlights van Caïro EGYPTE - PIRAMIDES VAN EGYPTE

DE DRIE HIGHLIGHTS VAN CAÏRO

Egypte, een land welke ik ongeveer 10 jaar geleden bezocht met mijn familie. Een land welke indruk heeft achter gelaten. De stad Luxor met haar prachtige koningsgraven, tempels en de Nijl die Egypte een vruchtbaar land maakt, gaf mij een reden om nog een keer terug te gaan om meer te weten te komen over dit archeologisch paradijs.

Toen ik tien jaar geleden na een vakantie in Luxor terug kwam in Nederland, wilde ik het liefst een Nijlcruise maken en de stad Aswan bezoeken. Maar toen het in Egypte in 2011 onrustig werd en er een negatief reisadvies door de rijksoverheid werd ingesteld besloot ik mijn trip uit te stellen.

Inmiddels zijn we een paar jaar verder, heeft het land een toeristenstrop gekend door een aantal terroristische aanslagen in 2016, maar heeft de rijksoverheid inmiddels het reisadvies positief aangepast. In plaatsen als Hurghada, Caïro, Luxor, El Gouna en Aswan gelden veiligheidsrisco’s, maar het wordt inmiddels niet meer afgeraden om het land te bezoeken. Daarnaast zijn diverse vliegmaatschappijen waaronder Corendon vanaf December (twee keer per week) weer richting deze zonnige winterbestemming gaan vliegen (#positief)

 DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - PIRAMIDES VAN CAIRO

Toch blijft het toerisme achter, mensen zijn alert, worden afgeschrikt door de media en kiezen hierdoor eerder voor een “veilige bestemming” als de Canarische Eilanden en de Balearen. Maar is dit geheel terecht? Hoe is het momenteel in Egypte? Voelt men zich echt onveilig zoals de media voorschets?  In samenwerking met Corendon ging ik op reis en maakte ik kennis met het eeuwenoude en prachtige Egypte.

 DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - PIRAMIDES VAN CAIRO

Voor deze trip lag mijn reisbasis in Hurghada en de meeste mensen bezoeken deze plaats voor de winterzon. Toch kan je vanaf hier veel meer dan alleen maar lekker op je strandbedje liggen. Zo bestaat er de mogelijkheid om te gaan duiken, snorkelen, te crossen met een jeepsafari in de Sahara, dolfijnen te spotten, paard te rijden en een tripje te boeken richting Caïro. Dit laatste besloten wij te doen.

 DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - PIRAMIDES VAN CAIRO

EEN BEZOEK AAN CAÏRO

Vanaf Hurghada kun je met de bus of per vliegtuig richting de hoofdstad van Egypte. Het reizen per bus duurt aanzienlijk langer en het vliegtuig is aanzienlijk duurder. De keuze met welk vervoermiddel je de stad wilt bezoeken is geheel aan jezelf, wij kozen voor het vliegtuig. Al vroeg (6 uur in de ochtend) ben je in nog geen uur op het vliegveld van Caïro. Hier werden wij opgewacht door een Nederlands sprekende gids (#aanrader) en daarna kon het avontuur beginnen. Omdat wij diverse bezienswaardigheden wilde zien, was ons programma lang en slopend, maar zeker de moeite waard. Wil je dit programma (inclusief bezoek aan het Egyptisch Museum) ook doen, dan adviseer ik je om langer dan een dag uit te trekken.

DE PIRAMIDES VAN GIZEH

Op ongeveer een uur rijden van de luchthaven, op zo’n acht kilometer afstand van de stad Gizeh bevinden zich de piramides van Gizeh. Een van de piramides, de Piramide van Cheops of de Grote Piramide is het enige van de zeven klassieke wereldwonderen dat tot de dag van vandaag bewaard is gebleven. Het zien van dit wereldwonder was echt de highlight van de trip. Vooral de kamelentocht (inclusief Sex in the City outfit) richting het uitkijkpunt was een ervaring om nooit meer te vergeten.

 DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - PIRAMIDES VAN CAIRO DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - PIRAMIDES VAN CAIRO DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - De Sfinx van Gizeh DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - De Sfinx van Gizeh

KHAN EL KHALILI BAZAAR 

Een trip naar Caïro is niet compleet als je niet de grootse soek ter wereld hebt bezocht. Deze soek die 2,5 kilometer ten westen van het centrum van de stad ligt geeft je even dat 1001 nacht gevoel. Struinen over de bazaar, op zoek naar leuke snuisterijen en je echt tussen de locals bevinden is een must- do in de hoofdstad van Egypte.

 DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - KHAN EL KHALILI BAZAAR  DRIE HIGHLIGHTS VAN Caïro EGYPTE - KHAN EL KHALILI BAZAAR

FELUCCA ZEILTOCHT OVER DE NIJL

Wil je even ontsnappen aan de drukte en chaos in de grote stad boek dan een trip over de Nijl met een traditionele houten zeilboot: een Felucca. Wij gingen rond zonsondergang aan boord en dan heb je sowieso garantie op het fotograferen van het perfecte plaatje. Bezoek je Caïro in het voorjaar houd er dan wel rekening mee dat rond half 5 de zon minder sterk wordt het daardoor flink afkoelt.

FELUCCA ZEILTOCHT OVER DE NIJLFELUCCA ZEILTOCHT OVER DE NIJLEn nu natuurlijk de vraag wat vond ik van Caïro? Als Westerling val je op, maar ik heb mij echt geen moment onveilig gevoeld. Dit had mede te maken met het feit dat ik met zowel een jongen als een Nederlands/Egyptisch sprekende gids reisde. Ondanks dat de stad een chaos is, is ieder enorm vriendelijk en behulpzaam en heb ik geen moment spijt gehad van mijn beslissing om richting Caïro te vliegen. Juist dit soort bestemmingen hebben toeristen hard nodig om weer een economisch vruchtbaar land te worden. Daarnaast wil iedereen toch een bezoek aan deze drie highlights van Caïro inclusief het enige overgebleven wereldwonder de Piramide van Cheops brengen?

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP