Hoogtepunten Milaan fashionweek II

ALBERTA FERRETTI SHOW MFW MILAN FASHIONWEEK

Na een dag even alles op orde te hebben gebracht is het nu tijd voor een post met mijn Milaan Fashion Week highlights. Ik heb echt duizenden foto’s gemaakt en geprobeerd om een selectie te maken met mijn favorieten.  Op woensdag, na aankomst had ik een aantal afspraken en een show. Uit ervaring weet ik dat je van te voren dingen echt goed moet plannen. De tijd vliegt voorbij en het reizen met zowel de metro (wat mijn voorkeur heeft) als taxi’s kost tijd. Mijn Milan fashion week startte met Alberta Ferretti. Deze Italiaanse designer staat bekend om haar “twisting, tucking, en draping” technieken. Bovenstaande jurken waren echt mijn favoriet. Verder misschien een leuk weetje. Op het schema staat altijd een bepaalde show tijd, maar in Milaan start de show meestal een uur later. Omdat de Gucci show (die ervoor was) meer dan 1,5 uur was uitgelopen startte Alberta Ferretti in plaats van half 5 pas om 6 uur.

MFW MILAN FASHIONWEEK IRIS OF ADASHOFFASH

Na de show sprak ik af met Iris om samen naar de volgende presentatie te gaan. Ik maak trouwens al mijn foto’s met de Olympus PEN E-PL7 camera. Tijdens de show gebruik ik de 45 MM lens, tijdens het filmen en voor deze selfie de standaard pancake lens en voor outfit foto’s kies ik de 75 MM lens.

MFW MILAN FASHIONWEEK 10x10 ANITALIANTHEORY
MFW MILAN FASHIONWEEK 10x10 ANITALIANTHEORY

In de avond bezocht ik de 10×10 ANITALIANTHEORY presentatie. Dit is een Italiaans merk opgericht door influencer Alessandro Enriquez. Ik ontmoette deze designer in 2014 tijdens het diner met LuisaViaRoma (check die post nog snel even hier). Hij had toen net dit merk opgericht en inmiddels is het zo’n groot succes. Ik word altijd enorm blij van zijn collectie en feestjes; het is typisch Italiaans en de prints zijn “stunning”.

MFW MILAN FASHIONWEEK SPORTMAX SHOW
MFW MILAN FASHIONWEEK SPORTMAX SHOW

Benieuwd naar mijn avonturen op donderdag? Bekijk dan mijn eerste highlight post hier. Op vrijdag begon ik bij BVLGARI, had ik een afspraak en bezocht ik daarna de SPORTMAX show. Sportmax liet een collectie echte zwart/wit/grijze collectie met uitvergrote details zien (I LIKE). Mijn favorieten items zijn de oversized zwart/witte truien en de geprinte trui (eerste foto).

MFW MILAN FASHIONWEEK WINONAH DE JONG
MFW MILAN FASHIONWEEK WINONAH DE JONG

Na de show nam ik de metro naar Piazza Sant’Alessandro. Hier vond de presentatie van de WINONAH by Winonah de Jong plaats. Ze lanceerde haar tweede collectie in een prachtig pand. Nooit eerder werd dit pand gebruikt tijdens fashionweek en het zag er uit als een sprookje. Op tafel stonden heerlijke macarons,taartjes en vers fruit. In de avond bezocht ik de show van Elisabetta Franchi en kon ik het niet laten om nog een feestje mee te pakken van DIESEL. Trouwens op vrijdag avond begon het met regenen en totdat ik weg ging heb ik niks anders meer gezien. BUMMER.

MFW MILAN FASHIONWEEK STREETSTYLE MR & MRS ITALY AFTER ANTONIO MARRAS
MFW MILAN FASHIONWEEK JIMMY CHOO PRESENATION

Het feestje van Diesel was net iets te leuk en ik was daarom blij dat ik zaterdag een beetje kon uitslapen. Na de Antonio Marras show pakte ik de metro naar de Jimmy Choo presentatie. Ik ben echt fan van hun prachtige schoenen, maar deze keer viel vooral mijn oog op deze schattige gekleurde tasjes. I like!

MFW MILAN FASHIONWEEK JUST CAVALLI PRESENATION
MFW MILAN FASHIONWEEK JUST CAVALLI PRESENATION

Na de presentatie hopte ik even snel langs mijn appartement om daarna de tram te pakken naar de Just Cavalli presentatie. Het regende op dat moment nog steeds vreselijk en eerlijk is eerlijk dat maakt het er niet leuker op. Bij de meeste presentaties lopen er modellen rond of staan de items opgesteld, maar bij deze presentatie vond er ieder uur een kleine show plaats. De locactie was een beetje rauw, maar binnen was het een grote kermis. Ik hou zelf van minimalistisch, maar vind sommige items van de Just Cavalli collectie te gek. Bijvoorbeeld het bovenstaande lippen jurkje, yes die zou ik wel in mijn kast willen hebben. Na de presentatie regende het nog steeds (sorry voor mijn regen gezeik), maar besloot ik toch naar de Philipp Plein show te gaan. Philipp Plein heeft altijd te gekke shows (een keer bouwde hij een achtbaan) en ik wilde het niet missen. Echt totaal verzopen kwam ik aan, maar dat kon mij niks schelen. De show was weer een spektakel (zie video) en op de after party trad Chris Brown op. Meest bizarre vond ik eigenlijk wel dat tijdens zijn optreden meer mensen met hun telefoon aan het filmen waren dan dat ze echt keken. Yep, dat is de huidige generatie, waar ik stiekem ook onderdeel van ben. Soms eigenlijk best wel stom, vinden jullie niet?

Massimo Bonini Showroom MFW MILAN FASHIONWEEK
Massimo Bonini Showroom MFW MILAN FASHIONWEEK
Massimo Bonini Showroom MFW MILAN FASHIONWEEK
Massimo Bonini Showroom MFW MILAN FASHIONWEEK

Zondag was mijn laatste dag fashion week en gelukkig stonden er toen maar een paar dingen op het programma. Op social media ziet fashion week er heel relax uit, maar door alle indrukken, het reizen, feestjes, in de avond doorwerken is het ook slopend. Ik wil natuurlijk niet zeuren, want ik ben super dankbaar dat ik dit kan doen, maar de laatste dag is altijd pittig. Ik besloot met een vriend te lunchen en daarna naar de Massimo Bonini Showroom te gaan. Hier spotte ik diverse merken en bovenstaande items zijn in mijn ogen de toppers. De honden tas van V73 staat inmiddels op mijn wishlist. Wat vinden jullie?

MARNI EYEWEAR PRESENATIE MFW MILAN FASHIONWEEK
MARNI EYEWEAR PRESENATIE MFW MILAN FASHIONWEEK
MARNI EYEWEAR PRESENATIE MFW MILAN FASHIONWEEK

Op zondag avond showde Marni haar brillen collectie tijdens de Marni Eywear collectie presentatie. Dit was als een soort van poppenspel opgezet en was een goede afsluiting van Milaan Fashion Week. Oh en zou ik jullie een geheimpje vertellen. Stiekem wilde ik alle zonnebrillen hebben. Oh wow, ik zie dat het uiteindelijk een erg lange highlight post is geworden. Ik ben erg benieuwd wat jullie van de post vinden, dus let me know. Alle vragen over Milaan FashionWeek zijn natuurlijk ook altijd welkom! Liefs X

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

7 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Super gave foto s en mooi er bij geschreven,ik heb het gevoel of ik er bij ben geweest! Ik beleef het helemaal!
    Top gedaan Chloe!

  2. Super gave foto s en mooi er bij geschreven,ik heb het gevoel of ik er bij ben geweest! Ik beleef het helemaal!
    Top gedaan Chloe!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP