De zeven handigste tips om vliegen aangenamer te maken

Ik kijk op mijn ticket. Stoel 5A. Yes ik zit vooraan in het vliegtuig en ook nog eens heerlijk aan het raam. Als ik eenmaal zit haal ik mijn sjaal uit de tas en schuif de tas daarna onder de stoel. Hierna doe ik mijn schoenen uit, trek heerlijke warme sokken aan, rits mijn vest van mijn joggingpak dicht en maak daarna van mijn sjaal een kussentje die ik tegen het raam druk. Het lampje van stoelriemen vast spring aan. Ready to go!

Vliegen. De een vindt het fantastisch, terwijl de ander er een hekel aan heeft. Toen ik jonger was gingen we meestal met de auto op vakantie, maar door mijn werk ben ik nu regelmatig in het vliegtuig te vinden. Eerlijk is eerlijk het is altijd even geregel en gehannes maar met de juiste tips wordt het vliegen opeens een stuk aangenamer.

Dit zijn de vijf handigste tips als je gaat vliegen

Dit zijn de zeven handigste tips als je gaat vliegen

  • Boek niet zomaar lukraak een vliegticket, maar vergelijk (mijn favoriet is Gate1 en Skyscanner). Check daarnaast ook de prijzen van verschillende luchthavens. Op dit moment stunt KLM bijvoorbeeld met haar vliegprijzen op Dusseldorf Airport. Een retour ticket van Amsterdam naar de Antillen kan bijvoorbeeld 1200 euro kosten, terwijl je vanaf Dusseldorf via Amsterdam naar de Antillen (1x overstappen) maar 600 euro betaald. Wil je hier meer over weten of heb je hier vragen over, laat het dan vooral weten in de reacties.
  • Laat op intercontinentale vluchten je handbagage koffer thuis. Tegenwoordig reist bijna iedereen met een handbagage koffer. Super handig, maar hierdoor ontstaan vaak lange rijen bij de security check. Heb je een koffer ingecheckt (meestal gratis op intercontinentale vluchten) en is een extra handbagage koffer eigenlijk niet nodig? Laat deze dan thuis! Luchthaven Schiphol is deze zomer namelijk een proef gestart waarbij ze een aparte rij hebben geopend voor “Small Bags Only”. Reis je dus met een rugzak of alleen met een handtas dan kun je via deze rij door de check en ben je echt tien keer zo snel.
  • Reis met een comfortabele outfit. Nog steeds zie ik regelmatig mensen met een spijkerbroek reizen. Eerlijk? Dit zit toch helemaal niet lekker op lange vluchten. Het liefst draag ik een joggingpak of een sportlegging. Ideaal als je even wilt slapen.
  • Neem een paar warme sokken mee. Tijdens het vliegen zetten je voeten op en gaan je schoenen strakker zitten. Niks fijner om gewoon je schoenen uit te doen en een paar schone warme sokken aan te trekken.
  • Breng een sjaal mee die je kan gebruiken als klein kussentje. Op intercontinentale vluchten krijg je meestal een kussen en een dekentje, maar dat is lang niet meer altijd het geval. Uit voorzorg neem ik daarom een sjaal mee waardoor ik een stuk comfortabeler tegen het raam aan lig.
  • Drink een lekker drankje. Dit is misschien een beetje een foute tip. Maar als ik een nachtvlucht heb bestel ik meestal een alcoholisch drankje zoals een wijntje of een Gin Tonic. Hierdoor word ik altijd een beetje rozig en val ik een stuk sneller in slaap
  • Extra tip voor mensen die vliegen buiten Europa: reis je naar een land buiten Europa en maak je veel gebruik van het internet? Koop dat meteen op het vliegveld een simkaart. Ik hoor meestal dat mensen denken dat dit veel geregel is en het daarom laten zitten. Zelf koop ik regelmatig een buitenlandse simkaart omdat het echt veel geld scheelt en super handig is. Je bent zo overal bereikbaar (vooral handig als je alleen reist).
Lees ook:  Slapen op Schiphol achter de douane: Yotel Amsterdam

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.