Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Handige auto tips voor een roadtrip

Jullie kennen mij inmiddels wel een beetje en hebben vast wel gemerkt dat ik dol ben op roadtrip. Zo maakte ik een Balkan roadtrip en afgelopen jaar maakte ik nog een rondreis door Noord-Italie. Lekker zelf op pad, gaan waar je wilt en lekker niks plannen. Heerlijk op je eigen tempo een mooie reis maken.

Eerlijk? Wat wil je nog meer? Daarbij zie je wanneer je met de auto op vakantie gaat, andere dingen dan wanneer je met het vliegtuig ergens heen reist. Maar om zo’n mooie roadtrip maken, heb je natuurlijk wel een goede auto nodig. Daarover geef ik je wat tips in dit artikel.

Roadtrip met een huurauto

Een roadtrip hoef je zeker niet altijd te doen met je eigen auto. Misschien is jouw auto niet zo geschikt om er lange afstanden mee te rijden of heb je zelfs niet eens een eigen auto. Het is dan makkelijker om een auto te huren. Je kunt dan precies het model uitzoeken dat past bij je reis en wensen.

Let er wel op dat je hierbij kiest voor een betrouwbare verhuurpartner. Zeker in het buitenland is het dan wel even goed opletten, want een auto huren kan daar zomaar duurder uitvallen dan je had gedacht. Zoek dus vooraf naar recensies om je mening te vormen.

Uit ervaring weet ik dat wanneer je een auto huurt het vaak veel voordeliger is om online een verzekering af te sluiten. Wanneer je vervolgens je gehuurde auto gaat ophalen bij de autoverhuur op het vliegveld kan het weleens voorkomen dat ze je bij de balie een extra verzekering willen verkopen.

Zo verdient de verhuurder extra geld, maar wanneer je ‘online’ al een verzekering hebt afgesloten is dit niet nodig. Houd hier dus goed rekening mee wanneer je een auto huurt in jouw roadtrip land. 

Met een eigen auto op pad

Uiteraard is de meeste ideale situatie wanneer je gewoon met je eigen auto op pad gaat. Dat kan prima, als je er maar voor zorgt dat de auto een onderhoudsbeurt heeft gehad voordat je vertrekt. Dan weet je tenminste zeker dat de banden op spanning zijn, de olie ververst is en de filters vervangen als dat nodig is.

Lees ook:  Zo miste ik bijna mijn vlucht! (+ 5 tips om je vlucht wel te halen)

Ga je naar een land waar het warm is? Dan wil je natuurlijk ook dat je airco het goed doet onderweg. Ga je naar een winterbestemmig waar sneeuw ligt? Neem dan sneeuwkettingen mee! Al dat soort dingen maakt het reizen een stuk comfortabeler.

Goed verzekerd op reis

Onderaan het artikel van de Balkan roadtrip schreef ik het al: “Zorg voordat je op reis gaat dat je autopapieren en dus verzekering in orde is. Tijdens de grensovergangen werd de groene verzekeringskaart meerdere keren gevraagd.” Wist je dat een autoverzekering afsluiten verplicht is in Nederland en dat je minimaal WA verzekerd moet zijn?

Voor veel mensen is het verstandiger om een uitgebreidere verzekering te kiezen, want dan is ook de schade verzekerd die je niet zelf aan een ander hebt veroorzaakt. Vooral nieuwere auto’s worden vaak WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco verzekerd. Dat is ook absoluut aan te raden als je een roadtrip gaat maken. Better safe than sorry!

Dit waren de tips voor deze keer! Een ding weet ik zeker, op deze manier kun je vast en zeker optimaal genieten van je volgende roadtrip.

Heb je vragen over een roadtrip in 2021 of wil je iets anders weten? Laat dan gerust een berichtje in de reacties achter! Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *