Golden Pagoda Namsai; het meest boeddhistische stukje van India

Arunachal Pradesh, ook wel gekend als het verborgen land. Veel met uitsterven bedreigde diersoorten leven in dit gedeelte van India en om de bevolking en deze diersoorten te beschermen is Arunachal Pradesh slechts beperkt toegankelijk. Gelukkig kreeg ik in samenwerking met The Government of Arunachal Pradesh – Tourism Dept en Arunachal Pioneer PR & Advt Agency deze onbekende staat te bezoeken. We startte onze trip met een overnachting in een Tibetaans klooster in Dirang om vervolgens door te gaan naar het Tawang festival, een paar nachten te kamperen in Boleng, om uiteindelijk te eindigen in het Boeddhistische Namsai.

Golden Pagoda Namsai Arunachal Pradesh India

De plaats Namsai ligt in het zuid-oosten van de staat Arunachal Pradesh, op ongeveer vier uur rijden (de wegen zijn voor Arunachal Pradesh begrippen prima begaanbaar) van het Dibrugarh vliegveld en is bekend om de Golden Pagoda.

Een pagode is een gebouw dat in veel boeddhistische tempels te zien is. De meeste pagodes vind je in Aziatische landen als Myanmar, China en Japan, maar ook in sommige delen van India. De boeddhistische pagode werd in Tibet uitgewerkt tot een flesvormig gebouw en nam piramide- of kegelvormen aan in Birma, Thailand en Cambodja.

India is een hindoeïstisch land waardoor 1,2 miljard, 80% van de bewolking, Hindu is. Doordat er van oudsher mensen vanuit omliggende landen als Tibet, China en Bhutan richting Arunachal Pradesh trokken ontstond er in dit gebied een totaal andere geloofsstroming. 7% van India is boeddhistisch en de meeste mensen (toch nog zo’n 8 miljoen van de totale Indiase bevolking) woont in Arunachal Pradesh.

Golden Pagoda Namsai Arunachal Pradesh India

De Golden Pagoda trekt jaarlijks duizenden Boeddhisten aan. Allemaal willen ze deze prachtige tempel en de heilige relikwieën van Lord Buddha (die liggen in de Golden Pagoda) bezoeken. Tijdens onze Arunachal Pradesh reis kregen wij ook de kans om deze heilige tempel te bezoeken.

Even geen drukte en getoeterd, nee niets meer dan zon en rust

In Namsai verbleven we drie nachten in Golden Pagoda Eco resort. Een resort met schattige cottages (prijs per kamer tussen de 25 en 38 euro per nacht) gelegen midden in de natuurlijke omgeving van Namsai. Bij binnenkomst in het resort heb je totaal geen gevoel dat je in India zit. Geen drukte, geen Rikja’s die voorbij komen scheuren, geen getoeter, geen koeien, nee niets meer dan zon en rust.

In dit gedeelte van Arunachal Pradesh is er bijna altijd blauwe lucht en schijnt meestal de zon. Wat een fijne verandering na ons bezoek aan  het koude Tiwang, Dirang, Seppa en Ziro. Het is echt genieten om tijdens zonsopkomst naar buiten te lopen en meteen de warmte te voelen (het hele jaar door).

Golden Pagoda Namsai Arunachal Pradesh India Golden Pagoda Eco Resort Namsai

Golden Pagoda Namsai Arunachal Pradesh India Golden Pagoda Eco Resort Namsai

Golden Pagoda Namsai Arunachal Pradesh India Golden Pagoda Eco Resort Namsai

Rondom Namsai is niet enorm veel te doen. Op 7km van het resort ligt Chongkham, wat ooit het rijkste dorp van Azië was en nu een dorp waar de monniken samen leven. Daarnaast ligt het Namdapha National Park op 3,5 uur rijden. Mijn advies als je in Namsai bent. Lees een boek, geniet van de zon, het uitzicht, de frisse lucht en ontspan voordat je weer druk India ingaat.

Golden Pagoda Namsai Arunachal Pradesh India Chonkham

Golden Pagoda Namsai Arunachal Pradesh India Golden Pagoda Eco Resort Namsai

Lees meer over India 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP