Met deze maatschappij kan je goedkoop naar Amerika

GOEDKOOP NAAR DE STATES MET WOW AIR

Al een aantal keer vloog ik met WOW Air, een low-cost maatschappij die via Keflavik-Reykjavik voordelig richting Noord Amerika vliegt. Voor zo ver ik weet is de maatschappij al aardig ingeburgerd, maar nog steeds merk ik dat veel mensen niet van het bestaan van deze vliegmaatschappij afweten. En hey, dat is best zonde, want je kan door het kiezen voor WOW Air toch best wat kosten besparen.

WOW Air werd opgericht in 2012 en vliegt sinds 2015 goedkoop richting de States. Inmiddels heeft de maatschappij haar routenetwerk uitgebreid  naar Los Angelos, San Francisco, New York (totaal 28 bestemmingen in Europa en Noord Amerika) en in april wordt daar ook Miami aan toegevoegd.

GOEDKOOP NAAR DE STATES MET WOW AIR

Mijn eigen WOW Air ervaring 

Ik vloog met WOW Air naar Los Angeles en dat is mij erg goed bevallen. De reis duurde in totaal 16,5 uur, wat in vergelijking met een rechtstreekse vlucht van 11 uur vanaf Amsterdam, natuurlijk langer is. Maar dat scheelt wel in de kosten. Voor een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam betaal je al gauw tussen de 1000 en 1200 euro. Terwijl je bij WOW Air maar 350 euro neer hoeft te leggen. En dat scheelt toch even een pak geld (vooral wanneer je met ze’n tweeën een reis boekt).

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om tijdens de stop iets langer in IJsland te blijven (IJsland is prachtig!). De Blue Lagoon ligt maar op 20 minuten afstand van het vliegveld en is dus een perfecte uitvalsbasis om even te relaxen en tot rust te komen (op de heen of terug reis).

GOEDKOOP NAAR DE STATES MET WOW AIR

Hoe zit dat met de kleine lettertjes?

Er zijn altijd de kleine lettertjes waar rekening mee moet worden gehouden en daarom heb ik even een reken sommetje gemaakt. Met WOW Air betaal je voor een trans-Atlantische vlucht naar Los Angeles rond de 350 euro. Je koopt voor deze prijs een retourticket inclusief handbagage. Wil je toch graag wat extra kleding meenemen dan komt daar ongeveer 100 a 115 euro bovenop. Daarnaast eet en drink je nog wat in het vliegtuig waar ik ongeveer 50 euro voor reken. Dus reëel gezien ben je ongeveer 500 a 550 euro kwijt aan een ticket met WOW Air. Dus nog steeds goedkoper.

Dit rekensommetje maak ik, omdat ik regelmatig mensen hoor klagen over low-costs vliegmaatschappijen. De negatieve argumenten die voorbij komen zijn, ja maar het eten is duur aan boord en er is geen entertainment aan boord. Natuurlijk is dat waar, maar als je op de kleintjes moet letten is het grote prijsverschil toch wel iets waardoor je gaat nadenken. Daarnaast scheelt voorbereiding voordat je aan boord gaat van een low-costs vliegmaatschappij een heleboel. Tips nodig? Lees dan verder hieronder.

GOEDKOOP NAAR DE STATES MET WOW AIR

Tips voor het vliegen met low-cost vliegmaatschapijen
  • Download van te voren een aantal films (via bijvoorbeeld Netflix). WOW Air biedt in iedere stoel een stopcontact aan, zodat je de gehele vliegreis op je iPad of laptop bezig kan zijn.
  • Koop van te voren alvast tussendoortjes (zoals snoepjes en knabbeltjes) die je gewoon kunt mee nemen in het je handbagage. Daarnaast ontdekte ik dat de dranken niet extreem duur zijn in het vliegtuig en juist erg betaalbaar.
  • Neem een klein kussentje (ik neem ook altijd mijn orange fleece deken mee maar dat terzijde, :)) mee om beter te kunnen slapen

Vanaf 5 april 2017 zal WOW air met een openingsprijs van slechts €139,- enkele reis van IJsland naar Miami vliegen. Ik kan niet wachten om te gaan. Snappen jullie wel toch?

GOEDKOOP NAAR DE STATES MET WOW AIR

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP