De tips voor een paar dagen goedkoop naar Zuid Frankrijk

goedkoop naar Zuid Frankrijk Easyjet

Met een klein budget vliegen naar de zon 

Ik geef toe, ik ben een enorme zonaanbidder en je kan mij niet blijer maken dan met een aantal dagen richting een zonnige bestemming. Als de vakantieperiode eraan komt kiezen de meeste mensen voor een aansluitende vakantie van drie weken, maar hoe lekker is het om af en toe gewoon een weekendje of meerdere dagen weg te gaan. Wanneer ik dit zeg krijg ik meestal als tegen reactie dat wanneer je langer weg gaat je relatief goedkoper uit bent. Maar is dat ook echt zo? Wist je dat je met aantal handige tips makkelijk drie dagen goedkoop naar Zuid-Frankrijk kan gaan?

In mijn ogen is er niks beter om in het vliegtuig te stappen en binnen anderhalf uur het zonnetje op mijn bolletje te voelen. Maar gaat dit ook zo makkelijk? Jazeker, dit gaat super makkelijk. Ik besloot namelijk zelf vorige week vier dagen naar het zonnige Zuid-Frankrijk te gaan en dit was op en top genieten. En nu hieronder mijn tips voor jullie om goedkoop een paar dagen naar Zuid-Frankrijk te gaan.

goedkoop naar Zuid Frankrijk Easyjet

De tips voor een paar dagen goedkoop naar Zuid Frankrijk
  • Boek jouw vliegticket en accommodatie los van elkaar om zelf de vliegtijd te bepalen. Boek je een pakketreis dan zit je vast aan bepaalde vliegtijden, maar boek je alles los van elkaar dan kan je zelf kiezen hoe laat je vliegt. Wanneer je vroeg in de ochtend vanaf Amsterdam vliegt is dat even lastig met opstaan, maar hoe lekker is het als je al om 9 uur aankomt op de plaats van bestemming. Boek je dan nog eens je vlucht laat terug, dan heb je de laatste dag ook nog eens om de hele dag bij het zwembad te vertoeven. Boek je hierbij een overnachting dan ben je zomaar gewoon drie volle dagen in de zon. En voordatje het door hebt ben je dus heel goedkoop uit drie dagen weg. TIP: vliegmaatschappij easyJet vliegt iedere dag om 7 uur van Amsterdam naar Nice vanaf €22,71
  • Ga je maar kort weg, dan heb je ook niet veel spullen nodig. Check daarom geen cabinebagage in en reis alleen met handbagage. Hierdoor ben je je na de landing extra snel op de plaats van bestemming, hoef je in de ochtend niet in de rij om je bagage af te geven en bespaar je ook nog eens geld (want tegenwoordig moet je extra betalen voor cabinebagage). Uiteindelijk heb voor een paar dagen in de zon natuurlijk ook niet meer dan een bikini, slippers en je paspoort. Joehoe, op naar de zon!
  • Niks lekkerder om last-minute weg te gaan, maar boek je verder van tevoren dan heb je kans dat de vliegtickets goedkoper zijn. Toch last-minute weg dan kun je het beste op dinsdag ochtend reizen. De ticketprijzen blijken uit onderzoek dan het goedkoopst te zijn. Daarnaast adviseer ik ook om flexibel te zijn, de ticketprijzen kunnen per dag enorm schelen van prijs.
  • Check van tevoren hoe je van het vliegveld naar je accommodatie komt (zo bespaar je tijd). In Zuid-Frankrijk kan je gebruik maken van Uber, maar wees gewaarschuwd voor de hoge taxi kosten. Een alternatieve tip is het openbaar vervoer. Er rijden zowel bussen als treinen naar de bekende badplaatsen. Er rijden minder bussen/treinen op zondag en feestdagen houdt daar rekening mee.

goedkoop naar Zuid Frankrijk Easyjet

Ik ben benieuwd of jullie nog leuke en handige budget tips hebben voor een goedkope vakantie. Geen idee hoe je jouw koffer praktisch moet inpakken lees dan mijn artikel over inpaktips voor de aankomende zomer. Wil je goedkoop naar Zuid Frankrijk dan adviseer ik gewoon zo snel mogelijk een ticket te boeken. Wiehoe op naar de zon! Hebben jullie nog vakantieplannen?

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dat klinkt geweldig. Ik ben direct even gaan kijken, maar ik heb helaas maar 1 reis gevonden van 22 euro. En dan ben je 6 dagen weg, dat is net iets te veel. Ik ga het onthouden!

    1. Hi Claudia, Als je korter ging was het dan heel veel duurder? Mijn advies is om regelmatig te kijken, soms komen er opeens aanbiedingen voorbij en kun je echt spotgoedkoop richting de zon! Fijne vakantie in ieder geval 🙂

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP