Glamping Lake Bled; luxe kamperen bij het meer van Bled

Glamping, ken je dat? Dat is genieten van de charme van kamperen, maar met de luxe van thuis. In september 2017 ontdekte ik glamping tijdens mijn reisje naar Italië. En zou ik je wat vertellen? Ik ben fan en niet alleen ik, want glamping is hot! Hierdoor komen er steeds meer campings die naast kampeerplekken ook luxe accommodaties aanbieden. Hierdoor kan ook jij een echte glamping vakantie beleven.

Op vakantie naar Slovenië

Heb je weleens nagedacht over een vakantie naar Slovenië? Nou misschien na het lezen van dit artikel wel!  is enorm in trek als vakantieland. Slovenië is een klein land grenzend aan Italië, Oostenrijk en Kroatië. Steeds vaker trekken Nederlanders met hun auto richting Slovenië voor een roadtrip door de bergen. Natuurlijk niet voor niets, want in Slovenie vind je prachtige natuur, diverse verkoelende meren, kun je heerlijk eten en aangezien Slovenie bij de EU hoort betaal je ook gewoon met de Euro. Super interessant dus als vakantiebestemming. Ben je van plan om met de auto naar Slovenië te gaan? Vergeet dan niet een vignet te kopen.

Het meer van Bled

Het meer van Bled of Lake Bled is een van de bekendste toeristische attracties van Slovenië. En als je onderstaande plaatjes bekijkt snap je misschien ook wel waarom. Ooit was Bled een kuuroord voor de rijken en inmiddels is het uitgegroeid tot de trekpleister van Slovenië. In het meer ligt een eilandje waar de Maria Hemelvaartskerk uit de 9de eeuw met een gouden altaar te vinden is. Dit levert natuurlijk de mooiste (Instagram) plaatjes op. Maar de vraag; is het hier ook net zo mooi in het echt?

Glamping Lake Bled het meer van Bled Lake Bled

Glamping Lake Bled het meer van Bled Lake Bled

Het meer van Bled is zeker mooi, alleen moet ik wel toegeven dat ik een beetje teleurgesteld was. Wij brachten een bezoek aan Lake Bled in juni en toen was het al aardig druk. Nu moet ik zeggen dat wij natuurlijk vanuit Bosnië & Herzegovina kwamen rijden en hier geen kip te beleven is, maar toch. Ik ben bang dat het het in juli en augustus, wanneer het hoogseizoen volle toeren draait helemaal druk is.

Praktische informatie over het meer van Bled:

 • Bled en het meer van Bled liggen op ongeveer 55 km van Ljubljana, de hoofdstad van Slovenie.
 • Rondom het meer van Bled kun je hiken en mountainbiken. Er is ook een mogelijkheid om een bootje te huren.
 • De populairste bezienswaardigheid is het kasteel van Bled, deze bevindt zich op de top van de 130 meter hoge rots bij het meer van Bled. Entree: 11 euro per persoon.
 • Je kan het eiland met de Maria Hemelvaartskerk als toerist bezoeken. Hiervoor moet je het meer over steken met een bootje. Deze tocht kost ongeveer tussen de 10 en 15 euro per persoon.

Overnachten op camping Bled

Camping Bled ligt zoals je misschien al deed vermoeden pal naast het bekende meer van Bled. Op Camping Bled vind je 12 schattige houten huisjes die je kan huren. Tijdens de Balkan roadtrip verbleef ik een nachtje in een van de houten huisjes op Camping Bled en dit was een groot avontuur.

Glamping Lake Bled het meer van Bled Lake Bled

Glamping Lake Bled het meer van Bled Lake Bled

Praktische informatie glamping Lake Bled:

 • Alle glamping accommodaties zijn hetzelfde ingericht. In het huisje vindt je een 2-persoonsbed en een kleine ruimte waar je je kan omkleden.
 • Aan de zijkanten bevinden zich een aantal stopcontacten zodat je gewoon alles kan opladen (super handig!)
 • Beddengoed, badjassen en handdoeken zijn inbegrepen.
 • Iedere accommodatie heeft een eigen hottub. Deze moet je zelf opwarmen met het hout wat beschikbaar is. Let op: het kan een paar uur duren voordat de hottub warm is.
 • Naast de kamersleutel, krijg je ook een extra sleutel. Deze sleutel is voor je eigen badkamer in het sanitairgebouw. In je eigen badkamer vind je een douche, toilet, spiegel en zelfs een föhn.
 • Er is een (kleine) sauna aanwezig die iedereen van  Glamping Lake Bled kan gebruiken.
 • Een nacht in een houten huisje op Camping Bled kost 79,95 euro.

Glamping Lake Bled het meer van Bled Lake Bled

Ik was zelf erg onder de indruk over het sanitair van Camping Bled (hiervan kan je overnacht in een van de luxe accommodaties). Het sanitair en de accommodaties worden iedere dag schoongemaakt. Misschien wel leuk om te vertellen. Tijdens mijn 2 dagen op Camping Bled ontmoette ik een meisje uit Nijmegen (de stad waar ik woon) met hetzelfde badpak aan. Hoe grappig!

Glamping Lake Bled het meer van Bled Lake Bled

Mijn mening over het meer van Bled / Glamping Lake Bled

Toen ik aan de Balkan roadtrip begon wilde ik heel graag naar Lake Bled. Op de plaatjes zag het er zo mooi uit. Uiteindelijk hebben we de roadtrip afgesloten bij het meer van Bled  en doordat ik al zoveel indrukken had opgedaan (Bosnië & Herzegovina, Albanie, Macedonië, Montenegro en Kosovo) vond ik het een bezoek aan het meer van Bled leuk, maar niet enorm spectaculair.

Desalniettemin denk ik wel dat als je zelf niet een enorme avontuurlijke reiziger je je prima kan vermaken in Bled en de omgeving. Daarnaast vind ik een nachtje Glamping op Camping Bled wel echt een enorme aanrader! Hoe leuk is het om een nachtje te boeken met je lover of wat denk je van een vriendinnen weekend? Ja ik ben fan! Het is echt genieten van de charme van kamperen, maar met de luxe van thuis. Wat wil je nog meer?

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP