Munch Fit Food to Go; healthy food voor de drukke Amsterdammer

Ze komt binnen rennen met een grote glimlach op haar gezicht. ‘Ja ik had op social media al gezien dat je al binnen was. Maar toen je 10 minuten geleden stuurde dat je bij de tram stond, dacht ik; die duurt nog wel even’. Ik lach, want ik zou precies hetzelfde denken. ‘Natuurlijk heb ik je instagramstorie meteen gerepost. Hoe vind je de nieuwe inrichting? Cool he?’ Ze straalt en ik voel haar positiviteit. ‘We gaan trouwens healthy vegan pizza’s verkopen. Dus die laat ik je vanmiddag natuurlijk proeven. Of heb je al gegeten?’. Lachend schud ik mijn hoofd. ‘Nee schat, ik heb beren honger’. ‘Oh yes, dat komt goed uit. Ze verdwijnt naar de keuken. 

Twee jaar geleden bedacht Yorieke Eskes samen met Clasque Poorter het gezonde take-away concept MUNCH Fit Food to Go. Een concept voor wiens agenda druk, druk, druk zegt en koken niet echt de grootste prioriteit is. Je weet wel diegene, die om 07:00 uur in de gym staat (say what?!), 09:00 een meeting heeft, 18:30 uur een borrel en 20:30 uur nog een date. Zij, maar natuurlijk ook andere, kunnen hier terecht voor cold pressed juices, smoothies, salades, koffies, broodjes, wraps en guilt (free) snacks.

Ondanks dat ik vind dat druk en gehaast zijn voor sukkels is, ik door mijn reis naar India meer van de kleine momenten probeer te genieten en juist niet meer zo van hot naar her wil rennen, snap ik dat dit concept aan de Beethovenstraat (op steenworp afstand van de prestatiegerichte Zuidas) een succes is. We willen natuurlijk succesvol zijn en dat vergt tijd. Tijd om dan zelf een maaltijd in elkaar te draaien is er dan vaak niet, maar hey daar is MUNCH Fit, Food to Go.

 MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam

 MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam

Yorieke ken ik al jaren uit Nijmegen, maar door verhuizing, studie, reizen en je kent het wel, waren we elkaar een beetje uit het oog verloren. Tot dat we elkaar een paar maanden geleden weer tegen kwamen op het strand in Noordwijk. Dit resulteerde in een super gezellig middag met haar en een vriendin. Een vriendin die mij weer in contact bracht met de nieuwe hotel keten Gr8. Een van de hotels waar ik sliep tijdens mijn Rondje door Nederland. ‘Kom je dan ook binnenkort een keer langs in mijn zaak MUNCH Fit, Food to Go?’ grapte Yorieke hierna. Dus zo gezegd zo gedaan.

Detoxen met Munch Fit Food to Go

MUNCH Fit Food to Go is gevestigd aan de Beethovenstraat en is makkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam Zuid station (Tram lijn 5 stopt letterlijk voor de deur). De keuze is reuze en ik koos voor een power smoothie met spinazie, kokosnoot, banaan, dadels en kokosmelk. Moet je even wachten (zoals ik), dan is er ook een leeshoek met interessante healthy en fit boeken. Sporten en fit blijven is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk (in het hippe en succesvolle Amsterdamse bestaan).

Wil je helemaal in shape komen of een paar dagen detoxen? Bestel dan een juice pakket, of doe mee aan de 21-dagen clean eating challenge.

 MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam  MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam MUNCH Fit Food & Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam

 MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam

Anyway, ik had natuurlijk honger en mocht lekker gaan proeven. Vanaf 1 oktober verkoopt Munch Fit Food to Go twee healthy vega(n) pizza’s; deBeet Bastarden Shoarma Papa. Deze heeft een rode bieten pizzabodem, een laag crème fraiche, geroosterde pompoen, courgette, geitenkaas en pompoenpitten. De bodem bevat zo’n 70gram rode biet, waardoor de pizza maar liefst 270 gram groente bevat, ruim je dagelijkse portie!

Geniet van je favo comfort food, zonder je daarna schuldig te voelen.

De Shoarma Papa is gemaakt met een knapperige bloemkool bodem, verse tomatensaus, paprika, vegan shoarma, rode ui en vegan kaas. Een klassieker, maar dan 100% vegan en met bijna de helft minder calorieën dan een normale shoarma pizza. Daarnaast bevat deze pizza ook ruim 150 gram groenten! Perfect wanneer je wilt genieten van je favoriete comfort food, zonder je daarna schuldig te voelen. Perfect dus!

 MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam

 MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam

Nog voordat ik mijn tanden in de pizza zette kon ik toch niet laten om nog even snel een foto maken. Stiekem heb ik echt een hekel aan deze ‘kijk mij, ik eet een pizza foto’ en hij staat ergens ook lijnrecht tegenover de column: Dit is de naakte waarheid achter de Instagram bubbel‘ (echter eet ik de pizza gewoon wel op!).

Maar ik post deze foto (en ook dit artikel) met een reden. Ik ben namelijk enorm trots op deze meiden. Die meiden die hun ondernemersgevoel hebben durven te volgen en de stap hebben genomen om een eigen onderneming op te zetten.

Stiekem heb ik echt een hekel aan deze ‘kijk mij, ik eet een pizza foto’.

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat we (het liefst) blijven hangen in onze veilige comfortzone. Een risico nemen is enorm spannend, we zijn maar al te bang om te falen en dat het mis gaat. We studeren hard, werken ons op naar een succesvolle functie binnen een bedrijf, ambitieren een hoog salaris en laten dan vaak onze echte kinderdroom varen. Door dit soort posts en artikelen wil ik juist laten zien dat een bepaalde droom voor velen misschien idealistisch klinkt, maar juist, juist door doorzettingsvermogen opeens realistisch kan worden.

 MUNCH Fit Food to Go. Healthy food voor de drukke Amsterdammer. Gezond - Vegan - clean food- lunchen in Amsterdam, Yorieke Eskes

‘Kom Chlo, we gaan nog even een wijntje drinken ergens. Ik wil ook jouw verhaal horen’. Ik glimlach. ‘Ja ik wil toch wel gaan verhuizen richting Amsterdam’. Ze kijkt verrast. ‘ECHT? Wat leuk!’ Ik knik. ‘Vind het wel spannend hoor’. Ze slaat een arm om mij heen. ‘Niks spannends aan, wel lastig misschien nu in deze tijd, maar je moet het gewoon doen, het is super leuk hier. We gaan zo wel even samen online kijken’. Ik lach en besef dat het ondernemerschap onze vriendschap weer dichter bij elkaar heeft gebracht….

MUNCH Fit Food to Go – Beethovenstraat 77 Amsterdam – openingstijden van ma – vrij 08:00 – 20:00 en za-zo 08:00 – 18:00. 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP