Gevulde puntpaprika’s op z’n Italiaans

Gevulde paprika’s is altijd een goed idee. Het is super makkelijk en het resultaat ziet er gewoon goed uit. Er zijn wel 1001 variaties te bedenken. Ikzelf vind de versies met een gehaktvulling de lekkersten. De ene keer rund, dan weer eens half-om-half gehakt en deze keer kies ik voor kalfsgehakt. En ik geef er een Italiaanse draai aan met lekkere geraspte kaas en kappertjes. Zo krijg ik toch nog een beetje een vakantie gevoel, terwijl ik gewoon lekker de hele zomer heb doorwerkt. o.k, paprika’s vullen! dat ga ik dus doen. Doe je mee?

Gevulde puntpaprika’s op z’n Italiaans recepten

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 puntpaprika’s
  • 4 ons kalfsgehakt
  • Een stuk Italiaanse kaas om te raspen, bijvoorbeeld Grana Pardano, ongeveer 100 gram . Kant en klaar geraspt kan natuurlijk ook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels vers gehakte peterselie, kies je voor gedroogde peterselie dan is 2 eetlepels meer dan genoeg
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sneetjes (oud) brood
  • Flinke scheut melk
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Gevulde puntpaprika’s op z’n Italiaans recepten

Aan de slag

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de korstjes van het brood en snij het brood in blokjes. Laat deze even een paar minuutjes wellen in een scheut melk. Rasp intussen de kaas.

Stap 2

Vermeng in een kom het gehakt, ei, de uitgelekte stukjes brood, de uitgeperste teentjes knoflook, peterselie,  kappertjes en de geraspte kaas door elkaar met een vork tot het een mooi zacht mengsel wordt. Meng er naar eigen smaak nog wat peper en zout doorheen.

Gevulde puntpaprika’s op z’n Italiaans recepten

Stap 3

Was de puntpaprika’s, dep ze droog en snij het kapje bij de steel er af. Snij de paprika’s in de lengte door midden en schraap de zaadlijsten er met een kleine lepel uit.

Stap 4

Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en vul iedere paprikahelft hiermee. Druk het mengsel stevig aan, zodat de paprika!s helemaal gevuld zijn. Doe de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Bak ze 20 minuten, op een rooster, net iets onder het midden van de voorverwarmde oven.

Gevulde puntpaprika’s op z’n Italiaans recepten

Extra tip van Hannie: Lekker met een eenvoudige salade.

Dit is dus mijn nummer uno. Ik ben benieuwd welke van die andere 1000 variaties voor gevulde paprika jouw favoriet is. Geniet er in ieder geval van! Tot volgende week!

Hannie de Kort
Hannie de Kort

Hannie is een Brabantse levensgenieter. Ze houdt van lekker eten, koken en wil ondanks haar drukke fulltime baan elke dag een verse lekkere maaltijd op tafel zetten. Daarnaast woont ze in Eindhoven met man en hond en heeft ze haar twee volwassen kids om de hoek wonen. Oh leuk weetje: Ze verslindt kookboeken uit alle werelddelen maar geeft haar eigen draai aan recepten. Ze kookt vooral vers, gezond en met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP