Geocaching: eerste keer geocachen op Fuerteventura

Geocaching, tot voor kort had ik nog nooit van deze buitensport gehoord. Hier kwam verandering in op Fuerteventura waar ik kennis maakte met de Nederlandse Janneke, die dol is op geocaching. Samen met haar vriend Hans en haar GPS gaat ze er regelmatig op uit om zogeheten caches te vinden.

Wil je gaan wandelen op Fuerteventura? Lees dan het artikel: Wandelvakantie op Fuerteventura bij B&B Villa Vital

Maar wat is geocaching nou eigenlijk en wat maakt deze buitensport zo leuk? Om daar achter te komen besloot ik samen met Janneke en haar vriend Hans een dagje te gaan geocachen op Fuerteventura. Bij geocaching is het de bedoeling om tijdens een wandeling zogeheten caches te vinden. Wij gingen naar Vega de Rio Palmas waar een aantal caches verstopt liggen.

Wat is een cache?

Een cache is een waterdichte doos(je) met een logboek (en eventueel een schat) erin. Als de cache klein is (zoals hieronder op de foto te zien is) zit er meestal alleen een logboek in.

Caches liggen verspreid over de hele wereld en zo ook op Fuerteventura.

Hoe moet ik een cache loggen?

Heb jij tijdens geocaching een cache gevonden dan mag men zijn of haar naam en datum in het logboek opschrijven (je logt dan de cache). Naast offline, is het ook de bedoeling om op de geocaching website een cache log achter te laten. Vervolgens moet men de cache weer terug op de vindplaats leggen.

Wat als je de cache niet kan vinden?

Het kan zijn dat een cache tijdens het geocachen niet te vinden is. Wat moet je dan doen? Wanneer je de cache niet kan vinden check je de geocaching website. Hierop kun je zien of meerdere geocachers de cache niet hebben kunnen vinden.

logboek geocachen - geoaching

Is dit het geval dat zou het kunnen zijn dat de cache is weg gehaald. Geef dit aan in de log en vraag eventueel aan de eigenaar van de cache om te gaan checken of de cache er nog ligt.

Geocaching met GPS

Caches liggen over de hele wereld en op de mooiste plekken. Ze zijn verstopt door middel van GPS coördinaten en men kan de caches vinden door met een GPS of telefoon met GPS functie, op zoek te gaan.

Garmin GPS - Geocaching - tips

Een groot voordeel van het gebruiken van een GPS is dat je geen mobiele data nodig hebt om het spel te spelen. Daarnaast kun je ook even lekker telefoon vrij zijn. Het enige wat je in principe hoeft te doen is de caches van internet af te halen (je hoeft dus niks te printen en of mee te nemen. Hierna kan het spel en de grote zoektocht naar de caches beginnen.

Is er ook een geocaching app?

Wil je toch liever je telefoon gebruiken? Dat kan ook! Er is een speciale geocaching app voor Iphone en Android die geheel gratis te downloaden is. Na aangemeld te zijn is het een kwestie van inloggen en gaan met die banaan!

Geocaching Fuerteventura eerste keer tips - Vega de Río Palmas

Ken jij en mooie plek, dan kan jij als deelnemer van het spel ook zelf een cache verstoppen. Wil je hier meer over weten? Check dan deze website.

Waarom gaan geocachen?

Geocaching is een leuke buitensport voor alle leeftijden. Een groot pluspunt van geocaching is dat je op plekken komt die niet voor de hand liggen. Je gaat dus echt van de gebaande paden. Dit is op reis leuk, maar het is hoe leuk is het om bijvoorbeeld je eigen op een hele andere manier te ontdekken.

Geocaching Fuerteventura eerste keer tips - Vega de Río Palmas

In Fuerteventura lag een cache bij bovenstaande rotsformatie. Ik had zelf deze plek een paar keer voorbij zien komen op Instagram, maar had geen idee waar het nou precies was. Doordat hier een cache verstopt lag had ik opeens de route naar deze prachtige locatie gevonden

Ga je voor de eerste keer geocachen trek dan een comfortabele outfit aan en goede schoenen / gympen. Caches liggen verstopt op de meest ‘gekke’ plekken en geloof mij, het is dan echt fijn als je een comfortabele outfit aan hebt.

→ Tip : Janneke van Oorschot schreef het boek Villa Winter. Dit boek gaat over Fuerteventura, Villa Winter en geochaching.

Vragen over geocaching?

Heb je nog vragen over een geocaching na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Was hartstikke leuk om je eerste caches met je te zoeken. En te vinden! Wie weet waar deze hobby je nog zal brengen, al heb ik het idee dat dat zonder geocaching ook wel goed zal komen in jouw geval 😉

  2. Heel mooi artikel Chloe. En het was heel gezellig om samen met jou deze nieuwe ervaring te delen. Wij zijn ‘verkocht’ 🙂 en zullen zeker nog vaker gaan geocachen.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP