Gastrobar Colibri: Italiaans/Braziliaans uit eten in Amsterdam Oud West.

Ik ga tussen Carlotta en Alex in staan. ‘Let’s take a picture together’. Ik heb het gevoel alsof ik het stel al jaren ken, terwijl ik ze in werkelijkheid pas een paar uur geleden ontmoet heb. Ik besef mij dat Gastrobar Colibri voelt als thuiskomen in een restaurant in Amsterdam West.

Alweer een paar weken geleden werd ik uitgenodigd om te komen dineren bij het onlangs geopende restaurant gastrobar Colibri. Gastrobar Colibri ligt aan de Nicolaas Beetsstraat in de Amsterdamse buurt oud-West. Als net gedoopte Amsterdammer, welke ik nu ben (klinkt nog steeds een beetje gek) leek mij het natuurlijk hartstikke leuk om een nieuw restaurantje in mijn buurt uit te proberen. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Het is vrijdag avond als we binnen komen bij gastrobar Colibri. Alex staat in de keuken en Carlotta komt meteen op ons af. ‘Ciao, welcome, nice to meet you, finally!’.

Gastrobar Colibri wordt gerund door de Italiaanse Carlotta en de Brazilianse Alex. In 2014 werd het stel verliefd in de keuken van een restaurant waar ze toen beide werkzaam waren. Het liefdes verhaal begint met Italiaanse pasta en een knipoog.

uit eten in Amsterdam Oud west restaurants - Gastrobar Colibri

Alex wilde graag indruk op Carlotta maken en nodigde haar uit voor een diner bij hem thuis. Romantisch als hij was probeerde hij als Braziliaanse chef-kok een overheerlijke ‘Italiaanse’ pasta te serveren. Het was lief bedoeld, maar Carlotta vond toch dat zij als Italiaanse een betere pasta kon klaarmaken. Dus zij nodigde Alex uit bij haar thuis. Alex werd verliefd. Niet alleen op de pasta, maar ook op de verhalen en het Italiaanse meisje.

Hij nam haar mee naar Zuid Amerika en later reisden ze samen naar Italie. Ze trouwden en kregen een liefdesbaby. Na een korte trip naar Amsterdam werden ze nogmaals verliefd, nu niet op elkaar, maar op de stad. Ze besloten te verhuizen en op zoek te gaan naar een mooie locatie voor een restaurant.

uit eten in Amsterdam Oud west restaurants - Gastrobar Colibri

Lees ook: Betsubara Amsterdam; ramen en aziatische hapjes.

In hun eigen buurt Oud-West kwam een pand vrij en nog geen paar maanden later was Gastrobar Colibri een feit. Het idee is om niet alleen een restaurant te openen, maar een plaats te creëren waar je samen kan komen, om dingen te doen, die dingen waar we allemaal van houden. ‘ Be our guest and discover a little bit more about us’.

Wanneer ik bij gastrobar Colibri binnenstap begrijp ik precies wat Alex en Carlotta willen overbrengen. Het restaurant voelt huiselijk aan. In de hoek kun je op een oude LP speler je favoriete plaatjes draaien en aan de muur hangt het oude skateboard van Alex. Je hebt dus echt het gevoel alsof je bij Alex en Carlotta thuis gaat eten en dat maakt gastrobar Colibri bijzonder.

menukaart gastrobar Colibiri

Tijdens ons bezoek zijn alle tafels bezet en daarom nemen we plek aan de bar. We beginnen met een drankje. Gastrobar Colibri serveert vooral lokale dranken en natuurlijk Italiaanse wijnen. Ik kies voor een smaakvolle Italiaanse wijn en mijn tafelgenoot gaat voor een citrus biertje van het Amsterdamse biermerk Oedipus.

De menukaart bestaat uit een aantal overheerlijke voorgerecht, waar ik natuurlijk weer niet uit kon kiezen. Ik ben dol op burrata, dus die wil ik zeker proeven. Dan komt chefkok Alex eraan die voorstelt om een combinatie van diverse voorgerechtjes te serveren. Geen slecht idee, al zeg ik het zelf.

De voorgerechtjes die wij krijgen zijn buratta gevuld met pesto, een blauwe kaas met peer salade en huisgemaakte ricotta balletjes met tomatensaus. Natuurlijk is de buratta mijn favoriet, maar ik ben positief verrast door de ricotta balletjes. Een echte aanrader!

uit eten in Amsterdam Oud west restaurants - Gastrobar Colibri

We vervolgen ons diner met twee hoofdgerechten. Ik kies voor een vegetarische burger afgetopt met een vegan mayonaise. Mijn tafelgenoot kiest voor een Braziliaans recept genaamd vegan Feijoada. Dit is een Braziliaanse stoof van zwarte bonen met shii-take champions en tofu.

Als bijgerecht krijgen we een combinatie van een voor mij onbekende Italiaanse groente genaamd ‘cicoria’ en een Braziliaanse meelsoort genaamd Farofa.

Na het diner blijft het nog lang gezellig bij gastrobar Colibri. Ik besef mij dat ik het gevoel heb dat ik aan het eten ben bij vrienden in plaats van in een restaurant. En dat is juist wat het stel ook willen overbrengen. Stap binnen bij gastrobar Colibri, ontspan, geniet, eet lekker en doe net alsof je bij je vrienden aan het eten bent.

uit eten in Amsterdam Oud west restaurants - Gastrobar Colibri

Het is een paar weken later als ik opeens een Instagram melding krijg van Colibri. Ik open mijn account en vraag mij af wat ze gepost hebben. Er verschijnt een foto met een cinotto flesje, mijn favoriete Italiaanse drankje, in beeld met als tekst. ‘Come and try out our new drink Cinotto. Ik glimlach en kan niet wachten om snel weer bij mijn vrienden te gaan eten. langs te gaan. Het eerste wat ik bestel? Cinotto!

Heb je vragen over Gastrobar Colibri? Sel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Gastrobar Colibri – Nicolaas Beetsstraat 47 – Amsterdam

Geopend voor lunch en diner van woensdag tot en met zondag.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.