Vakantie naar Gambia: alle hoogtepunten en tips!

‘Zullen we anders op vakantie naar Gambia gaan?’. Ik scrol door de reisaanbiedingen heen. Mijn moeder kijkt over mijn schouder mee. ‘Nee dat land trekt mij niet, laten we gewoon kiezen voor de Canarische Eilanden’. Ik ken het land verder ook niet, dus besluit het scherm weg te drukken en Gambia te laten voor wat het is. Misschien toch maar kiezen voor een land wat voor ons al bekend is.

Op dit moment draai ik mijn hand niet meer om voor een reisje richting Azie, Afrika of Amerika. Maar tot een paar jaar geleden was dat wel anders. Zoals ik al eerder schreef in een artikel kozen wij met het gezin meestal voor vakanties binnen Europa. Pas na mijn bezoek aan Kaapstad kreeg ik het reisvirus te pakken.

Bovenstaande fragment uit 2016, geeft duidelijk aan dat ik op dat moment nog koos voor het bekende. De Canarische Eilanden zijn bekend, dus is het een makkelijke keus om daar heen te reizen. Maar waarom altijd kiezen voor hetzelfde? Wil je binnenkort naar de zon, denk dat eens na over een vakantie naar Gambia. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Waar ligt Gambia?

Gambia is het kleinste vasteland van Afrika, ligt naast Senegal en Guinee-Bissau, op ongeveer zes uur vliegen vanaf Amsterdam. Van november tot en met april vlieg Corendon meerdere malen per week (in het hoogseizoen iedere maandag – woensdag en vrijdag ochtend) vanaf Amsterdam richting deze zonnige bestemming.

Beste reistijd Gambia

Gambia heeft twee seizoenen. Het regenseizoen loopt van juni tot en met oktober en het droge seizoen loopt van november tot en met mei. Tijdens het regenseizoen is het extreem heet en is er kans op een hevige regenbui.

De Gambia vakantiegids Kotu beach Gambia

Ik ben twee keer op vakantie naar Gambia geweest (1x tijdens het regenseizoen). Tijdens het regenseizoen is het een stuk rustiger, natuurlijk ook goedkoper, maar het is ook extreem heet (het voelt klam aan). Voordeel van op vakantie naar Gambia gaan in het regenseizoen is dat de natuur prachtig groen is.

Het toeristenseizoen (hoogseizoen) in Gambia is in de maanden december en januari. Het beste kun je op vakantie naar Gambia gaan in de maanden november, februari, maart en mei, buiten het regenseizoen en het toeristenseizoen.

De stranden van Gambia

Gambia ligt aan de Atlantische Oceaan waardoor een groot gedeelte van de westkust uit stranden bestaat. De meeste hotels liggen aan het strand en het is meestal voor de hand liggend dat je tijdens je vakantie naar Gambia een strandbedje bij je hotel neerploft.

Kololi, Kotu en Cape Point

Tijdens mijn eerste keer in Gambia reisde ik samen met een groep door het land. Wij bezochten toen een middag het strand van Kololi en Kotu. Op onderstaande foto het strand van Kotu.

De tweede keer verbleef ik in de kustplaats Cape Point. In Cape Point komen de atlantische Oceaan en de brede Gambia rivier samen. Hierdoor is het strand op deze plek iets groener. Dit kan minder aantrekkelijk zijn voor het oog, maar juist de rust (minder toeristen) is wat dit strand tot een fijne plek maakt. Onderstaande foto is gemaakt op het strand van Cape Point. Wat was zo heerlijk rustig op het strand.

De Gambia vakantiegids Cape Point strand Gambia

Rondom de Senegambia strip (Kololi) zitten een grote hoeveelheid eettentjes en hotels waardoor het in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Hierdoor kies ik zelf liever voor de plaats Cape Point (ongeveer 20 minuten met de taxi vanaf de Senegambia strip). In Cape Point is het een stuk rustiger, minder toeristisch en hierdoor authentieker.

Paradise beach; het mooiste strand van Gambia

Wil je iets anders tijdens je vakantie naar Gambia en wil je een beetje het gevoel hebben van bijvoorbeeld een verlaten strand in het Caribisch gebied? Kies dan voor Paradise Beach. Hier zijn de stranden witter en heb je echt een paradijselijk gevoel.

op vakantie in Gambia - de stranden van Gambia -paradise beach

Even een kleine disclaimer. Ook al kies je voor Paradise beach. Het is en blijft Afrika. Het kan dan ook zomaar zijn dat je een koe of hond op het strand tegenkomt.

Op Paradise beach vind je verschillende strandtentjes. De meest bekende en ook de eerste in het rijtje is Rainbow. Hierna volgen Jungle (op de foto hieronder) en Santana Beachclub.

Kies  er niet meteen voor om bij Rainbow te gaan zitten. Waarom niet? In mijn ogen is deze strandtent “te toeristisch‘. Dagelijks stoppen hier bussen met toeristen die alleen even komen kijken en lunchen bij Paradise Beach. Het is hier dus altijd vol en daarom is het niet heel fijn om bij Rainbow een dag aan het strand door te brengen.

De Gambia vakantiegids Paradise Beach (Jungle beachclub) Gambia

Heb je geen zin in deze toeristische attractie tijdens je vakantie in Gambia? Geen paniek, loop dan gewoon heen stukje verder en kies voor beachclub Jungle (op de foto hieronder) of loop nog iets verder en kies voor Santana beachclub.

De Gambia vakantiegids Paradise Beach (Jungle beachclub) Gambia

Slapen bij Paradise beach

Ik ben echt fan van Paradise beach en ik kan ook iedereen het aanbevelen om een of twee nachtjes een van de lodges aan het strand te boeken. Voor een bedrag tussen de 10 en 50 euro (per kamer op basis van twee personen) boek je een nachtje in een van de lodges op Paradise Beach. De lodges zijn basic, maar het uitzicht als je in de ochtend wakker wordt is onbetaalbaar mooi.

 • Santana Beachclub. Stel niet teveel voor van Santana Beachclub. Het is zeker geen extreme luxe, maar wel heel idyllisch. Deze beachclub ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de ingang bij Paradise Beach (waar de meeste bussen aankomen) en is voor mij een echte aanrader. Voor een nacht betaal je ongeveer 15 euro per kamer (inclusief ontbijt)

De Gambia vakantiegids Paradise Beach (Santana Beachclub) Gambia

Boek een overnachting bij Santana Beachclub

 • Jungle Beach, Bij deze beachbar vind je lodges letterlijk aan het strand. Voor een nacht betaal je ongeveer 30 euro per kamer (inclusief ontbijt). Hoe leuk is het om hier te slapen tijdens je vakantie naar Gambia?

De Gambia vakantiegids Paradise Beach (Jungle Beachclub) Gambia

Boek een overnachting bij Jungle Beach

 • Tendinkoto Lodge, Op ongeveer 6 km afstand van Paradise Beach ligt deze schattige lodge met zwembad. Deze lodge is luxer in vergelijking met de bovenstaande twee lodges waardoor je ook net iets meer betaalt. Voor een nacht inclusief ontbijt betaal je ongeveer 40 euro per kamer. Tendinkoto Lodge biedt ook gratis fietsen aan.

De Gambia vakantiegids Paradise Beach (Tendinkoto Lodge) Gambia

Boek een overnachting bij Tendinkoto Lodge 

En dan ga je op vakantie naar Gambia, wat ga je dan doen? Gambia is een land welke ideaal geschikt is voor een strandvakantie (vooral in de wintermaanden als het in Nederland koud is), maar natuurlijk kun je ook prima een dagje of misschien wel een paar dagen iets anders gaan doen.

Dingen doen in Gambia

In Gambia heb je een aantal bezienswaardigheden. Zo kun je tijdens je vakantie naar Gambia Kunta Kinteh / James Island bezoeken. Het eiland welke lange tijd getuigenis was van slavenij. Je kunt hier het dorp Juffure (waar tientallen kinderen je op staan te wachten), het slavernijmuseum en het fort op James Island bezoeken, of naar het Bijilo Forest Park om apen te zien of naar de Brikama Craft Markt om een souvenir te kopen. Het is allemaal mogelijk tijdens je vakantie naar Gambia.

Ga op pad met een lokale gids

Een van de beste tips die ik je mee kan geven is dat je echt op pad moet gaan met een lokale gids. De meeste Gambianen zijn trots op hun land en laten met liefde hun favoriete plekjes zien. Extra handig; ben je met een local op pad dan wordt je niet meer aangesproken door andere Gambianen die je iets willen verkopen.

Dingen doen in Gambia, ga op pad met een lokale gids. Vakantie in Gambia

Vaar met de boot naar James Island / Kunta Kinteh

Nou wil ik eerlijk zijn en moet ik toegeven dat ik James Island (maar vooral het bezoek aan Juffure) erg toeristisch vond. Het is natuurlijk indrukwekkend om te zien en we mogen de gruwelijkheden rondom de slavernij nooit vergeten, maar doordat het erg toeristisch is geworden en omdat het eiland redelijk ver weg ligt zou ik een bezoek aan Kunta Kinteh niet perse aanraden tijdens je vakantie naar Gambia.

Bezoek de Afrikaanse Albert Market

Heb je nog nooit een Afrikaanse markt bezocht ga dan zeker naar Albert Market. Hier ontmoet je namelijk het echte Afrika. Naast de groente en vismarkt is er ook een craft markt oftewel een kledingmarkt. Hier wordt de traditionele kleding uit Gambia gemaakt en verkocht.

Dingen doen in Gambia, ga op pad met een lokale gids. Vakantie in Gambia. Albert Market Gambia bezoeken

Fan van Afrikaanse markten bezoeken? In Gambia kun je naast deze markt ook de Brikama market en de Serrakundamarket bezoeken.

Dompel je onder in de chaos in het vissersdorp Tanji

In het dorpje Tanji vind je Afrikaanse chaos. Op het strand liggen gekleurde vissersboten, staan tafeltjes, stoeltjes en er zijn vooral heel veel mensen. Tijdens mijn eerste vakantie naar Gambia bracht ik een bezoek aan Tanji en eerlijk in het begin moest ik even acclimatiseren.

Dingen doen in Gambia, ga op pad met een lokale gids. Vakantie in Gambia. Tanji vismarkt Gambia bezoeken

Dingen doen in Gambia, ga op pad met een lokale gids. Vakantie in Gambia. Tanji vismarkt Gambia bezoeken

Het is enorm gaaf om te zien hoe hier op het strand de vis wordt binnen gehaald, maar het is ook druk en de visgeur is intens. Ben je in Gambia dan kan een bezoek aan deze kleurrijke vismarkt Tanji natuurlijk niet ontbreken.

Ontdek het binnenland van Gambia

Wil je meer van Gambia ontdekken? Ga dan een dag of een paar dagen het binnenland in. Een grote aanrader is AbCa’s Creek Lodge, zij bieden diverse excursies vanuit de kuststrook aan. Je wordt dus opgehaald bij je hotel en krijgt een dag lang het “Echte Gambia” te zien. Een dagtrip kost 49 euro. In onderstaande video zie je hoe een dagtrip met AbCa’s Creek Lodge er ongeveer uit ziet.

Lees hier meer over het binnenland van Gambia ontdekken met AbCa’s Safari.

Overnacht in een boomhut midden in Gambia

Wil je ook een nachtje slapen in het binnenland van Gambia en hou je van een avontuur? Boek dan de overnight stay bij AbCa’s Creek Lodge voor 99 euro (1 nacht + 2 dagen excursie).

Dingen doen in Gambia, ga op pad met een lokale gids. Vakantie in Gambia.Slapen bij AbCa's Creek Lodge in Gambia. Slapen in het binnenland in een boomhut in Gambia

Tijdens mijn tweede reis naar Gambia verbleef ik een aantal dagen in AbCa’s Creek Lodge en ik vond dit echt een geweldige ervaring. Wil je hier meer over weten? Lees dan mijn artikel: AbCa’s Creek Lodge mag je niet missen tijdens je reis naar Gambia.

Uiteten in Gambia

Gambia is een schoon Afrikaans land. Je kan het water niet uit de kraan drinken, maar je kan prima buiten de deur eten. Eigenlijk is het veel beter om voor een restaurant buiten je hotel te kiezen omdat je hiermee ook de lokale bevolking helpt (daarnaast is het vaak ook stukken goedkoper). En hoe leuk is het om lokaal te gaan eten? Ben je op vakantie in Gambia probeer dan sowieso een avond Chicken Domoda, een typisch Gambiaans recept. Hieronder mijn top drie favoriete restaurantjes in Gambia.

The Butcher’s Shop

Tijdens mijn eerste keer in Gambia spotte ik dit restaurantje. Het heeft iets weg van een Europees restaurant en dat is waarom het meteen opviel. Hier moest ik meer van weten. The Butcher’s Shop werd geopend als slagerij in 1993 en is inmiddels een bekend restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Het is iets duurder voor Gambiaanse begrippen, maar alle gerechten zijn gemaakt van de meest verse producten met nadruk op organische en gezonde ingrediënten. Aanrader dus!

Heb je gegeten bij de Butcher’s Shop? Sluit je avond dan af met een drankje en een dansje bij Envy Lounge. Een net geopende club die pal naast het restaurant ligt.

De Gambia vakantiegids The Butcher's Shop Gambia. Dingen doen in Gambia

Calypso Beach restaurant

Calypso is een beach restaurant voor lunch en diner verscholen op het meest westelijke puntje van Gambia. Tijdens mijn tweede bezoek aan Gambia verbleef ik een aantal nachten in Ocean Bay Resort welke naast Calypso ligt.

Calypso kan je bezoeken voor zowel lunch als diner, maar mijn advies is om er een dagje heen te gaan. De plek is namelijk heel idyllisch. Plof neer op een strandbed, neem plaats in een van de zithoekjes of ga relaxen in een hangmat. Alles is mogelijk bij Calypso.

De Gambia vakantiegids Calypso Gambia. dingen doen in Gambia. Beachclubs in Gambia

De Gambia vakantiegids Calypso Gambia. dingen doen in Gambia. Beachclubs in Gambia

Gaya Art Cafe

Midden in de drukte willen zitten, maar geen gevoel van massa willen hebben? Dat kan bij Gaya Art Cafe. Gaya Art Cafe is een kleinschalig, chique en stijlvol ingericht restaurant met een gevarieerde menukaart. Het reflecteert de diversiteit van de klassieke en hedendaagse Gambiaanse keuken.

De Gambia vakantiegids Gaya Art Cafe Gambia

Uitgaan in Gambia

Uitgaan in Gambia is een ervaring op zich. Waar we als Nederlanders enorm nuchter zijn en een spijkerbroek, sneakers en een shirt aantrekken tijdens het uitgaan is dat in Gambia wel anders. Vrouwen doffen zich enorm op voordat ze naar de club gaan. Hoge hakken, make-up, glitter jurken, hoe meer hoe beter.

Senegambia strip

De bekendste plek om uit te gaan is de Senegambia strip. Iedere avond is hier wel iets te beleven. Ik zelf ben een avond (in het weekend) geweest en eerlijk is eerlijk je moet het een keer gezien hebben. Het leeft hier! Wees wel voorbereid op drukte, want het is en blijft een toeristische trekpleister. Tip: Ga dansen bij Reo (aan het einde van de strip). Voor vrouwen is de entree gratis en bij binnenkomst krijg je een drankje van het huis.

Envy Club Lounge

Geen zin in drukte? Kies dan voor een avondje bij Envy Club Lounge. Deze exclusive club werd vorig jaar geopend met als doel het uitgaan in Gambia naar een hoger niveau te tillen. Het is net iets exclusiever en heeft iets weg van een club in Londen. Ook niet gek, want de eigenaresse van deze club zijn Gambiaans, maar hebben jarenlang in Londen gewoond en gewerkt.

De mooiste hotels in Gambia

Tot twintig jaar geleden kende Gambia maar drie hotels, maar inmiddels is dat wel anders. De hotels komen als paddestoelen uit de grond. Toch vind ik niet dat je in Gambia enorme massa hotels ziet. De meeste hotels zijn kleinschalig en spelen goed in op de Europese markt. Onderstaand mij drie favorieten hotels aan de kust van Gambia.

Ocean Bay Resort (Cape Point)

Tijdens mijn tweede bezoek aan Gambia sliep ik een aantal nachten in Ocean Bay Resort. Een prachtig logie/ontbijt hotel gelegen op meest westelijk en het minst toeristische puntje van Gambia.

De Gambia vakantiegids Ocean Bay Resort Gambia

Ocean Bay is een vijf sterren hotel, maar enorm betaalbaar! De twee onderstaande resort zijn qua kamers luxer, maar daar betaal je dan ook voor. Bij Ocean Bay schommelen de vanaf prijzen tussen de 450 en 700 euro per persoon voor een week inclusief retourvlucht.

De Gambia vakantiegids Ocean Bay Resort Gambia

Boek een weekje naar Ocean Bay resort vanaf 450 euro.

Tip: Ga bij Mr Bass dineren en geniet terwijl je eet van een van de tientallen Afrikaanse straatoptredens.

Balafon Beach Resort (Kololi)

In 2016 opende het populaire Balafon Beach Resort. Een prachtig luxe hotel gelegen aan het strand van Kololi. Het hotel geeft je dat Afrikaanse gevoel met een moderne twist. Een aanrader in dit hotel zijn de kamers met een eigen zwembad en uitzicht op zee (vraag hiernaar bij de boeking). Bij Balafon Beach Resort schommelen de vanaf prijzen tussen de 600 en 800 per persoon voor een week inclusief retourvlucht.

De Gambia vakantiegids Belafon Beach Resort Gambia

De Gambia vakantiegids Belafon Beach Resort Gambia

Boek hier een weekje naar Balafon Beach resort in Gambia. 

Coco Ocean Resort

Een klassieker, maar nog steeds een prachtig hotel is Coco Ocean Resort. Coco Ocean Resort ligt op steenworp afstand van de drukte, maar daar is niks van te merken binnen de muren van Coco Ocean.

Dit resort beschikt over de grootste welness van Gambia met hamam, thalasso bad, sauna, stoombad en behandelkamers. Daarnaast heeft het hotel ook een eigen privé strand en waan je je echt in een oase van rust. Bij Coco Ocean schommelen de vanaf prijzen tussen de 900 en 1200 per persoon voor een week inclusief retourvlucht.

Boek hier een week Coco Ocean in Gambia. 

Veiligheid in Gambia

Ik heb meerdere malen de vraag gekregen of ik mij veilig voelde in Gambia en of je wordt aangesproken op straat. Laat ik vooropstellen dat ik mijzelf super veilig voelde, maar natuurlijk wordt je aangesproken op straat.

Gambia is hoe je het ook went of keert een arm land en mensen willen graag aan je verdienen. Echter heb ik wel gemerkt dat wanneer je zegt dat je er geen behoefte aan hebt de locals je over het algemeen met rust laten. Laat je door bovenstaande niet weerhouden om een vakantie naar Gambia te boeken. In Europese landen vind ik de verkopers op het strand een vele grotere irritatiebron.

9 daagse rondreis Gambia

Ga je voor de eerste keer op vakantie naar Gambia en wil je een combinatie maken tussen een strand en cultuur dan adviseer ik je het volgende reisschema:

 • Dag 1 tot dag 4: Boek een luxe hotel aan het strand om even lekker tot rust te komen, te acclimatiseren en van de zon te genieten. Boek geen All-inclusive concept, maar ga gewoon lekker buiten de deur bij een lokaal Afrikaans restaurantje eten.
 • Dag 5 tot dag 6: Boek een nachtje in een basic lodge bij Paradise beach om even dat gevoel van alleen op de wereld (dit vooral als je een nacht bij  Santana Beachclub boekt) gevoel te voelen.
 • Dag 7 tot dag 9: Boek twee nachten bij AbCa’s Creek Lodge om het echte Gambia te ontdekken. Ga koken met locals, bezoek een Afrikaanse school en overnacht in een boomhut. Op de weg vanuit Paradise Beach naar AbCa’s Creek Lodge zou je Tanji vismarkt en een van de markten kunnen bezoeken.

vakantie naar Gambia. Aanrader of niet? Dingen doen in Gambia

Lees ook het artikel: Afrikaans koken met de locals in Gambia

plus en minpunten voor een vakantie naar Gambia:

+ Een zonzekere bestemming (constante temperatuur van 31 graden tijdens onze winter – geen regen of bewolking )

+ Geen jetlag (maar 1 of 2 uur tijdverschil)

+ Een goedkope bestemming ( Corendon heeft soms aanbiedingen vanaf 499 euro per week)

– Het is en blijft een derde wereldland (ondanks dat Gambia een top bestemming is om lekker van de zon te genieten, is en blijft het een derde wereldland. Er bestaat dus een kans dat je zwerfhonden op het strand tegen komt, de wegen zijn niet altijd even goed en ja er is ook armoede in het land).

– Vaccinaties worden aanbevolen, maar zijn niet verplicht. (ik was zelf als gevaccineerd, maar ben je dit niet, dan is het verstandig om je te vaccineren. Malaria pillen heb ik ook niet geslikt en heb verder nergens last van gehad. Maar dit is natuurlijk ieder zijn eigen keus).

Bewegend beeld van Gambia zien? Check dan deze video’s: 

Gambia algemene video:

Koken met locals in Gambia video:

Vragen over een vakantie naar Gambia? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

24 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Leuk om dit stuk te lezen nadat mijn zusje kort geleden het land bezocht heeft. Zij ging er naar toe vanuit haar studie en bezocht vooral plaatsen en mensen die gelinkt zijn aan de zorg in Gambia. Ik heb van haar dan ook hele andere foto’s gezien dan in deze blogpost. De armoedige kant van Gambia zullen we maar zeggen. Ik vind het goed dat mensen zoals jij steeds vaker ook deze kant van Afrikaanse landen belichten. In de aardrijkskunde boeken ( en ik kan het weten want ik ben aardrijkskunde docent geweest haha ) richten uitgevers zich vaak nog alleen op ‘arm Afrika’. Jammer is dat. Zo krijgen mensen een heel eentonig beeld te zien en ontstaan er bij velen inderdaad een soort van angst of onwetendheid waardoor men deze landen niet zo snel zal bezoeken. Wat op zijn beurt dan weer jammer is, want toerisme kan een kickstart aan inkomsten zijn voor dit soort landen.

  1. Hi Demi, Ten eerste bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Toen ik vertelde dat ik ging reizen naar Gambia zeiden veel mensen; ‘wat moet je daar nou doen?’. Het is inderdaad zo veel meer dan alleen maar armoede. Tuurlijk dat is er ook, maar Gambia is aan de andere kant echt een super land voor een winterzon vakantie. Ben je van plan om er ook heen te gaan? Groetjes Chloe X

 2. Leuk, gezellig en prettig geschreven stuk over Gambia.
  Wat ik persoonlijk iets anders had omschreven is het slikken van malaria pillen. Ik doe het nooit, nergens ter wereld. Raar kijken de meeste mensen je aan wanneer je zoiets zegt.
  Ik pas mijn reisschema aan aan de omstandigheden. Ik zou dus niet in het regen seizoen naar Gambia gaan en zeker niet naar het binnenland in het regen seizoen want dan moet ik malaria pillen slikken. Zie het niet als kritiek maar het zou lullig zijn dat wanneer er iemand in het regen seizoen malaria op loopt na het lezen van het hoeft niet……

  1. Hi 🙂 bedankt voor je reactie. Ik ben inderdaad ook in het regenseizoen naar Gambia geweest (oktober) en toen was het heel warm, benauwd en is de kans op muggen (malariamug) groter. Ik heb toentertijd ook geen malariapillen geslikt. Maar goed inderdaad beter uit voorzorg. Ik heb trouwens wel ook weer gehoord dat het slikken een soort voorzorg is, maar dat je nog steeds ziek kan worden.. Weet jij hier meer over? Hoor je graag. Groetjes Chloe

 3. Gambia is fantastisch. Ben vorige week teruggekeerd van een 3e bezoek aan het land. 1e kerstdag gevierd in Serrekunda bij mijn Gambiaanse vriendin. Heel bijzonder.

 4. Hoi Chloe, Ik ga 19 January voor de 6 keer naar Gambia. Ik ben verliefd op het land de mensen de gezelligheid. Helemaal top. Gr Dirk.

   1. hi chloe, wij gaan volgende week naar senegambia beach. maar wat voor kleding kun je het beste meenemen voor savonds. veel zeggen er lange mouwen aandoen en met excursies ook lange mouwen. maar in jouw fimpjes zie ik eigenlijk gewoon lekkere luchtige kleding. en hoe zit het dan met de muggen savonds.
    want vind het zo lastig om mijn koffer in te pakken.
    hoor graag van je gr marion

    1. Hi Marion, bedankt voor je berichtje. Ik ben twee keer in Gambia geweest en heb eigenlijk altijd gewoon jurkjes gedragen en luchtige kleding gedragen. In de avond waren er in het regenseizoen wel muggen, maar heb daar niet extreem last van gehad. Wat voor excursies ga je precies doen? 🙂 Groetjes Chloe Sterk

     1. Hai bedankt voor je antwoord. Het is nu wel geen regenseizoen meer als wij gaan. En dan zijn er schijnbaar wel muggen. Moet je dan savonds een lange broek aan en een blouse of shirt met lange mouwen. Lees zoveel verschillende berichten.
      Ben nl altijd naar eypte,Turkije enz geweest.dit is echter een hele andere bestemming en ervaring, wat me ontzettend mooi lijkt. Ik ga in ieder geval een schooltje zoeken waar ik veel kinderkleding af ga geven heb nl ruim 45 kg bij aan kinderkleding (uit mijn winkel wat over was van de zomer)
      – Ook willen we de boottocht maken over de gambia river.
      – Banjul albert markt
      – Makasuto
      – Lamin lodge
      – Senegal fahtalla
      – Tanji fishvillage
      – Mss naar een natuurpark bylo forest
      Wij zijn er 15 dagen en willen toch wl een dag of 7 vullen met excursies.
      Met een plaatselijke taxichauffeur.
      Mocht je nog tip en tricks hebben hoor ik ze graag gr marion

 5. Wij zijn geen zijn geen fan van Corendon
  Een week mijn koffer kwijt werd kapot terug gebracht
  Heb van alles moeten kopen daar Corendon zei bewaar de bonnetjes
  Afronding ik kreeg 50 euro van Corendon
  Tui vliegt 6x in de week heerlijk eten en drinken aan board kost niets

 6. Korte kleding en jurkjes zijn veelal geen probleem. Buiten het regenseizoen is de overlast van muggen beperkt. Wel aan te raden is om voldoende Deet mee te nemen, en te gebruiken.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP