Amandel Pistache Cake

Dit is de eerste keer dat ik een recept geef voor zoetigheid, een amandel pistache cake. Ik ben niet echt een zoetekauw en bakken is ook niet bepaald een specialiteit. Ik wil zelfs zeggen dat er een onderscheid bestaat tussen ‘Bakkers’ en ‘Kokers’. Ik hou ervan om te koken op gevoel en dat is nou net iets wat je bij het bakken van taarten, cakes en koekjes beter achterwege kunt laten. Daar luisteren de verhoudingen vaak zo nauw. Echte profi bakkers en patissiers kunnen die verhoudingen vaak dromen en dan toch bakken ‘op gevoel’ maar dat is voor de meeste stervelingen – waaronder ikzelf – dus niet weggelegd. Ik heb mijn weegschaaltje maar weer eens uit de kast gehaald en heb de ingrediënten voor dit recept braaf afgewogen. Het recept is, eigenwijs als ik ben, toch een beetje ‘getweeked’, er zit iets minder suiker in dan in het originele recept…

Omdat dit voorlopig de laatste blog is van ondergetekende, vond ik het wel leuk om de reeks voor nu af te sluiten met een cake als ode aan mijn host Chloë. Zij kan geen genoeg krijgen van zoete lekkernijtjes. Heerlijk voor het huidige zonnige weer want door de citroenrasp is het ook lekker fris!

Bon Appetit, & See you soon!!

XX Anneloes

Zomerse Amandel Pistache Cake met Citroen

FOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache Cake

Ingrediënten:

125 g bloem

1 theelepel bakpoeder

75g pistachenoten

90g blanke amandelen

rasp van 2 citroenen

180g boter

125g fijne kristalsuiker (origineel recept 150g)

4 eieren

Voor de garnering: vers rood fruit en vers geklopte slagroom

Bereiding:

Warm de oven voor op 170 graden en vet een cakeblik in. Maal de amandelen en pistachenoten in een keukenmachine tot het ‘meel’ wordt.

FOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache Cake

Smelt dan de boter op in een pannetje op laag tot gemiddeld vuur. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Roer dan het ‘notenmeel’ en de citroenrasp hier goed doorheen.

FOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache Cake

Voeg dan de gesmolten boter en de suiker toe en roer goed tot een egaal mengsel. Roer dan de eieren er één voor één door en giet het over in het cakeblik.

FOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache CakeFOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache CakeFOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache Cake

Bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.

FOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache Cake

Als de cake klaar is laat je hem even afkoelen en serveer je het met verse slagroom en rood fruit. Toch nog een beetje gezond en ook lekker als nagerecht. Zelfs ik vond het heel lekker 😉 Veel bakplezier!

FOODIE WEDNESDAY: zomerse Amandel-Pistache Cake

Anneloes Buijs
Anneloes Buijs

Anneloes Buijs-Vink (32) is getrouwd, heeft twee kinderen en besloot na haar opleiding Food and Business een eigen lunchservice, waar voornamelijk gebruik wordt gemaakt van (bio) streekproducten, op te starten. Voor Daily Nonsense gaat ze opzoek naar de leukste en lekkerste eetspots van Nederland.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP