Tijdens mijn eerste reis naar Florence raakte ik verliefd

Mijn mond valt open wanneer ik de tuinen van Boboli binnen wandel. Rondom de fontein is een lange tafel ingedekt en lijken de grote zilveren kandelaren de hele omgeving te verlichten. Achter mij komt Bryan Boy samen arm en arm met Chiara Ferragni en Robert Cavalli (de zoon van) binnen lopen. Even moet ik mijzelf knijpen. Sta ik echt tussen al deze grote bloggers? Ben ik echt uitgenodigd voor het diner en feestje van LuisaViaRoma tijdens Firenze4Ever? Ik word opgeschrikt als Andrea Panconesi (eigenaar van LuisaViaRoma) aankondigt dat het diner geopend is. Snel scan ik alle naamkaartjes op de tafel en neem plaats aan de lange tafel. Dit wordt een avond om nooit te vergeten.

Bovenstaande is een fragment uit juni 2013 (wow alweer vijf jaar geleden) toen ik voor de eerste keer in Florence was voor het bekende Firenze4ever evenement. Firenze4ever werd vanaf juni 2010 georganiseerd door een van de bekendste designer-conceptstores van Italië, LuisaViaRoma.

Toen ik uitgenodigd werd voor Firenze4ever sprong ik een gat in de lucht

Eerlijk is eerlijk als je als fashionblogger drie dagen hiervoor werd uitgenodigd dan hoorde je erbij. Het was een soort van (blogger) goal. En misschien ook wel mijn goal. Nooit hoorde ik echt bij de top, wat verder geen probleem was, maar toen ik uitgenodigd werd voor het diner en feestje tijdens de vijfde editie sprong ik een gat in de lucht. Hier moest ik heen!

Een vlucht was makkelijk te regelen, maar waar moest ik in vredesnaam overnachten. Ik was net begonnen met bloggen en had zeker geen miljoenen bankrekening. Via via kwam ik in contact met het boutique hotel Riva Lofts. De designer en eigenaar van Riva Lofts, Claudio Nardi, is medeverantwoordelijk voor het design van de Luisaviaroma winkel in Florence. In ruil voor promotie van Riva Lofts werd mij een kamer aangeboden. Dit was echt even een wow momentje.

Florence Riva Lofts talie reizen
Florence Riva Lofts talie reizen

Na een ticket geboekt te hebben kon het avontuur beginnen. Daar ging ik met een koffer vol met kleding. Voor de avond zelf had ik een Karen Millen jurkje en zwarte hakjes (zie foto hieronder). Uiteindelijk waren die hakjes vreselijk om te dragen in de tuinen van Boboli en had ik de dresscode totaal verkeerd begrepen. Maar dat is een ander verhaal.

Tijdens mijn reis naar Florence raakte ik verliefd. Verliefd op de stad, de altijd hartelijke Italianen, de prachtige winkel LuisaViaRoma, op het eten en op Riva Lofts. Boutique hotel Riva Lofts werd mijn vaste stek tijdens Firenze4Ever.

Maar zoals de bloggersbranche veranderde, veranderde ook het concept achter Firenze4Ever. Waarom het originele concept van Firenze4Ever stopte weet ik niet. Misschien omdat er een wildgroei van bloggers was gekomen of het inzetten van bloggers geen zin meer had. Of misschien wilde ze met het concept op hun hoogtepunt stoppen? Of misschien was het tijd voor iets anders. Net zoals ik het tijd vond om ook iets nieuws te beginnen. Het nieuwe platform Daily Nonsense.

Als ik in de buurt ben, wil ik altijd even langs Florence

Ondanks dat alles blijft Florence, Riva Lofts en LuisaViaRoma in mijn hart. En juist daarom wil ik altijd als ik in de buurt ben van deze prachtstad even langs hoppen. Even al mijn Italiaanse vriendjes een knuffel geven. Even over de Ponte Vecchio lopen. Even van het uitzicht genieten bij Pizzale Michelangelo.

Florence Riva Lofts Italie reizen
Florence Riva Lofts Italie reizen

Vorige week was ik tien dagen in het mooie Italië en toen mijn reisgenoot vertelde dat hij nog nooit in Florence was geweest viel mijn mond open. “Ben je nog nooit in mijn lievelingsstad geweest?” vroeg ik hem. Hij schudde zijn hoofd. Ik moest hem meenemen naar deze stad en natuurlijk naar het fijnste plekje van Florence; Riva Lofts.

Ik moest hem meenemen naar mijn lievelingsstad

Voordat ik het wist fietste we samen langs de Arno, over de Ponte Vecchio naar de bekende Duomo. Bij Riva Lofts leek niets veranderd, het team was nog hetzelfde, de kamers waren nog even mooi, het ontbijt was even lekker en het voelde weer even als thuiskomen. Thuiskomen bij de fijnste hotel van Florence.

Wil je nou ook een weekendje thuiskomen in Florence. Boek dan een nachtje Riva Lofts. Dit hotel zit net buiten het centrum, maar dit is zeker geen probleem. Speciaal voor haar gasten stelt het hotel fietsen beschikbaar. Hiermee fiets je in nog tien minuten naar het centrum van Florence. Een ander pluspunt van dit hotel is het zwembad. Is het te warm om de stad in te gaan, of kom je na een ochtend sightseeing oververhit terug in het hotel dan duik je gewoon het zwembad. Mijn favoriete bezigheid bij Riva Lofts? Heerlijke Aperol Spritz drinken op een van lichtbedjes en genieten van alle rust. Wat wil een mens nog meer?

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP