Elise van Wonderen Modemusthaves

ELISE VAN WONDEREN MODEMUSTHAVES Fierce festival 2015 16 may Manuel Broekman Geza Weisz Amsterdam

Ze groeide op in een gezin van vijf kinderen in de omgeving van het pittoreske en welvarende dorpje Bergen, tijdens haar scriptie begon zij bij I Love Fashion News en besloot 4 jaar geleden voor zichzelf te beginnen en de eerste Nederlandse betaalbare Musthaves webshop te starten. Zelf leerde ik Elise kennen op het twee jarig jubileum feestje van I Love FashionNews waar we aan de praat raakte en visite kaartjes uitwisselde. Ik was toen net begonnen met bloggen en Elise had net haar webshop gelanceerd. Inmiddels is het 2015, maakt ze gebruik van een distributie centrum, heeft ze dertien mensen in dienst en staan aanstaande zaterdag duizenden mode meisjes en knappe mannen (die daar op af komen natuurlijk) te dansen op het eerste ModeMusthaves festival op Riekerhaven in Amsterdam. Heeft de combinatie van een creatieve moeder en een zakelijke vader haar tot een business genius gemaakt, zit het in de familie, is het succes haar aan komen waaien of heeft ze er gewoon enorm hard voor gewerkt? Vorige week tref ik haar op kantoor in het World Fashion Center Amsterdam.

Als ik binnen kom valt mij een ding op, Elise houdt van orde. Alles is tot in de puntjes geregeld en het kantoor ziet er prachtig uit. Ik val net binnen in de lunch pauze en iedereen begroet mij vriendelijk. Elise zit nog druk te bellen en in haar eigen kantoor, maar er wordt goed voor mij gezorgd. Na een paar minuten komt Elise haar kantoor uit stormen en begroet mij enthousiast. We nemen plaats in haar kantoor en voor dat ik zit rijkt ze mij meteen een cadeautje toe. “Dat had toch niet gehoeven Elise” zeg ik haar. “ Maak nou maar open, ik weet zeker dat je het leuk vindt”. Snel maak ik het pakketje open en vind een roze water fles die ideaal te gebruiken is voor het sporten. Ik begin te lachen en vraag “ is het nodig dat ik ga sporten?” We lachen allebei. “Nee Chloe, je kan hem overal voor gebruiken, kijk ik gebruik hem gewoon voor op mijn bureau” en ze wijst naar haar bidon op het bureau. We beginnen honderduit te praten, ik ken Elise natuurlijk al langer en dan krijg je dan meiden gekakel automatisch.

ELISE VAN WONDEREN MODEMUSTHAVES Fierce festival 2015 16 may Manuel Broekman Geza Weisz Amsterdam

Bij een interview begin ik altijd over de start van ieders carrière, dus dat is nu ook het geval bij Elise. Elise vertelt dat ze vier jaar geleden besloot de webshop ModeMusthaves op te starten. Volgens haar was er een goed aanbod in duurdere webshops, maar een betaalbare en laagdrempelige webshop was er nog niet. Een gat in de markt dus. Ze begon alleen met een paar duizend euro aan spaargeld en liet een website bouwen. Al voor de opening van de webshop was ze actief op diverse social media om haar aankomende klanten te triggeren. Op de dag van de lancering had ze dan ook al 1500 volgers. De webshop werd een razend succes, maar aan ieder succes zit natuurlijk een keerpunt. “Na een jaar werd ik gek, ik was non- stop aan het werk, gelukkig kreeg ik veel hulp van mijn familie en vriendinnen. Inmiddels worden alle pakketjes verzonden vanuit het distributie centrum, maar toen moest ik alles zelf doen. Na twee weken al werd ik gek en vroeg ik op Twitter om hulp, Merit bood aan om mij te helpen en vroeg of ze bij mij stage kon lopen. Eerlijk is eerlijk zij kwam precies op het juiste moment, daarna heb ik ook met inpakhulpen gewerkt. Na een jaar nam ik mijn eerste meisje aan en toen ben ik gaan werken met een distributie centrum”. Ik luister aandachtig want ben altijd geboeid als iemand verteld over zijn of haar levensverhaal. “Toch vraag ik mij af Elise, in het begin verkocht je duurdere merken en het valt mij daarnaast op dat niet alles (bijvoorbeeld geen basic items) bij ModeMusthaves te koop is? Heb je hier een reden voor?” Ik starte inderdaad met iets duurdere merken, ik verkocht Vlieger en Van Dam, wat toen ook echt een musthave was en deed veel inkopen in Nederland. Inmiddels heb ik natuurlijk steeds beter contact gekregen met leveranciers en wordt er meer inkocht vanuit Azië. Soms word ik nog wel eens benaderd door duurdere of heel bekende merken, maar ModeMusthaves is geen Zalando waar je alles kan kopen. ModeMusthaves is een webshop waar je terecht kan voor de echte musthaves van het seizoen. Nu is net het festival seizoen (shop jouw festival outfit hier) van start gegaan en zien we veel fringes. Deze zijn dus ook verkrijgbaar in de webshop en geloof mij er zijn geen 500 musthaves, dus ook niet zoveel producten in onze webshop”. Ik vind het knap dat Elise in deze tijd waarin er enorm veel aanbod is zich vasthoudt aan haar eigen strategie en dat ze zich door niets of niemand van de wijs laat brengen.

ELISE VAN WONDEREN MODEMUSTHAVES Fierce festival 2015 16 may Manuel Broekman Geza Weisz Amsterdam

“ModeMusthaves is een succes en nu komt dan het eerste Nederlandse mode festival. Hoe is dit zo ontstaan?” Er verschijnt een glimlach op haar gezicht, “Vorige jaar wilde we er ook offline voor onze doelgroep zijn. We besloten te starten met pop-up stores die een mega succes bleken te zijn. Een paar maanden geleden zaten we weer te brainstormen over een nieuw offline event en toen kwam opeens het idee van een festival voorbij. Het festival is meteen een mooi iets om ons vier jarig bestaan aan te halen. In onze webshop zijn vaak populaire producten binnen no-time uitverkocht, maar we hebben gezorgd dat iedereen welkom is op onze verjaardag (totaal zijn er 5000 kaarten beschikbaar)  Het festival is gericht op mode meisjes, we hebben diverse leuke stands, te gekke dj’s en er is een heuse ModeMusthaves sale. Daar komen de knappe jongens toch van zelf op af?” Ik begin te lachen en vraag: “is er wel plaats voor jongens dan?” “Ja tuurlijk” zegt Elise volmondig. “ We hebben speciale womanizers kaartjes voor 20 euro”.

“Vertel eens wat meer over Fierce Festival (koop jouw kaartje hier), wat kunnen de gasten verwachten?” “Eigenlijk komen er DJ’s die ik zelf ook gewoon super leuk vind, denk hierbij aan Manuel Broekman, Geza WeiszKris Kross Amsterdam, Flexican en nog veel meer leukerds! Daarnaast staat er een Photo Booth, kun je je dromen laten lezen en er komt een zweefmolen. Fantastisch toch?” vraagt Elise enthousiast. Eerlijk is eerlijk door Elise’s enthousiasme kom ik ook aardig in de stemming. Eigenlijk zou ik de 16de mei in Dubai zitten, maar ik ben blij dat ik het eerste mode festival zelf ook van dichtbij kan meemaken.

ELISE VAN WONDEREN MODEMUSTHAVES Fierce festival 2015 16 may Manuel Broekman Geza Weisz Amsterdam

Ik ben alweer aangekomen bij mijn laatste vraag. “Elise, je bedenkt natuurlijk van alles en nog wat maar vertel what is next?” “ Ik wil mensen blij en gelukkig maken, ik wil ze inspireren om zichzelf te laten zien, durf te zijn wie je bent. Binnenkort komt er een manager hier op kantoor die veel van mijn taken gaat overnemen. Hierdoor krijg ik meer tijd om nieuwe dingen te ontwikkelen. Ik heb 1000 ideeën, maar probeer wel te focussen. Het moet passen in mijn plaatje en wil mijzelf op bepaalde doelen richten zonder naar andere te kijken. Doe wat je leuk vind en ga vooral niet in op negativiteit. If you can dream it you can do it, zeg ik altijd”.

Na nog snel wat foto’s gemaakt te hebben voor snapchat (volg haar via @Elise_Amsterdam), nog een bakje koffie en wat rond geneusd te hebben in de nieuwste collectie loop ik met een lach op mijn gezicht het confectie centrum uit. Elise gaat recht op haar doel af, weet wat ze wil en laat zich door niemand maar ook niemand uit het veld slaan. De quote die ik op haar Instagram tegenkwam zou ik dan ook nooit vergeten. “ A flower does not think of competing with the flower next to it. It just blooms”.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

13 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ik vind t een erg leuke webshop alleen waar ik me aan stoor is t feit dat er vaak “gebluft” word in dit soort interviews met haar. Hoe kan dat toch? Modemusthaves heeft geen eigen distributiecentrum……. En zo worden er wel meer dingen gezegd die niet waar zijn..

    1. Hey Suzanne, Thanks voor je reactie! Elise maakt gebruik van een distributie centrum en heeft geen eigen distributie centrum (dat staat ook in het artikel). Zie ik je zaterdag bij het eerste ModeMusthaves festival? Fijne dag!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP