Esmee (23) is besmet met het Coronavirus en moest acuut met de ambulance naar het ziekenhuis.

Het Coronavirus is de afgelopen weken het gesprek van de dag. Je zet het nieuws maar aan of er wordt gepraat over COVID-19. Waar een maand geleden het Coronavirus nog ver weg in Wuhan leek te zijn, is het nu dichterbij dan ooit en worden we er allemaal door geraakt.

Afgelopen week schreef Sanne een artikel over MKB en ZZP in tijden van het Coronavirus en een paar dagen geleden interviewde ik Stijn die door het Coronavirus in quarantaine zit en leeft vanuit zijn busje op Ibiza. Zelf wil ik positief blijven en als we ons allemaal houden aan de voorschriften dan gaan we dit toch gewoon overwinnen?

Om meer over het Coronavirus te weten te komen en te achterhalen hoe iemand zich voelt die besmet is met COVID-19 besluit ik Esmee te interviewen. Zij werd net zoals duizenden anderen alweer een week geleden besmet met het Coronavirus. We komen via FaceTime in contact. Ze is dan net terug vanuit het ziekenhuis.

‘Wat vreselijk dat je besmet bent geraakt met het Coronavirus. Hoe is dit allemaal begonnen?’

‘Mijn vriend werkt in Brabant en op het nieuws hoorden we dat er een aantal Corona besmettingen waren. Wij hadden gelukkig nergens last van, maar een paar dagen sloeg dit volledig om. Vorige week zondag begon het pas echt erg te worden. Ik kreeg keelpijn, moest enorm hoesten, en was verkouden. Je denkt eerst aan een griepje en kan je niet voorstellen dat je besmet bent geraakt met het Coronavirus. Een dag later werd het nog erger. Op maandag had ik hoge koorts en 39 graden.’

‘Dat klinkt niet heel best, wat heb je toen gedaan? Meteen naar de huisarts gegaan?’

‘Op een gegeven moment kreeg ik het benauwd en kon ik niet eens meer lopen van de wc naar de keuken. Toen hebben we aan de bel getrokken. Als het zou gaan om het Coronavirus, wat toen nog niet bevestigd was, kun je heel makkelijk mensen besmetten. Hierdoor kon ik niet naar de huisarts en werd ik meteen doorverwezen naar de huisartsenpost.

Hier werden een aantal testen gedaan en daarna werd ik weer naar huis gestuurd. Aanvankelijk dacht ik nooit dat ik het Coronavirus zou hebben, want hey dat overkomt mij toch niet? Maar toen ging om 20:00 de telefoon. Ik was positief getest op het Coronavirus’.

Dat is dan wel even schrikken lijkt mij, hoe ging het toen verder?

‘Er wordt in principe niks gedaan als je niet in een levensbedreigende situatie zit. Het enige advies dat ze je geven is dat je in zelfisolatie moet. Ik woon samen met mijn verloofde en we gingen er vanuit dat hij ook besmet is geraakt met het Coronavirus. Inmiddels, nu een week later, heeft hij ook last van benauwdheid en liggen we bijna de hele dag op bed. Geen pretje kan ik je vertellen. Al was het veel erger een paar dagen geleden. Ik belande in het ziekenhuis bed en lag ik aan de beademing.’

Jemig Esmee! Waarom ben je nu dan weer thuis? Was het niet beter om in het ziekenhuis te blijven?

‘In eerste instantie had ik lichte klachten dus was er geen sprake dat ik overgeplaats zou worden naar het ziekenhuis, maar dit sloeg opeens om. Ik lag op de bank en was erg benauwd. Ik had het gevoel alsof er een steen op mijn borstkast lag. Daarbij kreeg ik steeds een soort van black-outs. Ik viel weg en kwam weer bij. Mijn vriend heeft toen meteen de dokter gebeld en voordat ik het wist lag ik in de ambulance naar het ziekenhuis.’

Eerst moest ik aan het zuurstof hierdoor werd ik rustiger. Maar omdat de kans op infectie voor een longontsteking in het ziekenhuis veel te groot was voor mij werd ik weer naar huis gestuurd.’

Gek dat als je ziek bent, je toch naar huis wordt gestuurd. Hoe was het in het ziekenhuis verder?

‘Het is compleet chaos! Mensen lopen als kippen zonder kop rond, omdat ze gewoon niet weten wat COVID-19 nou precies is. Het is ontzettend druk, alle kamers liggen vol, de spoedeisende hulp is constant bezet, de wachtkamers zitten vol en iedereen moet meteen een mondkapje op en handschoenen aan bij binnenkomst. Het is dweilen met de kraan open eigenlijk, want op dit moment is er nog geen medicijn en pas als de toestand kritiek is wordt men opgenomen op de IC. Mensen, zoals ik, die dan ‘alleen maar “ benauwd zijn moeten maar gewoon weer naar huis. Begrijp mij overigens niet verkeerd; Iedereen in het ziekenhuis doet ontzettend hun best en ik heb daar echt respect voor!’

En toen kwam je weer thuis. Je moest dus in zelf isolatie. Hoe voelt dat?

‘We bekijken de situatie van dag tot dag. Bij mijn vriend zijn, zoals ik net al vertelde, zijn de symptomen van het Coronavirus veel heftiger geworden. Als het nog erger wordt dan bel ik meteen weer het ziekenhuis, maar voor nu is het dus redelijk stabiel. We moeten sowieso 2 weken in zelf isolatie en mogen niemand zien.

Coronavirus - COVID-19 besmetting - gevolgen en risico's van deze ziekte interview

Ook al hebben we afleiding aan Netflix en andere dingen, is deze lockdown toch wel misschien het meest zware van de situatie. Ik maak om de dag een lijstje voor boodschappen en mijn ouders zetten de boodschappen dan voor de deur. We zwaaien naar elkaar en huilen af en toe. Dit omdat het allemaal ontzettend onzeker is. Ik heb geen idee hoe lang ik hier nog moet zitten en hoe het verder gaat. Dat maakt je angstig!’

Een dag na het interview merk ik dat ik mijn positieve drive een beetje kwijt ben. Ik probeer enthousiast te blijven schrijven, mensen te helpen waar nodig en ik wil niet zeuren, maar toch. Angst bekruipt mij, wat gaat er gebeuren? Gaan wij Italie achterna? Gaat Nederland, ook in totale lockdown en ga ik mijzelf dan eenzaam voelen? Ik barst in tranen uit en besluit daarna mijzelf bij elkaar te rapen. Met volle angst vooruit!

Vragen voor Esmee over het Coronavirus? Stel ze gerust hieronder in de reacties! Het delen van dit artikel om meer bewustwording te creëren wordt zeer gewaardeerd! Blijf op de hoogte via Facebook!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

8 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeetje wat heftig . Het begon als wat keelpijn en verkouden en ineens heb je corona. Sterkte ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie beter worden liefs jes

 2. Echt zo heftig deze situatie in de wereld. Ik kan sommige mensen zoals afgelopen weekend zag wandelen met vele bij elkaar, dan ook echt niet begrijpen. Laten we hopen dat het te al te erg wordt. Veel goede gezondheid x

 3. Lieve esmee,

  Ik voel dat ik moet reageren vooral omdat ik wakker werd met een aangedaan gevoel . En het Facebook afscrolde om te begrijpen wat het mij wou zeggen

  Wat ben jij bijzonder, mooi , dat je voor je ziek werd zo ontzettend geroepen te werk gaat… Het is schrikken als jij maar ook jou vriend ziek worden!

  DE hectiek van corona en het virus slaat aan op de mensheid..
  Vele worden benauwd ziek of niet

  Ik ben een lichtwerker, dat houd in dat ik in alles symboliek en diepgang zie.
  Vooral verlichting wil brengen. Niks is blijvend, wel is alles het leven oneindig groot
  En dus ook jou licht. Wanneer de gedachten minder grip krijgt en de pijn in liefde word omarmd..zal ook de zachtheid te voelen zijn.

  Het is een onzekere tijd voor velen mensen omdat we van alles gewend zijn en ook eigen hebben gemaakt
  Dat is wat mede nu raakt dat onze gewenning er niet meer is. Het leven vraagt een ander ritme van velen. Zolang we er tegen vechten vechten we tegen ons zelf . Zodra we vetrouwen krijgen en het ritme vinden van wat dat ons bied .

  Er is geen leven zonder zorgen
  Er is geen wil zonder acceptatie
  Er is geen macht zonder kracht
  En geen reputatie zonder meting
  Er is geen lef zonder kunnen zijn
  Er is geen wil zonder opkomen

  Hoe dan ook wens ik jou veel kracht en je vriend om dit virus te beïnvloeden en te helen en te genezen

  Ook de dankbaarheid mag er zijn voor je lieve ouders die je toch op deze manier voeden bij je zijn en je emotie delen. Ondanks de afstand is het gevoel weldra groot.

  Heel veel licht en beterschap

  Liefs

 4. Jeetje wat een mooie reacties, bedankt allemaal voor jullie lieve woorden.
  @DYANTHA ; Je reactie brengt tranen in mijn ogen, wat super mooi geschreven en dank dat je ons zoveel steun geeft.

  Naar omstandigheden gaat het redelijk, de ene dag beter dan de andere maar we komen er wel bovenop. De benauwdheid word wat minder, de hoofdpijn is er helaas nog wel en de koorts blijft hoog. Volgens de dokter kunnen de klachten zeker 2 weken aanhouden. Wat ze zien is dat de meeste daarna zich OK voelen maar ook weer een terugval krijgen. Het ziekenhuis belt mij dagelijks om te vragen hoe het met me gaat en dat is echt fijn. Gelukkig zijn we samen thuis en hebben we zo enorm veel aan jullie lieve woorden allemaal. Het doet ons zo zo goed ! Nogmaals dank daarvoor .

 5. Lieve Essie !

  Wat knap dat je jou verhaal hier op hebt gedeeld. Er zit hier een hele trotse vriendin. You tot this.

  Love you forever my friend !

  xoxo Carlijn

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP