Ibiza: Es Cavallet en Experimental Beach

ES CAVALLET IBIZA travel

Goedemorgen vanaf mijn balkon in Marble Stella Maris Ibiza. Na thuiskomst van mijn USA road trip (lees daar meer over hier) is de tijd voorbij gevlogen, maar stond mijn website even stil. Ergens had ik last van een enorme jetlag, maar was ik ook alweer bezig met mijn volgende trip: IBIZA.

Inmiddels ben ik daar alweer een aantal dagen en wordt het dus hoog tijd voor een post hierover. Kleine extra note: soms wil ik teveel en alles tegelijk waardoor ik uren te kort kom (herkennen jullie dit?)

Ibiza, het party eiland waar iedereen naar toe schijnt te gaan en ieder jaar populairder wordt. Wat is daar leuk aan? De laatste keer dat ik naar Ibiza ging is alweer vier jaar geleden en ik ben erg benieuw wat er allemaal veranderd is. Vragen als: is het overvol, zijn de strand bedje belachelijk duur geworden en is het “te” toeristisch, speelde door mijn hoofd.

Aankomende, maar ook afgelopen dagen ga ik op onderzoek uit. Verschillende strandjes bezoeken, opzoek naar de hotspots en eens goed kijken wat Ibiza nou echt zo bijzonder maakt.  Ik verblijf in het gloednieuwe resort Hotel Ibiza Stella Maris en daar ben ik natuurlijk ook benieuwd naar. Hebben jullie nog tips, let me know.

Anyway, na een dag bijkomen op Talamanca beach besloten we de tweede dag richting Es Cavallet en Cap D’es Falco te rijden.
Es Cavallet is een onderdeel van Salinas en ligt vlakbij het vliegveld van Ibiza. Officieel is het een naaktstrand, maar hier merk je niet veel van.

Een paar jaar geleden opende op dit strand beach club El Chiringuito en daar was ik wel benieuwd naar. Aan de andere kant zit ook een leuk tentje genaamd Le Escollera, dus er is genoeg keus. Op dit strand hebben we de hele dag heerlijk gelegen (het water is zo mooi blauw) en rond de klok van half 4 was het tijd voor lunch.

Binnen was het gezellig en we konden echt geen keuze maken vanaf het menu. Uiteindelijk koos ik voor een geitenkaas salade en dat was smullen!

Na een dagje genieten reden we eind van de middag door naar Experimental Beach op Cap D’es Falco. Dit is de ideale plek om de zonsondergang te bekijken. Wil je hier naar toe, kijk dan wel even goed hoe je moet rijden. Het ligt echt een beetje verscholen achter de zoutvelden van Ibiza. Maar ben je eenmaal daar, dan kan je plaats nemen op een strandbed met een cocktail in je hand en ja dan kan het genieten pas echt beginnen.

Benieuwd naar meer Ibiza avonturen? Volg mij dan 24/7 op snapchat @Fashionistachlo en Instagram @FashionistaChloe. Voor nu adios uit Ibiza.

El Chiringuito – Playa Es Cavalier – S ant Josep de sa Talai

Experimental Beach – Playa des Coddler Salinas – Cap D’es Falco Ibiza 

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

7 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wauw!Super leuk blog weer,ik volg jou al jaren,en vind het ook leuk nu over Ibiza te lezen,ik ben er nog nooit geweest,maar wil daar dol graag heen.Leuke tips allemaal ,mooie foto s!Ik niet wachten op de volgende post!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP