Eetbar MikMak Nijmegen: culinair rondje om de wereld.

Iets meer dan een jaar geleden leerden de eigenaren van Eetbar MikMak, Maarten en Floyd, elkaar, onder het genot van een bakje koffie kennen. Floyd was destijds eigenaar en chefkok van Foodbar De Pelgrim en Maarten bedrijfsleider bij restaurant De Hemel en café Maxim.

Met beide een hart voor de horeca en eerlijke gerechten was het idee van het openen van een eigen restaurant snel geboren. Het restaurant noemde ze Eetbar MikMak, ‘ de hele mikmak op tafel’. Voorheen zat restaurant Q-kele-Q in het pand van MikMak, aan het Kelfkensbos. Een heel gewilde plek voor de Nijmeegse horecaondernemer en een grote wens van beide heren om hier hun zaak te kunnen vestigen.

Een paar weken geleden krijg ik de kans om een hapje te komen proeven bij Eetbar Mikmak. Als we binnen komen lopen valt de bar meteen op, een echte eye catcher! Voor in de zaak hangt een grote foto van een aantal chique heren in een treintje.

Vroeger lag er een treinverbinding tussen Nijmegen en Berg & Dal en het station stond op de plek van eetbar MikMak. Je ziet op verschillende plekken in de zaak de geschiedenis van deze plek terugkomen op oude foto’s. Dit, in combinatie met de bonte kleuren om je heen, maakt dat de zaak veel warmte uitstraalt.

uiteten Nijmegen tips 2020

Lees ook: Bistrobar Bankoh; een stukje Azië aan de Waal in Nijmegen.

Na een kleine rondleiding nemen we plaats in de binnentuin. Nog geen 5 minuten later hebben we een goede rosé voor ons staan en ik vraag aan Maarten wat hij als voorgerecht aanraad. Daar is hij eigenlijk heel makkelijk in: de Okonomyaki. Juist ja. Geen idee wat dat is, al sla je me dood.

Menukaart Eetbar MikMak

Okonomyaki blijkt een traditioneel Japanse pannenkoek met spek en Bonito-flakes. Mijn vriendinnetje neemt de Beef Tataki, op het lijstje van Maarten, is dit de tweede aanrader.

Het hoofdgerecht is een shared dining principe. Een rondje om de wereld met yakitori, fish tempura, rendang van spitskool en verschillende side dishes. Mijn favoriet is de rendang van spitskool, hoewel de fish tempura ook erg dicht in de buurt komt!

Shared dining bij Eetbar MikMak

Tussendoor staat Maarten nog even aan tafel om te vertellen dat de cocktails ook erg lekker zijn, ‘gewoon even een kleine tip’ zegt hij. ‘Nou, oké dan, vooruit, dan drinken we wel een cocktail’, vinden we niet zo erg natuurlijk. Zet er als dessert een kaasplankje voor mij en cheesecake met witte chocolade en oreo voor mijn vriendinnetje bij en er zitten twee tevreden meisjes aan tafel.

Lees ook:  Bistrobar Bankoh; een stukje Azië aan de Waal in Nijmegen.

En dan opeens begint het te regenen. Wij zitten dan wel op het mooiste plekje van de binnentuin, maar deze is alleen niet overdekt (de rest van de binnentuin is wel overdekt). Gelukkig kunnen we naar binnen en ploffen we neer op de bank met onze cocktail. In de spelletjeskast pak ik ‘good old’ Rummikub erbij en ons avondje MikMak is compleet.

Het bovenstaande shared dining menu is te bestellen voor €30,- p.p. Voor €10,- extra krijg je er een speciaal bier menu bij (dit is in samenwerking met het Nijmeegse Oersoep). Naast dit shared dining menu kun je ook a la carte dineren.

Citytrip Nijmegen

Wil je ook graag overnachten in Nijmegen? Ik probeerde een aantal maanden geleden Bed&Breakfast 2b2b. Meer weten hierover? Lees dan het artikel: Bed&Breakfast 2b2b: bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland. Andere hotel tips voor een citytrip Nijmegen zijn: Manna, Boat ‘Opoe Sientje‘ en Blue. Enjoy!

Eetbar MikMak is gevestigd op Kelfkensbos 45 in Nijmegen is dinsdag t/m zondag geopend vanaf 16.00 uur.

Anne Kolkman

Anne (30), woont in Nijmegen met haar twee katten Frum & Bobbie. Ze is single, is dol op lekker eten en gaat regelmatig een weekendje weg. Ze werkt als Manager Operations bij YveY, de horeca partner van N.E.C. Van goede hospitality en horeca heeft Anne dus wel kaas gegeten! Voor DailyNonsense.nl schrijft Anne over de lekkerste restaurants en de fijnste weekendjes weg in de regio Gelderland. Daarnaast deelt ze ook verhalen over liefde en vriendschap.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.