Zo maak je in een handomdraai de lekkerste Hollandse boerencake

 

Soms hou ik ervan om groots uit te pakken en de meest waanzinnige combinaties in mijn baksels op te zoeken en soms is een simpele klassieker precies waar ik zin in heb. Deze keer was het raak met een lekkere versgebakken typisch Hollandse boerencake, yumm!

Er is niks zo lekker als een lekkere dikke plak van deze cake, gewoon zo, of met een flinke dot slagroom en een paar aardbeitjes. Behalve dat het een vrij simpel recept is, is het ook een geweldige basis om mee te kunnen varieren. Zo maak je er bijvoorbeeld ook gemakkelijk chocoladecake mee of gebruik je hem als basis voor je appelcake.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Beslagkom
  • Mixer met garden
  • Cakevorm

Het recept voor een heerlijke Hollandse boerencake

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de boter, suiker en vanillesuiker in de beslagkom tot een gladde massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix ondertussen goed door. Voeg het volgend ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen in het boter- en suikermengsel.

Stap 2
Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe en mix ondertussen ook goed door. Voeg als laatste de 2 eetlepels melk toe en mix het beslag nog 1 minuut goed door.

Stap 3
Vet de bakvorm in en giet het beslag er gelijkmatig in. Bak de cake op een rooster in het midden van de oven voor 55-65 minuten. Stort de cake na het bakken direct uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Hebben jullie al zin gekregen om deze cake te gaan bakken? En hebben jullie nog tips voor andere lekkere baksels? Ik hoor het graag. Tot de volgende keer!

Suzanne Cuomo
Suzanne Cuomo

Suzanne (28) is grafisch vormgever, heeft drie katten en is getrouwd met haar grote liefde Mike. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor bakken, haar eigen blog www.aangekoekt.nl en een kleine crush op de rockband Good Charlotte.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP