Een bezoek aan de Niagara watervallen. Dit zijn alle tips!

Een bezoek aan de Niagara watervallen stond nooit echt hoog op mijn reis bucketlist lijstje. Waarom? Misschien omdat ik regelmatig hoorde dat de Niagara watervallen ook wel bekend als de Niagara falls enorm toeristisch zijn. Maar als je dan toch in de buurt bent, dan wil je dat grote toeristische spektakel natuurlijk met ogen gaan bekijken. Is een bezoek aan de Niagara watervallen het omrijden naar Toronto waard?

Na een een roadtrip van Montreal naar Toronto was het tijd voor een bezoek aan de Niagara watervallen.

Waar liggen de Niagara watervallen?

De Niagara watervallen liggen zowel in Amerika als in Canada, op ongeveer 1,5 uur rijden van Toronto en 6,5 uur van New York City. Wil je een bezoek brengen vanuit Toronto dan kan dat met de speciale trein, of bus, maar handiger is het om voor een dag een auto te huren. Parkeren kan bijna overal rondom de watervallen. Er zijn verschillende parkeerplaatsen. Voor een dag parkeren betaal je rond de 10 a 20 CAD (afhankelijk waar je parkeert).

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Amadine Hach Chloe Sterk Niagara Falls

Wil je de watervallen vanuit Montreal bezoeken? Maak je reis dan compleet met een roadtrip door Algonquin Provincial Park en langs de Kawartha Lakes. Super aanrader!

Niagara Falls

 • Een bezoek aan de Niagara watervallen is gratis, je hebt dus geen entree ticket nodig en er zijn geen openingstijden.
 • De Niagara watervallen kunnen zowel vanaf de USA kant als vanaf de Canadese kant bekeken worden. Er is een officiële grensovergang tussen de twee kanten.
 • Wil je vanaf Canada naar Amerikaanse Niagara Watervallen dan dien je een geldig ESTA visa for USA te hebben. Daarnaast vragen ze een vingerafdruk en dien je eenmaal 6 CAD te betalen. De foto hieronder is gemaakt aan de Canadese kant met zicht op de Amerikaanse Niagara Falls.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls

 • In de avond schijnt er licht op de Niagara watervallen. Deze lichtshow genaamd Falls Illumination, begint meestal als het donker wordt. In de zomer is dat dus veel later, dan in de winter. Natuurlijk ben ik zelf ook even gaan kijken, maar ik moet zeggen dat ik het niet enorm bijzonder vind. Een bezoek aan de Niagara watervallen gedurende dag zou ik eerder adviseren.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls

Hotels Niagara watervallen

 • Er zijn diverse hotels gevestigd rondom de Niagara watervallen. Hilton, Marriott en The Oakes hotel hebben uitzicht hebben uitzicht over de falls. De prijzen verschillen per seizoen. In de winter periode boek je al een kamer voor 50 CAD, terwijl je in het hoogseizoen het dubbele betaald.
 • Fan van Amerikaanse motels? Boek dan een kamer in Cadillac Motel Niagara.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls

 • Geen zin meer om te lopen? Stap dan in een van de WEGO bussen. Er zijn drie verschillende lijnen die rijden door het gehele gebied rondom de Niagara watervallen. De bussen rijden naar de meeste hotel ketens in het gebied. Een 24 uur (onbeperkt in en uitstappen) ticket kost 8 CAD.
Lees ook:  10x tips om te doen voor een citytrip Montréal

Boottocht langs de Niagara watervallen

 • Een boottocht langs de Niagara watervallen is volgens velen een must-do. Er zijn twee boten waarmee je een boottocht kan maken. De Maid of the Mist vaart vanaf de USA kant, terwijl de Hornblower vanaf de Canadese kant vaart.
 • Een boottocht duurt ongeveer 20 minuten, de boottocht tijdens het vuurwerk (speciale dagen) duurt net iets langer ( 40 minuten).
 • Tickets kunnen zowel online als bij de Niagara Falls zelf gekocht worden. De prijzen van een boottocht langs de Niagara watervallen kunnen online verschillen ( je kan net een goede of juist een slechte deal hebben). Hieronder de standaard prijzen voor een boottocht in oktober 2018.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. boottocht langs de Niagara watervallen. Prijzen voor een boottocht Niagara Falls

 • In de Skylon Tower heb je vanaf het observatie platform een 360 graden uitzicht op de Niagara watervallen. Een ticket waarmee je zowel tijdens de dag als tijdens de avond naar boven mag kost 17,50 CAD.
 • In de Skylon Tower zit een a la carte en een buffet restaurant. Beide draaien in een uur 360 graden rond. Reserveren is gewenst. Boek je een tafel, dan is een bezoek aan het observatie platform gratis.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls. Skylon Tower

 • Tussen de bekende hotel ketens als Marriott, Hilton etc. en de Niagara watervallen ligt een korte treinverbinding. Voor 7 CAD kun je hier onbeperkt gebruik van maken. Een enkele reis kost 2,75 CAD.

Eten en drinken

 • Er zijn diverse koffietentjes (Tim Hortens, Ihop, Starbucks) en restaurants rondom de Niagara watervallen. verwacht er niet teveel van, want hey het is en blijft een toeristische omgeving. Wij gingen eten bij TGI Fridays. Een typisch Amerikaans burger restaurant. Prima voor een keertje.
 • Gezond eten tijdens je bezoek aan de Niagara watervallen? Dat kan op Falls Ave bij Freshii.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls. restaurants, TGI Fridays

Clifton Hill

 • Rondom de Niagara watervallen is een entertainment area gebouwd genaamd Clifton Hill. Je vindt hier diverse attracties zoals een reuzenrad, Go karts, een indoor achtbaan, midget dinosaurus golf en heel veel meer.
 • De meest populaire attractie is het reuzenrad. Een rondje in het reuzenrad (uitkijkend over de Niagara watervallen) kost ongeveer 13 CAD.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls. Clifton Hill, Niagara Skywheel

 • Hou je van attracties en wil je geld besparen? Koop dan een Clifton Hill Fun Pass. Voor 30 CAD kun je in de volgende attracties: Niagara Skywheel, Zombie Attack, Wild West Coaster, Movieland Wax Museum, Ghost Blasters Dark Ride en Dinosaur Adventure Gold. Daarnaast krijg je 5 midway tokens om te besteden bij Great Canadian Midway.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls. Clifton Hill, Movieland Wax Museum of The Stars.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls. Clifton Hill, Great Canadian Midway

 • Het meest angstaanjagende spookhuis welke ik ooit heb gezien is by far Nightmares Fears Factory. Hou je van spanning en spookhuizen? Ga dan zeker hier heen! Samen met Amandine bracht ik in de avond een bezoek aan Nightmares Fears Factory en ik ben fan! Hieronder een foto die genomen werd toen wij door het spookhuis (welke geheel donker is) liepen. Een rondje door het spookhuis duurt ongeveer 15 minuten en een ticket kost rond de 15 CAD.
Lees ook:  City & Ski: wintersport naar Edmenton en Jasper in Canada.

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls. Clifton Hill, Nightmares Fears Factory

Ik moet nog steeds een beetje lachen om het gezicht van Amadine.

Niagara on the lakes

 • Op 30 minuten rijden ligt Niagara on the Lakes. Een pittoresk dorpje waar je kan winkelen, eten en drinken. In veel artikelen wordt dit als tips gegeven. Wij hadden tijd over dus besloten een bezoek te brengen. Het was prima, omdat we de tijd hadden, maar ben verder niet enorm enthousiast over mijn bezoek. Heb je weinig tijd, sla het dan zeker over!

Mijn mening over een bezoek aan de Niagara watervallen

Ik ben erg enthousiast over de Niagara watervallen. Natuurlijk is het hele Amerikaanse entertainment wat er omheen een beetje overdreven, maar dit is hoe het is. Ik wist dit van te voren en hield hier rekening mee. Het is enorm gaaf om de Niagara Falls van dicht bij te bekijken en vooral om te zien hoe hard de stroming is. Een boottocht lijkt mij zeker leuk om te doen, maar ik vond het ergens ook niet echt het geld waard. Daarnaast was het in oktober koud. Een boottocht langs de Niagara watervallen is in de zomerperiode waarschijnlijk iets aantrekkelijker.

Ben je in Toronto dan zou ik zeker een bezoek aan de Niagara watervallen aanraden. Ben je in Montreal dan zou ik eerder een bezoek aan de natuurparken of Quebec city adviseren (ligt er ook net aan hoeveel tijd je hebt).

een bezoek aan de Niagara watervallen, tips. Niagara Falls

Daarnaast heeft alles in het leven te maken met verwachtingen. Houd er rekening mee dat de Niagara watervallen niet in een natuurgebied liggen, maar weet dat Clifton Hill er omheen is gebouwd. Wil je de natuur opzoeken dan raad ik echt aan om richting  Algonquin Provincial Park te gaanAls laatste, geniet van je vakantie!

Heb je vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes en of heb je extra tips voor de Niagara watervallen? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erg toeristisch, maar zeker de moeite waard!
  Aanrader is de ‘Journey behind the falls’ aan de USA zijde, kun je zelfs nog door de waterval heen lopen