EdelWise: borrelen, dineren en karaoke in het Sieraad

Ik sta voor het grote karaoke scherm met een koptelefoon op. Unwritten -Natasha Bedingfield verschijnt er met grote letters op het beeld. Daar gaan we dan, de adrenaline giert door mijn lichaam. Ik moet even inkomen, maar dan voel ik het weer, ik voel weer wat ik schijnbaar weken, of maanden heb gemist. Feel the rain on your skin, no one else can feel it for you, only you can let it in. No one else, no one else’ schreeuw ik bijna door de microfoon. Ik voel een enorme vrijheid, veel gelukkiger dan eerder en ben vooral de beste versie van mijzelf…

Eind september werd ik uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen bij het feestje EdelWise georganiseerd door Ongepland Festival in het Sieraad (voor mij op steenworp afstand fietsen, dus ideaal). Het concept Edelwise, ook wel bekend als dé grootste, gekste en meest onvoorspelbare vrijmibo van Amsterdam, is al een jaar of tien een bekend fenomeen in de hoofdstad.

Ongepland Festival bij het Sieraad

Maar eerst iets anders, want wat is Ongepland Festival dan eigenlijk? We weten allemaal dat door COVID-19 opeens alles tot stilstand kwam. De clubs gingen dicht en feestje werden gecanceld. Maar daar was Ongepland Festival. Ongepland Festival is een kleinschalig festival welke in de zomermaanden iedere week zorgt voor een leuk programma op het binnenterras van het Sieraad in Amsterdam (geheel volgens de regels uiteraard!). En ja daar wilde ik natuurlijk meer van weten.

Het Sieraad, borrelen en dineren op vrijdag in Amsterdam West

Op een vrijdag, midden september, rond de klok van zes verzamel ik met Savine en Julliette voor het Sieraad. Ondanks dat we niet echt gaan ‘feesten’ hebben we voor deze gelegenheid natuurlijk wel een feestelijke outfit uit de kast getrokken, want hey we mogen weer (een beetje dan).

Eenmaal binnen ontmoet ik Jorin, het creatief brein achter Ongepland festival. Enthousiast komt ze op mij af lopen en vertelt ons dat we een mooie tafel uit kunnen zoeken. ‘Ik kom zo wel even naar jullie tafel’. De picknicktafels zijn al bezet, dus we besluiten een tafel bij het podium te pakken.

EdelWise - Het Sieraad, borrelen en dineren op vrijdag in Amsterdam West

Op de tafel ligt een een A4tje met de tekst Welkom Terug, we hebben jullie gemist, erop. Die komt wel even binnen, want ik begrijp dat het voor deze branche een lastige periode is geweest. Nog geen tien minuten later schuift Jorin bij ons aan tafel. We raken aan de praat over Edelwise, Ongepland Festival en natuurlijk de huidige situatie omtrent COVID-19.

Lees ook:  Koffie drinken bij Coffee & Concunuts Amsterdam

EdelWise - Het Sieraad, borrelen en dineren op vrijdag in Amsterdam West

‘Half maart moesten we opeens, zoals iedere uitgaansgelegenheid onze deuren sluiten. Iedereen kwam zonder werk te zitten. Na een paar weken was ik er klaar mee. Ik wil graag dingen creëren en nieuwe dingen doen. Dus ik belde Colin Benders, die zoals iedere DJ, ook niet meer kon draaien. Ik vroeg of hij mee wilde doen aan een nieuw concept. Hij was enthousiast, en hij niet alleen. Iedereen in deze industrie wilt weer wat doen. Voordat ik het wist was Ongepland Festival een feit.

Maar als dit allemaal voorbij is, moet je wel terug komen hoor. De originele editie van Edelwise, zoals hij al 10 jaar lang is, is echt te gek. Die moet je een keer mee gemaakt hebben. Willen jullie trouwens wat drinken? Sangria doen?’

Voordat we het door hebben staat er een grote kan sangria op tafel en wordt het brood met geserveerd. Dit gaat er goed in.

EdelWise - Het Sieraad, borrelen en dineren op vrijdag in Amsterdam West

De Ongepland Festival avond begint met een 3- ganger diner, bereid door Edel by Dennis, waarbij de eerste gang rond de klok van 19:00 wordt geserveerd. Bij chefkok Dennis Huwae kan het menu innovatief dan ook per dag anders zijn: het is maar net waar zijn creativiteit hem brengt. 

3- ganger diner door Edel by Dennis

Tijdens de EdelWise avond krijgen we drie verschillende gerechtjes voor €27,50. Geen geld, als je weet wat je normaal betaald bij restaurant Edel bij Dennis. We beginnen met een tartaar van geroosterde knolselderij, gepofte quinoa, lavas, kruiden vinaigrette.

Daarna krijgen we Parelhoen, seizoensgroenten, aardappelmousseline. Omdat Juliette vegetarisch is krijgt zij geroosterde spitskool met kumquat, hazelnoot en parmezaan. Als nagerecht wordt er framboos met kokos en crème van witte chocola geserveerd. Smullen maar!

restaurant Edel bij Dennis review eten in Amsterdam West

En dan na het 3-gangen diner van Edel by Dennis kan het echte feestje beginnen. DJ Joshua Walter maakt zijn entree en de hitjes worden ingezet. Denk hierbij aan Africa van Toto, I want it that way van de Backstreets Boys en I will survive van Gloria Gaynor.

Het horen van muziek, het samen zijn met mensen, ook al zitten we allemaal op ons eigen plekje, doet mij enorm goed. Iedereen lijkt los te komen en is enorm vrolijk. Jemig, wat hebben we dit allemaal gemist!

Lees ook:  Bij Club Crescendo staat Italiaans eten centraal

EdelWise - Het Sieraad, borrelen en dineren op vrijdag in Amsterdam West

En dan gebeurt het, de Karaoke Silent Disco gaat beginnen. Dit betekent dat je bij de dj een liedje uitzoekt en netjes wacht op je beurt. Als je dan aan de beurt bent neem je je plekje in bij de microfoon en dan is het showtime! Doe lekker gek, ga uit je dak, dit is het moment waarop je hebt gewacht.

Karaoke Silent Disco

Het leuke aan Karaoke Silent Disco is dat alleen de mensen die de koptelefoon op doen horen wat er gezongen wordt. Heb je geen zin in geblèr van mede Edelwisers? Dan kan je er voor kiezen de koptelefoon niet op te zetten en gewoon mee te deinen op de beats van de DJ.

Wie mij kent, die weet dat ik karaoke fan ben. Voor COVID-19 was ik regelmatig te vinden in het karaoke keldertje van Cafe Plan West en toen ik hoorde dat ik het dus weer kon hier sprong ik een gat in de lucht.

Als eenmaal de koptelefoon beschikbaar zijn ben ik dan ook de eerste die naar de dj loopt om een paar heerlijke karaoke platen aan te vragen. Mijn ultieme favoriet is: Unwritten van Natasha Bedingfield, want die kun je zo lekker, vol overgave, mee blèren. Maar ook Breaking Free van Highschool Musical en Het is een nacht van Guus Meeuwis, ga ik gewoon ook heel goed op.

We gaan door, omdat het nog mag, tot 02:00 (eindelijk weer eens laat naar bed). Uiteindelijk wordt het een avond die in de boeken kan. Ik mocht namelijk weer even buiten de lijntjes kleuren, voelde mij weer eens echt lekker gek, vrolijk, gelukkiger dan eerder en vooral de beste versie van mijzelf. En juist dat is wat je het liefst wilt toch?

Enthousiast geworden over Edelwise en of Ongepland Festival, na het lezen van dit artikel? Hou dan de Facebook pagina van EdelWise in de gaten. Zie ik je daar?

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.