Eatery the Pancake; meer dan het perfecte Instagram restaurant

Als ik binnenkom waan ik mij even in het perfecte Instagram restaurant. Hier scoor je gegarandeerd likes! Alles is roze; van de rozen op de tafels tot aan het zuurstokkleurige behang. Het zijn alleen de freakshakes die nog missen. Jill verschijnt van achter de bar. Haar grote lach is uit duizenden te herkennen. “Daar ben je, gezellig! Wil je koffie?” Ik geniet van haar ‘enthousiaste ik’, iets wat ik enorm kan waarderen in de mens. Met de koffies in de handen lopen we naar buiten. We nemen plaats in het zonnetje. “Jemig Jill, wat is het mooi geworden”. Ze glundert. “Ja, dit is mijn droom, die nu eindelijk uitkomt”. 

Eind december 2016 opende de twee jonge ondernemers Maarten Kolff en Jill van Zadelhoff restaurant Why Not in de van Welderenstraat in Nijmegen. Een klassiek restaurant waar je meer kan eten dan alleen een snelle hap. Het werd een groot succes en het is inmiddels een bekend en goedlopend restaurant in Nijmegen. We zijn alweer bijna twee jaar verder, maar de twee ondernemeners hebben zeker niet stil gezeten.

Eatery the Pancake Maarten Kolff en Jill van Zadelhoff American Pancakes eten in Nijmegen

Eind december 2017 sloot aan de overkant van Why Not, restaurant Tante Sate. Toen er een paar weken later een groot bord te huur op de ramen kwam te hangen zagen de twee hun kans. De meisjesdroom van Jill, die ze even op de plank had gelegd (ze wilde deze droom al eerder waarmaken in de Hezelstraat, maar toen kwam Why Not op hun pad), kon nu dan eindelijk waargemaakt worden. Wat ze wilde? Haar eigen roze american pancakes restaurant. Dromen zijn er om na te jagen en dat deden de twee.

Maar garandeert een instagram eet-walhalla ook lekkere pancakes?

Alles leek in sneltreinvaart te gaan en begin maart opende Eatery The Pancake Nijmegen haar deuren. Een roze met goud Instagram walhalla in Nijmegen waar je kan smikkelen van de meest uiteenlopende american pancakes. Maar garandeert een instagram eet-walhalla ook lekkere pannenkoeken? Ik ging op onderzoek uit!

Een paar weken besloot ik een kijkje te gaan nemen. Wat mij meteen opviel is dat de kaart divers is. Naast american pancakes kan men ook een krabcocktail, salade of een lekker soepje bestellen. Ideaal in mijn ogen voor diegene die niet zo’n fan is van american pancakes maar toch hier wilt eten. Er is voor ieder wat wils!

Eatery the Pancake Maarten Kolff en Jill van Zadelhoff American Pancakes eten in Nijmegen

Eatery the Pancake Maarten Kolff en Jill van Zadelhoff American Pancakes eten in Nijmegen

Eatery the Pancake Maarten Kolff en Jill van Zadelhoff American Pancakes eten in Nijmegen

Samen met Maarten en Jill proefde ik drie soorten american pancakes van de huidige menukaart. We kozen voor de Egg’s Pannadict (gepocheerd ei, bieslook, hollandaisesaus met avocado), Morning Glory (hangop, vers fruit, granola en homemade syrup) en Cinnamon Girl (gekarameliseerde appel, peer, kaneel, rozijnen en notenkruim). Ik ben stiekem een zoetekauw als het gaat om pannenkoeken maar deze keer is de Egg’s Pannadict mijn echte favoriet.

w10295370a WATER FILTERS: Use state of the art technology to help remove Chlorine, Lead, Mercury, Cadmium, and Thallium.w10295370a . SIX MONTHS WATER FILTER SERVICE LIFE: The real filter lifespan depends on water quality and level of contaminants, but for best filtration results, please replace the filter every 6 months or 200 gallons to maximize contaminant reduction.
Replaced model W10295370
Enjoy fresh, filtered water and ice from your refrigerator W10295370 Filter 1 is certified by NSF to reduce 24 contaminants – including pharmaceuticals, pesticides, waterborne parasites, lead, asbestos, and industrial chemicals in addition to providing great tasting water by reducing the presence of chlorine
Each filter provides 200 gallons of filtered water and should be changed every 6 months to ensure proper contaminant removal and flow rate
Reduces 24 contaminants
NSF certified to reduce the most contaminants

Bestel een american pancake met Pulled duck en hoisinjus. Dat is smikkelen hoor!

Waarom ik voor deze american pancake kies? Het is gewoon net even anders. En als je hier heen gaat moet je naar mijn mening ook net even anders bestellen dan dat je normaal zou doen. Denk een keer out-of-the-box. Bestel bijvoorbeeld een Pandanpancake, een american pancake met Pulled duck en hoisinjus of de Gambalicious, een american pancake met grote gamba’s. Smikkelen, hoor!

Om een lang verhaal kort te maken. Ja, Eatery The Pancake is hoe je het ook went of keert zo’n typisch Instagram restaurantje. Alles is roze met goud, de tafels zijn van marmer, de freakshakes komen binnenkort op de kaart en je krijgt gegarandeerd veel likes op je gemaakte american pancake foto.

Alles is roze met goud, de tafels zijn van marmer en de freakshakes komen binnenkort op de kaart.

Maar hey, zo’n Instagram restaurant hadden we nog niet in Nijmegen, dus helemaal prima! Maar waarom het echt een aanwinst is voor de stad? Omdat je er vernieuwde american pancakes kan eten (niet de standaard pannenkoek), de service top is, je er diverse gezonde sapjes kan drinken en de zon de hele dag op het terras staat (enorm voordeel). Gaat de zon weg aan het begin van de avond? Geen paniek. Dan schuif je gewoon gezellig door naar de overkant. Want bij Why Not (aan de overkant) openen ze binnenkort het terras aan de voorkant. Hier staat de hele avond de zon vol op je bolletje. Voordeel dus!

Eatery the Pancake Maarten Kolff en Jill van Zadelhoff American Pancakes eten in Nijmegen

Natuurlijk hebben Jill en ik het ook nog even over Instagram gehad. Want hey, na het schrijven van het artikel “De Naakte Waarheid achter de Instagram Bubbel” komt dit onderwerp altijd aan bod. Ze vertelde mij dat ze eigenlijk totaal niet van social media is, maar dat ze wel merkte dat steeds meiden foto’s maakte van de bestelde american pancakes.

Als het eenmaal gaat lopen denk je wel, ik wil meer likes en volgers.

Ze besloot daarom de foto’s door te posten op hun eigen Instagram en met succes. De likes en volgers stroomde binnen. Tijdens ons gesprek gaf ze eerlijk toe dat het toch wel een beetje werkt als een verslaving. “Als het eenmaal gaat lopen denk je wel; Ik wil meer likes en volgers” is wat ze zei. Iets wat ik zeker wel herken. Zo blijkt maar weer; als mensen zijn we allemaal uniek, maar toch ook allemaal een beetje hetzelfde.

Het is een van de eerste zomerse dagen in april, zo’n dag dat iedereen weer verliefd wordt op elkaar. “Waar gaan we straks naar toe, op onze vrije dag? Zullen we lekker gaan zwemmen”. Hij lacht. “Ja we gaan zwemmen en een vakantie boeken”. De twee jonge ondernemers zien er gelukkig uit. Ik kan het niet laten om nog even snel een laatste vraag te stellen voordat ik ook verkoeling op ga zoeken. “Zijn jullie toe aan vakantie?”. “We zijn vooral toe aan liefde, gewoon weer even met elkaar” Jill slaat een arm om Maarten heen en geeft hem een kus. Ze stralen als twee jonge verliefde pubers.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP