The Duke Boutique hotel; het leukste design hotel in Den Bosch.

We zitten samen op een terras in de Korte Putstraat in Den Bosch. Het is zomers warm, terwijl het nog maar begin mei is. Ze schenkt de laatste druppels wijn in mijn glas. “Shit, de wijn is op! Wat nu?” grapt ze. Nog voordat we het doorhebben staat de ober met twee glazen scropino in zijn handen. “Deze zijn van het huis” zegt hij met een glimlach. “Daar zeggen we geen nee tegen. We slapen namelijk hier in Den Bosch” zeg ik lachend. Ik klink met het glas tegen haar glas. “Proost op onze vriendschap”.

The Duke Boutique hotel; het design hotel in Den Bosch.

Ondanks dat ik regelmatig in het buitenland zit vind ik niks leuker om een nachtje uit te gaan logeren in eigen land. Dit kan bij vriendinnen of vrienden zijn in Amsterdam, maar ik vind het ook gezellig om met een vriendin een staycation in Nederland te boeken. In mijn ogen is ‘quality time’ met elkaar enorm belangrijk. En moet je daarvoor perse naar de hoofdstad? Nee helemaal niet! Dat kan je toch overal doen?

Een paar weken geleden reisde ik met een vriendinnetje af naar Den Bosch gelegen in ‘het altijd gezellige’ Brabant. Hier sliepen we een nacht in het onlangs geopende The Duke Boutique hotel. Vanaf Nijmegen is Den Bosch maar een half uurtje rijden en ik ken genoeg mensen die regelmatig hier heen gaan om een hapje te eten in De Korte Putstraat.

Deze straat is een bekende en bruisende restaurantstraat in het centrum van Den Bosch. Wanneer het weer het toe laat, zit iedereen buiten en is het bomvol. Super gezellig dus! Ondanks dat ik veel mensen ken die regelmatig hier heen gaan komt dat er bij mij nooit van. Ik was er dan wel afgelopen februari tijdens carnaval, maar ik nam nooit op een van de terrassen plaats om een hapje te eten. Maar hey, eens moet de eerste keer zijn en jemig wat was het gezellig!

En wat is er fijner om na zo’n gezellige avond zo je bed in te rollen? Na duizend verhalen, heerlijk eten en een aantal drankjes plofte we bij The Duke Boutique hotel in bed. Dit hotel ligt echt op steenworp afstand van De Korte Putstraat, aan de voet van Kathedraal De Sint Jan en is van de leukste design hotels in Den Bosch. Onderstaande foto’s laten duidelijk zien dat het zeker geen straf was om een nachtje in Den Bosch te blijven. Need I say more? Volgens mij alleen nog maar; ‘Boeken maar!’ Oh en als laatste, voordat ik het vergeet, Den Bosch heeft ook enorm veel leuke winkels. Daar een andere keer meer over!

The Duke Boutique hotel; het design hotel in Den Bosch.

The Duke Boutique hotel; het design hotel in Den Bosch.

The Duke Boutique hotel; het design hotel in Den Bosch.

The Duke Boutique hotel; het design hotel in Den Bosch.

Al een keer in Den Bosch geweest en wil je liever ergens anders heen? Laat je inspireren door andere artikelen over Nederland. Lees bijvoorbeeld over Blue, het nieuwste boutique hotel van Nijmegen, de leukste plekjes van Eindhoven, Noord Limburg (aanrader!), of over de culturele hoofdstad van Europa, Leeuwarden.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP