Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten

De zon op je gezicht. Vitamine D. We hebben er allemaal behoefte aan in de donkere en grauwe wintermaanden. Maar waar ga je naar toe? Waar je in de zomer makkelijk een ticket boekt naar een zonnige Europese bestemming en dus in nog geen twee uur op het strand zit is dat in de winter wel anders. In Spanje schijnt de zon, maar is het echt te koud om met je bikini het strand op te gaan. Wat zijn dan de opties? In deze post mijn drie beste opties onder elkaar.

Canarische eilanden

De meest voor de hand liggende optie zijn de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit zeven eilanden. Met een gemiddelde wintertemperatuur van 23 graden is het op alle eilanden goed vertoeven. Maar welk eiland kies je dan? De meest toeristische eilanden zijn Fuertaventura, Gran Canaria en Tenerife. Op Fuerteventura is het vaak kouder door de enorme wind die er waait en op de andere eilanden heb je op de zuidkant de meeste kans op mooier weer. Het eiland La Palma is ook een optie. Hier valt meer regen, waardoor het groener is (dus mooier), maar ook natter.

Zelf heb ik Gran Canaria en La Palma bezocht. Beide zijn aanraders. Het is net waar je naar opzoek bent. Gran Canaria is een stuk toeristischer in vergelijking met La Palma en heeft weinig kleine boutique hotels. Op Gran Canaria vind je vooral de grote ketels als RIU en Lopesan. Wil je toch een mooi hotel dan kan ik je Sea Side Beach Hotel (aan het strand) en Sheraton Salobre Golf Resort aanbevelen. Een tip voor La Palma is hotel Hacienda De Abajo.

Voor en nadelen Canarische Eilanden:

 • + Korte vliegtijd (+/- 4,5 uur)
 • + 1 uur tijdverschil (dus geen jetlag)
 •   Geen zonzekere bestemming (kans op bewolking en regen aanwezig)
 • Een relatief dure bestemming (dit vooral omdat het populaire eilanden zijn)

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Gran Canaria

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten La Palma

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Gran Canaria

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten La Palma

De ABC eilanden (Caribisch gebied)

Een andere optie zijn de Nederlandse Antillen oftewel de ABC Eilanden. Aruba, Bonaire of Curaçao? Alle drie eilanden die het hele jaar door mooi weer bieden met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Ideaal dus als opzoek bent naar zon. Maar pas op! In de wintermaanden kennen de eilanden een regenseizoen. Dit betekent niet dat je de hele dag regen hebt, meestal zijn het korte buien. Je ziet de bui vaak aankomen en kan dan even schuilen onder je parasol. De regenbuien zorgen ook voor bewolking en het is niet altijd even fijn om constant onder je parasol te duiken en als een idioot je spullen in te pakken om deze veilig te leggen.

Aan de andere kant zijn de eilanden prachtig. De parelwitte stranden en de azuurblauwe zee geven je echt het gevoel van vakantie. Maar hiervoor moet je wel +/- 9 uur vliegen en bestaat de kans op een jetlag vanwege het tijdverschil.

Ga je naar de ABC eilanden, voor wel eiland kies je dan? Zelf ben ik op Aruba en Curaçao geweest. Aruba is gericht op Amerikaanse toerisme en wordt daarom ook wel One Happy Island genoemd. Kom je aan op Aruba, dan heb je het gevoel alsof je in Amerika bent. Curaçao daarentegen is enorm Nederlands, heeft kleinere strandjes en is echt gericht op de Nederlandse toeristen. Bonaire is een natuur eiland, is klein en is perfect als je wilt gaan duiken.

Voor en nadelen de Nederlandse Antillen:

 • + Een zon zekere bestemming (constante temperatuur van 28 graden)
 • + Geeft je echt een vakantie gevoel door de parel witte zandstranden en azuurblauwe zee.
 • – Lange vliegtijd (de bestemming ligt op 9 uur vliegafstand van Amsterdam)
 • – Jetlag ( de jetlag is vooral vervelend op de terugweg. Het gevolg van de jetlag is dat je in avond niet slapen en s’morgens moeilijk kan opstaan. Dit is dus niet heel fijn als je meteen weer aan het werk moet na je vakantie).

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Curaçao

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Aruba

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Curaçao

Gambia

Dit is misschien voor velen een niet voor de hand liggende bestemming, maar in mijn ogen de beste optie. Waarom? In Gambia is het in de wintermaanden warm, er is geen bewolking en het regent niet. Daarnaast is er maar een uur tijdverschil, waardoor je geen last hebt van een jetlag. De vluchtduur is maar 5,5 uur en het is een goedkope bestemming.

Maar nu hoor ik je denken. Kan ik in Gambia dan wel naar buiten? JA! Dat kan zeker. Gambia ligt in Afrika, maar is een veilige zon bestemming. Afgelopen november reisde ik alleen naar dit land en heb mijzelf geen moment onveilig gevoeld.

Het is een opkomende bestemming, waardoor het niet enorm toeristisch is. Ik koos voor een logie/ontbijt hotel in Cape Point. Dineerde een aantal keer in het hotel (buffet of a la carte), maar heb ook gewoon in Cape Point (plaats van het hotel) gegeten. je betaalt voor een hoofdgerecht en twee drankjes omgerekend 12,50 euro. Geen geld dus!

Maar waar moet je zitten in Gambia. Er zijn bepaalde toeristische gebieden aan de kuststrook. Wil je op avontuur? Ga dan het binnenland van Gambia in? Wil je aan de kust blijven dan zijn er diverse opties. In Kololi (meest bekende, maar ook toeristische gedeelte) vind je het net aangelegde luxe hotel Balafon Beach Resort (sommige kamers hebben een eigen zwembad), in Bijilo het luxe ***** hotel Coco Ocean (aanrader) en in Cape Point (favoriet, omdat het minder toeristisch is) is mijn tip Ocean Bay Resort ****.

Voor en nadelen de Gambia:

 • + Een zonzekere bestemming (constante temperatuur van 31 graden – geen regen of bewolking)
 • + Geen jetlag (maar 1 uur tijdverschil)
 • + Een goedkope bestemming ( Corendon heeft soms aanbiedingen vanaf 499 euro)
 • – Het is en blijft een derde wereldland (ondanks dat Gambia een top bestemming is om lekker van de zon te genieten, is en blijft het een derde wereldland. Er bestaat dus een kans dat je zwerfhonden op het strand tegen komt, de wegen zijn niet altijd even goed en ja er ook armoede in het land).
 • – Vaccinaties worden aanbevolen, maar zijn niet verplicht. (ik was zelf als gevaccineerd, maar ben je dit niet, dan is het verstandig om je te vaccineren. Malaria pillen heb ik ook niet geslikt en heb verder nergens last van gehad. Maar dit is natuurlijk ieder zijn eigen keus).

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Paradise Beach

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Paradise Beach Gambia

Drie perfecte bestemmingen om de winter te ontvluchten Gambia

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wat leuk om dat je ook op Gran Canaria bent geweest! Ik vind het altijd weer grappig om te lezen hoe iemand het heeft ervaren, gezien ik er zelf 3 jaar heb gewoond! En als je het mij vraagt, is en blijft Gran Canaria de ultieme bestemming tegen de winter blues 😉

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP