Voor alles een eerste keer: douchen in een rivier in India

Ik kijk vanaf mijn zitplek op het groene gras over de rand naar beneden. Ik zie het heldere water van de Simang rivier stromen. Het is nog vroeg, maar de zon voelt al warm aan op mijn huid. Ik veeg de slaap uit mijn ogen. Het was weer een korte nacht op een dun matje in mijn kleine tent. Rond de klok van vier werd ik wakker en keek ik even naar de heldere sterrenhemel om daarna weer in slaap te vallen. Ik sta op en loop naar mijn tent waar ik douchespullen en een handdoek pak. Hierna klim ik langzaam en voorzichtig via de bamboetrap richting de rivier. Het is tijd voor mijn eerste verfrissende douche in de Simang rivier. Dit wordt wat. 

Aruba Aloe Special Care lotion - Vitamine E Skin Care gel - douchen in de Simang Rivier

Voor alles een eerste keer laten we maar zeggen. En zo was het voor mij ook de eerste keer dat ik een douche nam in een rivier tijdens het kamperen in de Indiase plaats Boleng. Eerlijk is eerlijk, voor het eerst dingen doen is leuk. Volgens mijn die-hard Amerikaanse reisgenoot had ik, als in zijn ogen de ultieme fashionista, een heleboel “first times” tijdens mijn India reis. Maar goed dat is een ander verhaal. Terug naar het douchen in een rivier.

Mensen kunnen zoveel doen met natuurlijke producten

India was een rollercoaster reis. Een reis waar ik enorm veel te gekke indrukken opdeed, moest omgaan met cultuurverschillen en soms dus even terug ging naar de basis. Het mooie van terug gaan naar de basis is het zien dat mensen zoveel kunnen doen met natuurlijke producten. De trap richting de Simang rivier is gemaakt van bamboe, de stenen rondom de rivier worden gebruikt als zitjes om jezelf te wassen en de houten blokken rondom het kampvuur fungeren als stoelen.

En wat is er nog beter om iedere ochtend je tent op te ritsen de blauwe lucht te zien, duizenden vlinders langs te zien vliegen en de zon op je hoofd te voelen? Ja, het zijn nog steeds de kleine dingen die het doen.

Aruba Aloe Special Care lotion - Vitamine E Skin Care gel - douchen in de Simang Rivier

Aruba Aloe Special Care lotion - Vitamine E Skin Care gel - douchen in de Simang Rivier

Om mijn huid voldoende te hydrateren tijdens het reizen besloot ik een aantal producten van Aruba Aloe mee te nemen. Deze keer koos ik voor de Vitamine E skin-care gel en Special Care lotion.

De Vitamine E Skin Care gel gebruik ik vooral als mijn huid extra droog aanvoelt. Dit is bijvoorbeeld meestal het geval tijdens lange vluchten, of na een koude avond rondom het kampvuur. Deze olievrije gel is ideaal voor de droge, geïrriteerde huid die extra verzorging nodig heeft.

Het is heerlijk om na het douchen jezelf in te smeren met Special Care Lotion

De Special Care lotion bevat pure Aloë vera uit Aruba en vochtinbrengende Jojoba olie. Aloë vera heeft naast de hydraterende werking ook nog als voordeel dat het dode huidcellen afbreekt en littekens kan verminderen. Deze creme gebruik ik vooral na het douchen. En eerlijk het was heerlijk om mijzelf van top tot teen in te smeren met deze creme na een verfrissende douche in de rivier.

Oh en voor de geïnteresseerde die benieuwd zijn hoe het douchen in zo’n rivier nou echt gaat. Ik heb er helaas geen foto’s van. Om het te beschrijven; laten we beginnen met het feit dat je niemand ziet in India in bikini of ondergoed. De vrouwen dragen tijdens het baden een short en shirt en gaan dus hiermee ook de rivier in. Hierna drogen ze zichzelf (voor zover mogelijk) af en laten zichzelf door de zon weer warm worden. Omkleden gebeurt privé in de tent en de kleding wordt hierna ter drogen gehangen. Een ding is zeker, ik ben weer een ervaring rijker.

Aruba Aloe Special Care lotion - Vitamine E Skin Care gel - douchen in de Simang Rivier

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Aruba Aloe 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP