Door mijn introverte karaktertrekjes en ADD blijf ik liever thuis.

Hoewel ik met mijn 29 jaar nog in de bloei van mijn leven ben, heb ik mijzelf de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ware oma. Ik hou van slapen, met mijn dekentje op de bank zitten met een kat op schoot en kopjes thee drinken. Ik bak taarten en koekjes en prop iedereen in mijn omgeving daar mee vol. Allemaal vrij oma-gerelateerd gedrag, maar het is niet alleen daarom dat ik deze status heb gekregen. Nee, het gaat er om dat ik niet van uitgaan hou. Ik blijf liever thuis.

ADD en introvert Suzanne Cuomo persoonlijke column

Nou wil ik met mijn bovenstaande uitspraak zeker niet de indruk wekken dat ik een onsociale kluizenaar ben die nooit daglicht ziet (ook al zitten die dagen er wel tussen, #sorrynotsorry), maar ik zie gewoon de aantrekkingskracht van uitgaan niet meer in.

Vroeger, en dan spreek ik over zo’n 10-12 jaar geleden, vond je me eerlijk gezegd ieder weekend wel buiten de deur. Lekker met vriendinnen op stap, het ene dubieuze mixdrankje na het andere wegtikken aan de bar en onbeschaamd dansjes doen.

Ik zie gewoon de aantrekkingskracht van uitgaan niet meer in.

Oprecht één en al plezier en damn wat heb ik daar van genoten in die tijd! Maar ik kan het tegenwoordig gewoon niet meer handelen. Al die mensen, die herrie, zo fucking laat pas van huis gaan. Als het sociaal geaccepteerd was om gewoon om 20:30 uur de deur uit te gaan was ik misschien nu nog wel af en toe van de partij, maar tegen de tijd dat de klok 22:30 heeft geslagen zit ik liever comfortabel in m’n pyjama dan vol in de make-up.

Ook in mijn omgeving zie ik steeds meer oma’s van mijn leeftijd. Als we afspreken dan is dat vaak een avondje gezellig op de bank is onze meest comfortabele outfit (lees: sportlegging en gigantische truien) met een berg voedsel.

Ik heb geen zin om ieder weekend “nee” te moeten zeggen of de zoveelste overhaal poging te moeten ondergaan.

Ook een avondje naar de film of lekker uit eten is er zeker bij, maar echt party hardy doen de meeste van mijn vrienden ook niet meer. Dit zal zeker wel wat te maken hebben met het soort-zoekt-soort principe, maar dat is wat mij betreft ook prima.

Ik ben de tijd voorbij dat ik dingen deed alleen om een ander daar een plezier mee te doen en heb daarnaast geen zin om ieder weekend “nee” te moeten zeggen of e zoveelste overhaal poging te moeten ondergaan.

ADD en introvert Suzanne Cuomo persoonlijke column

En daarnaast is het ook gewoon fijn om iemand te hebben die je altijd kan taggen in van die lekkere ouwe mensen memes zoals onderstaande foto.

Alle gekkigheid opzij, ik denk dat mijn voorliefde voor thuisblijven deels voorkomt uit het feit dat ik wel wat introverte karaktertrekjes, gecombineerd met ADD, heb. Zo voel ik me vaak niet echt op mijn gemak in een nieuwe omgeving of bij nieuwe mensen. Grote groepen mensen vind ik stressvol en zuigen de energie echt uit me.

Grote groepen mensen vind ik stressvol en zuigen de energie echt uit me.

Dan kan ik echt niet wachten om weer naar huis te gaan en in alle rust mezelf weer “op te laden”. Dat oppervlakkige contact doet verder ook weinig voor me en dan steek ik mijn sociale energie liever in de momenten/mensen die voor mij waardevol zijn. Klinkt misschien lullig, maar daar haal ik (en ik denk de anderen ook) uiteindelijk meer voldoening uit dan een avond populair doen aan de bar van de zoveelste discotheek (is dat überhaupt nog een gebruikt woord?).

ADD en introvert Suzanne Cuomo persoonlijke column

En soms, heel soms, ga ik wel nog eens ergens heen. Maar vaak ben ik het na een uurtje wel weer zat en denk dan: “was ik maar thuis”…Is dit herkenbaar voor jou?

Wil je meer weten over een introverd in combinatie met ADD of heb je vragen aan Suzanne, of wil je iets tegen haar zeggen? Doe dat dan gerust in de reacties hieronder. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Suzanne
Suzanne

Suzanne (30) is marketeer, heeft drie katten en is getrouwd met haar grote liefde Mike. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor bakken, haar eigen blog www.aangekoekt.nl en een kleine crush op de rockband Good Charlotte.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP