Dit is zoveel meer waard dan duizend (lege) likes op Instagram.

Ik open mijn Instagram feed op de beamer en vertel enthousiast over de foto’s. De genodigden van de workshop zitten aandachtig te luisteren. Als ik de foto’s zie heb ik weer even het gevoel alsof ik de reizen aan het maken ben. Dan stop ik bij de foto die precies een jaar geleden in India werd gemaakt. “Hier in India kwamen de eerste gedachtes op om te stoppen met mijn modeblog. Ik wilde veel liever verhalen schrijven over dingen waar wij allemaal mee te maken hebben. Verhalen die er echt toe doen” ik zucht een keer.

“Het was niet makkelijk”. Hierna blijf ik stil en denk ik even terug aan die tijd. “Niet iedereen was voorstander van mijn idee om te stoppen, zoveel mensen geloofde niet dat DailyNonsense een succes zou worden. Gelukkig besloot ik wel mijn droom na te jagen”. Ik herhaal nog een keer mijn favoriete quote. “Durven is even je evenwicht verliezen, niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen”. Het is muisstil. Ik kijk naar de foto en bedwing mijn tranen van geluk. De adrenaline giert door mijn lijf, wat ben ik blij dat ik door ben gegaan en mij door niemand liet tegen houden.

Olympus PEN workshop Coolblue Chloe Sterk

Net voor mijn derde reis naar India was ik gastspreker bij een event van Olympus PEN in de CoolBlue winkel in Den Haag. Olympus PEN; het camera merk waar ik al jaren mee samenwerk. Alweer bijna 5 jaar geleden kwam ik in contact met het team van Olympus PEN tijdens een evenement in Amsterdam en ergens ben ik ze enorm dankbaar dat zij, ongeacht de keuzes die ik maakte, altijd in mij hebben geloofd.

Olympus PEN workshop Coolblue Chloe Sterk Cheyne Croes

Dus toen stond ik daar opeens voor een groep met dertig mensen. Net voor aanvang was ik even zenuwachtig. Praten kan ik wel hoor. Soms praat ik teveel en vraagt men wanneer het muntje op is. Ondanks dit stroomt er toch altijd even die spanning door je lichaam. Ze noemen het ook wel gezonde spanning.

Deze keer had ik na de lezing een totaal ander gevoel, een gevoel van erkenning.

In de tijd van Fashionista Chloe heb ik vaker voor groepen gesproken, maar deze keer had ik na de lezing een totaal ander gevoel. Het was een soort gevoel van erkenning. De meiden en vrouwen waren namelijk echt naar deze lezing en workshop gekomen voor mijn verhalen en kennis. Het klinkt misschien gek. Je zou denken; Ja Chloe, je hebt 40K volgers op Instagram? Logisch dat mensen je volgen en je verhalen kennen. Klopt, je hebt gelijk, maar toch gaven de gesprekken en lezingen tijdens de periode van mijn modeblog mij een totaal andere vibe.

Olympus PEN workshop Coolblue Chloe Sterk

Toendertijd werden altijd dezelfde standaard vragen gesteld. Hoe kom je aan 40K volgers, hoe groei je zo snel mogelijk en hoe verdien je geld? Als er ik zo over nadenk heeft dit keer niemand gevraagd naar mijn verdienste. Alle genodigde stonden achter mijn visie en vonden het stoer dat ik deze stap had genomen. Ze hadden ergens dezelfde visie en dromen, maar hadden ergens ook de angst om uit het maatschappelijke plaatje te stappen.

Ergens hadden ze de angst om uit het maatschappelijke plaatje te stappen.

Uit ervaring weet ik dat over het algemeen mensen niet zo makkelijk op andere mensen afstappen. Dus na de lezing, tijdens de foto workshop besloot ik rond te lopen en met ieder groepje een praatje te maken. Wat bracht hen hier in de CoolBlue winkel in Den Haag?

Olympus PEN workshop Coolblue Chloe Sterk

Olympus PEN workshop Coolblue Chloe Sterk

Ieder had een eigen verhaal en ze hadden allemaal hun eigen droom. Maar blijf je dromen of jaag je ze na? En hoe doe je dat dan? Met sommige ging ik het gesprek aan. Ik vroeg ze naar hun dromen en hoe ze deze wilde waarmaken. De meeste hadden geen idee en lieten hun droom daarom maar bij hun droom.

Ze hadden allemaal hun eigen droom. Maar blijf je dromen of jaag je ze na?

Alle genodigde waren reislustig. Ze hadden allemaal weleens een verre reis gemaakt en konden maar moeilijk wennen bij thuiskomst. Iets waar ik mijzelf enorm in herkende. Zelf word ik namelijk altijd onrustig als ik weer te lang in Nederland ben. Bij de vraag wanneer zij dan weer eens op reis gingen kreeg ik uitlopende antwoorden. Sommige wilde wel op reis, maar vonden zichzelf te oud. Een ander vond dat ze nu wel echt een jaar moest volhouden bij haar kantoorbaan en weer een ander was bang dat ze uiteindelijk geen baan meer zou vinden en dus geen geld zou verdienen. Maar toch hadden ze allemaal een droom, die ze door angst en dingen die zichzelf oplegde niet waar maakte.

Olympus PEN workshop Coolblue Chloe Sterk

Tijdens de workshop probeerde ik de meiden te inspireren. Geloof in jezelf. Doe iets met de volle 100% of doe het niet. En als iets mislukt? Wat maakt het uit. Het leven is vallen en opstaan. Doorgaan waar andere stoppen. Een baan, een huis en die hond vind je altijd wel. Ga je dromen najagen en geniet! Benieuwd naar mijn weg naar succes? Lees dan deze column.

Na de lezing was ik gesloopt maar dat vond ik echt niet erg. Het was namelijk fantastisch om de meeste meiden hun net dat ene zetje in de rug te geven. Dat ene zetje wat ze nodig hadden om hun hart te volgen en hun dromen na te jagen.

Als ik in de trein naar huis zit ben leeg. Maar het voelt heerlijk. Er popt een melding op. Een meisje die ook bij de lezing aanwezig was heeft mij getagd in een bericht. Ik open de pushmelding. “geïnspireerd om mijn dromen nu ook echt te gaan waarmaken. Durven is even je evenwicht verliezen. Niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen”. Gelukt stroomt door mijn lichaam. Dit soort berichtjes zijn zoveel meer waard dan een foto met duizend lege likes.

Alle foto’s zijn gemaakt met de nieuwste Olympus PEN E-PL9 camera 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ik vind het supergaaf dat je je dromen achterna bent gegaan en borenal in jezelf gelooft! Top dat je nu anderen inspireert om hetzelfde te doen. Mooie en toepasselijke quote ook 🙂

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP