Dit is waarom de olympus pen ideaal te gebruiken is op reis

DIT IS WAAROM DE OLYMPUS PEN IDEAAL TE GEBRUIKEN IS OP REIS

DIT IS WAAROM DE OLYMPUS PEN IDEAAL TE GEBRUIKEN IS OP REIS 
Als ik weer eens in Nijmegen ben en een kroeg of restaurant binnen stap is het eerste wat mensen zeggen: “ben je weer eens in het land” of “waar gaat je volgende reis naar toe”. Het is grappig om te zien dat ondanks dat ik toch regelmatig thuis aan het werk ben, mensen denken dat ik constant onderweg ben. Goed ergens snap ik hun vraag, want vorig jaar zat ik maar liefst dertig keer in het vliegtuig en zag ik ongeveer vijftig verschillende bestemmingen. Hierdoor ziet het er voor de meeste uit of ik constant op vakantie ben, maar in werkelijkheid ben ik alleen maar aan het werk. De ene reis wat meer dan de ander maar dat terzijde. Dat is ook een heel ander verhaal, dus terug naar de kern van dit verhaal.
DIT IS WAAROM DE OLYMPUS PEN IDEAAL TE GEBRUIKEN IS OP REIS
San Fransisco 2016 – 9-18MM lens (groothoeklens – ideaal voor VLOGGEN en dit soort foto’s)
“Maar wie maakt dan steeds die foto’s van jou?” is een andere vraag die ik regelmatig krijg. En aangezien ik deze vraag wekelijks krijg, deel ik vandaag wat meer informatie over het fotograferen op diverse bestemmingen en vertel ik waarom de Olympus PEN camera ideaal te gebruiken is voor elke reis. 
Zo’n vier jaar fotografeer ik alweer met de Olympus PEN en ik ben inmiddels verslingerd aan deze camera. Door de jaren heen heb ik diverse lenzen geprobeerd en verzameld waardoor ik meer divers kan fotograferen. Juist door de verwisselbare lenzen is de camera geschikt voor elke reis. 
DIT IS WAAROM DE OLYMPUS PEN IDEAAL TE GEBRUIKEN IS OP REIS
California 2016 – 45MM lens – scherpte/diepte effect
De voordelen even op een rijtje:
  • De camera is compact en daardoor makkelijk mee te nemen
  • Door de verwisselbare lenzen kun je de camera voor iedere reis of reissoort gebruiken (zie foto’s in deze blogpost)
  • De OYMPUS accessoires lijn maakt het mogelijk dat je jouw camera apparatuur (inclusief lenzen) overal stijlvol mee naar toe kan nemen (zie foto 1)
  • Doordat de camera tijdens het filmen automatisch stabiliseert kan je op elke plek filmen (zonder dat het hele beeld op en neer gaat). 
  • Door de WIFI functie op de camera kan je meteen jouw gemaakte shots op je telefoon zetten en online plaatsen op social media (zo deel je dus in een handomdraai jouw gemaakte reis foto’s met iedereen thuis)
DIT IS WAAROM DE OLYMPUS PEN IDEAAL TE GEBRUIKEN IS OP REIS
Portugal 2016 – Olympus PEN pancake lens – food fotografie
DIT IS WAAROM DE OLYMPUS PEN IDEAAL TE GEBRUIKEN IS OP REIS
Gibraltar 2016 – 45 MM lens – scherpte/diepte
DIT IS WAAROM DE OLYMPUS PEN IDEAAL TE GEBRUIKEN IS OP REIS
Portugal 2016 – 17 MM lens – landschapsfotogafie

Nu de voordelen op een rijtje staan, natuurlijk ook nog even antwoord op de vraag; “wie maakt altijd jouw foto’s als je op reis bent?” Dat hangt er eigenlijk een beetje van af. Soms reis ik met een andere blogger (zoals Amandine (bekend van de blog Les Berlinettes) in West USA) die mijn foto’s kan maken en als ik alleen ben, kan het ook nog wel eens voorkomen dat ik gewoon random iemand vraag. Hoe dan?, zou misschien nu denken. Ja het is soms even buiten mijn comfort zone stappen als ik dit vraag, maar als je al bijna zes jaar bezig bent raak je er ergens gewoon aan gewend. Je moet je ook voorstellen dat ik van te voren goed bedenk hoe ik de foto wil hebben en daarna vraag ik pas of diegene een foto van mij wilt maken. Hierdoor heb ik sneller het gewenste resultaat en ben ik de random fotograaf minder tot last.

Hebben jullie al vakantie plannen deze zomer? Ben je nou van plan om een OLYMPUS PEN aan te schaffen lees dan voorafgaand nog even mijn Olympus PEN artikel over de 17MM lens en over de 9-18MM lens om meer informatie te krijgen over de camera.

In samenwerking met Olympus PEN

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP