Les Trois Vallées het grootste ski-gebied in de Franse Alpen

DIT IS HET GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN

Les Menuires, ook wel de skiparel van de Savoie Mont Blanc genoemd is een bestemming voor jong en oud in de Franse Alpen. Het ski-gebied Les Trois Vallées waar Les Menuires onder valt kent meer dan 600 km aan ski-pistes en daar wilde ik natuurlijk meer van weten. Daarom vertrok ik afgelopen week samen met drie journalisten richting Genève om vervolgens door te rijden naar de plaats Les Menuires.

GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES

Zoals jullie in mijn vorige post over Ischgl hebben kunnen lezen sta ik al vanaf kinds af op de latten. De meeste Nederlanders gaan in Oostenrijk op ski-vakantie en kiezen als tweede bestemming voor Frankrijk. Dit was bij mij ook altijd geval, ik ben opgegroeid een ski vakantie naar Oostenrijk, maar was wel enorm benieuwd naar de Franse Alpen. Hoe is het om in Frankrijk te skiën? Wat zijn de verschillen en hoe bevalt het? Dit zocht ik uit!

GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES

Hou je van ski diversiteit ga dan zeker naar Frankrijk. Savoie Mont Blanc is namelijk het grootste ski-gebied ter wereld is en verbind maar liefst acht verschillende dorpen aan elkaar. Daarnaast liggen de meeste bergtoppen boven de 2500 meter (wat sneeuwzekerheid biedt).

Een culinair genot in de Franse Alpen 

Waar Frankrijk en vooral de Savoie Mont Blanc bekend om staat is eten. De Franse trekken het liefst twee uur uit voor een heerlijke drie gangen lunch in de zon en in de avond is het ook weer een groot feest. Waar we in Oostenrijk genieten van de traditionele kaiserschmarren en goulashsoep is het in Les Menuires geen probleem om op de piste een steak tartare of een overheerlijke “tarte au fromage de chèvre” te bestellen. Tips nodig? Wij aten onder andere bij Le Cocoon Des Neiges, Le Chalet Des Neiges en restaurant La Marmite.

GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES

In de avond op stap?

Wil je echt op stap ga dan naar Val Thorens, hier is het een groot feest. Maar waar de Franse Alpen vooral bekend om staan is het goede eten. Dus wil je in de avond iets leuks doen, ga dan heerlijk uit eten in een van de vele goede restaurants. Mijn twee favorieten tijdens de trip zijn Chalet Chez Pépé Nicolas en Yourtes Des Belleville. Het laatste restaurant is eigenlijk een Mongoolse tent die je samen met vrienden af kan huren. Boek je via het hotel een avond Yourtes Des Belleville dan wordt je met de sneeuwscooter voor de deur opgehaald en weer afgezet. Lol en gezelligheid gegarandeerd!

GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES

Authentieke Savoyaards dorp Saint Martin de Belleville

Koop je een Les Trois Vallées ski-pas dan kan je maar liefst in acht verschillende dorpen skiën. Waar de meeste mensen in Les Menuires, Courchevel en Val Thorens blijven bestaat er ook nog het verscholen pareltje genaamd Saint Martin de Belleville. Dit Savoyaards dorp is een must om heen te gaan en de traditionele sfeer is terug te vinden in de kleine straten, de stenen en houten huizen en met als hoogtepunt de dorpskerk.

 

GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES

Waar verblijven in Les Menuries?

Tijdens onze trip naar de Franse Alpen verbleven wij drie nachten in het Spa Resort Le Chalet du Mont Vallon. Dit ressort is van alle gemakken voorzien en vanaf de eerste verdieping ski je zo naar de liften toe die je in no-time naar de top van de bergen brengen. Oh en besluit je Le Chalet du Mont Vallon te boeken, boek dan meteen een van de heerlijke massages. Dat is namelijk ultieme ontspanning na een dagje skiën gegarandeerd!

GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES

Ben jij net zo enthousiast als ik geworden? Het ski seizoen van Les Trois Vallées loopt tot 1 mei en de aankomende weken vinden er nog diverse leuke evenementen en activiteiten plaats in het gebied. Benieuwd naar meer ski plezier? Volg mij dan via Instagram @FashionistaChloe. De aankomende week ben ik namelijk weer in de sneeuw te vinden. Voor nu, Au Revoir!

GROOTSTE SKI-GEBIED VAN DE FRANSE ALPEN LES MENUIRES

Algemene informatie Les Menuires:

Ski-seizoen: eind november tot begin mei

Ski-pas prijzen: dagpas vanaf 50 euro (geldig voor het hele Les Trois Vallées gebied)

dichtstbijzijnde vliegveld: Genève

Transfer vanaf vliegveld naar hotel: 2,5 uur

munteenheid: Euro

SKI VLOG LES MENUIRES 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP