Dit is het begin van een nieuw avontuur

“Waarom start je niet zo’n blog, ik heb daarover gelezen in Linda Magazine. Lijkt het jou niet wat om dat ook te doen, tijdens je opleiding aan TMO? Het schijnt echt een hit te worden”. Ik kijk de moeder van Debra aan. In mijn oren klinkt een blog fantastisch, maar waar moet ik in vredesnaam beginnen. “Zou ik anders gewoon een paar outfit foto’s met mijn Blackberry maken om die vervolgens te delen op zo’n blog?”. Ik kijk haar vragend aan en wacht op bevestiging. De bevestiging die ik stiekem altijd nodig heb om ergens aan te beginnen. “Volgens mij kan je heel makkelijk een account aan maken op blogspot, dus go for it”.

Dit was een gesprekje uit februari 2011, een maand voordat ik mijn blogspot opstartte. Zonder enige ervaring, idee of plan begon ik aan een avontuur. Een avontuur van zes jaar. Er moest een naam komen voor de blog. Fashionista voor Chloe vond ik wel lekker klinken. Zonder maar enig moment er echt over na te denken was de blog Fashionista Chloe geboren.

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor. Op ieder evenement of modeshow herkende je het meisje met de rode lippen en deelde ik visitekaartjes, voorzien van foto, uit. Al was het maar een kleine winkelopening, ik reisde ervoor naar Amsterdam. Ieder evenement greep ik aan om bekendheid te vergaren. Soms tot vervelends toe van andere. Ik, noemde het “netwerken”. En dat wierp zo zijn vruchten af.

In 2012 was bloggen een onbekend fenomeen

In 2012 besloot ik in mijn eentje een goedkoop pension te boeken in Berlijn nadat ik een uitnodiging voor een fashionshow had gekregen. Ik brabbelde een beetje Duits, dus vrienden zou ik wel maken tijdens mijn tripje naar de Duitse stad. Met succes. Voordat ik het doorhad zag ik niet een, maar alle shows tijdens Berlijn fashionweek. Bloggen was een nieuw en vooral een onbekend fenomeen. PR-bureaus, merken en dergelijke wilden dit graag een kans geven.

Nadat ik hierna vier jaar lang mijn ding deed, plezier had in het bloggen, heel veel nieuwe vriendinnen had gemaakt, merkte ik dat deze markt langzamerhand veranderde. Of zal ik zeggen; de markt was zelfs verzadigd. Wat het ook was, op dat moment had ik dat totaal nog niet door.

Het idee om iets nieuws op te starten

De verandering en ook het idee om iets nieuws op te starten begon bij mij te spelen in januari 2016. Voor een zonnebrillenshoot reisde ik af naar Kaapstad. Een dag moest ik zonnebrillen fotograferen op het strand en de rest van de twee weken kreeg ik de kans om Kaapstad te ontdekken.

Kaapstad is een prachtige stad en een mekka voor bloggers, modellen en influencers die graag het perfecte plaatje willen schieten. Maar waarom alleen maar daarop focussen was een gedachte die na de eerste dag door mijn hoofd ging. Waarom ga ik gewoon niet schrijven over Kaapstad zelf. En hier begon een nieuw avontuur. Nog lang niet dit fantatsische avontuur, maar de eerste stappen waren zeker gezet.

Dit is het begin van een nieuw avontuur Daily Nonsense

Na Kaapstad vertrok ik voor fashionweek naar Milaan. En zo opeens werd ik weer omgeven door bloggers. Meisjes die misschien hetzelfde waren als ik, maar waar ik opeens veel minder mee had. Ik vond ze aardig en nog steeds, maar hun manier van werken paste na mijn Kaapstad avontuur niet meer bij mij.

Heb jij ook die ene designer tas, ja dan hoor je erbij. En het liefst in meerdere kleuren. Eerlijk, ik hou van mooie spullen, maar ik heb sommige dingen nooit begrepen. Waarom willen we steeds meer spullen, die veel te dure tas en uitverkochte schoenen om vervolgens de hele maand krom te liggen, maar wel te kunnen zeggen dat je die tas ook hebt.

De wereld waar ik eerst met zoveel plezier in zat zag ik veranderen. “ Sorry, I am busy ,I have to catch a taxi because I have a fitting, show and a dinner” was een zin die ik meerdere malen per dag tijdens fashionweek hoorde.  Waar was de wereld heen waar we echt nog creativiteit met elkaar deelden? Nu was het niets meer dan “which show are going today?”, of “do you have that new Gucci bag?” of “how much likes do you get per picture?”

Waar vroeger niemand wist wat je nou echt deed als je vertelde dat je blogger was, klinkt het nu bijna als een vies woord. “Ben je nou vlogger of blogger. Doen mijn nichtje en buurmeisje ook. Oh je bent fashionista wat leuk zeg, of wil je jezelf graag ook zo’n influencer noemen?” Zijn nu de dingen die ik te horen krijg.

De gedachte om er mee te stoppen heeft ook door mijn hoofd gespookt

De gedachte om er echt mee te stoppen heeft door mijn hoofd gespookt. Maar ik ben geen opgever, dus na Milaan fashionweek besloot ik minder evenementen in Amsterdam te bezoeken en zoveel mogelijk op reis te gaan om na te denken wat ik nou zelf eigenlijk wilde. Ik praatte met verschillende mensen tijdens mijn reizen, hoorde hun problemen aan, discussieerde mee op forums waar meiden commentaar hadden op bloggers, sprak met vriendinnen en familie. Waar ik ooit zonder enig benul een blog opstartte vroeg ik nu juist iedereen om advies.

Vandaag de dag worden mensen steeds ongelukkiger van “the online perfect life” en dat besef kwam er doordat ik in India ben geweest. Na India wilde ik zoveel meer delen met de mensen dan alleen maar een foto, outfit of quote. De eerlijke verhalen van mensen met een dagelijkse dosis Daily Nonsense, juist die wilde ik delen.

Met ballonnen richting een nieuw avontuur

Het is vandaag 14 augustus 2017 en bij deze sla ik het mooie Fashionista Chloe boek dicht, maar loop ik met ballonnen naar een nieuw boek. Het is namelijk nu tijd voor een nieuw avontuur, die ik samen met een fantastisch team aanga! Ik heb er enorm veel zin in! Welkom bij Daily Nonsense!

Dit is het begin van een nieuw avontuur Daily Nonsense

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

31 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Chloe, wat een prachtig verhaal. Ik ken je nu al denk ik ruim zes jaar en ik heb je echt zien veranderen van het modemeisje met de rode lippen en een grote strik op haar hoofd (arnhem fashion week) naar een wijze en professionele vrouw die weet wat ze wil en er ook voor gaat. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik je enorm bewonder en dat ik het ontzettend leuk vind dat ik onderdeel van dit mooie nieuwe platform mag zijn! X

 2. Wat een mooi verhaal vertel je hier! Ik volg je zelf al een hele tijd en zag altijd de mooie foto’s voorbij komen en was jaloers op je mooie reizen. Ik heb alles ook zien veranderen en ben het met je eens. Wat is dit een leuke nieuwe stap waar we samen aan gaan werken! YAY! Liefs,

 3. Als ik dit verhaal zo lees, klinkt het als een logische stap waar je zelf gewoon vrolijk van wordt. Ik kan niet wachten om meer artikelen te lezen. Heel veel succes en plezier gewenst! 🙂

 4. Hey Chloe,

  Je leven als ‘blogger’ volg ik bijna vanaf het begin en ik vind het altijd een feest om je blog te lezen en je vlogs te zien.
  De verhalen vind ik inspirerend, herkenbaar, leuk en vol energie. Fashionista Chloe zat ik missen, maar daarbij ben ik ook ontzettend benieuwd naar het nieuwe avontuur. Deze nieuwe website vind ik erg mooi en er professioneel uitzien. Ontzettend tof om je groei te zien. Gefeliciteerd!!

  Zelf draai ik ook al geruime tijd mee in dit wereldje en soms denk ik What the fuck. Ik vind er geen hol meer aan. Alles draait om likes, kijk hoe perfect ik ben, de hoeveelheid volgers en ik ben een blogger. Het is erg veranderd. Mijn eigen blog vind ik perfect zo als het is, en de hoeveelheid volgers etc interesseert mij eigenlijk niet meer. Ik ben er blij mee omdat het een uitlaatklep is naast mijn werk als maatschappelijk werker. Het bijzondere om deel uit te maken van beide werelden. De ene wereld draait alleen maar om perfectie, fun en kijk mij eens en in de andere wereld sta je met beide benen echt op de grond.

  Laatst was ik op een festival omdat ik daar via mijn blog heen kon, stelde een man de vraag. ” Jij bent zeker een blogger”. Ik dacht hoe the hell, hoe ziet een blogger er dan uit? Heeft een blogger bepaalde kenmerken? en dat zonder designertas haha. Merkwaardig.

  Het nieuwe team van daily Nonsense wil ik heel veel plezier, geluk en fun toewensen. Dat het een groot succes mag worden. X Groetjes Annemieke

  1. Hi Annemieke, Wat een mooie en vooral lange reactie. Bedankt daarvoor! Dank ook voor alle complimenten en goed om te horen dat je de artikelen gelezen hebt. Ik ben wel benieuwd hoe die man je nou herkende als blogger. Heb je het hem uiteindelijk gevraagd? Fashionista Chloe gaat dan wel weg, maar er komen ook soms nog wel mode inspiratie outfits op. Dus hou daarvoor ook zeker de website in de gaten. Fijne avond! Groetjes Chloe

 5. Veel succes lieve Chlo! Ik was er vanaf het begin bij en ben blij dat jij met beide beentjes op de grond bent gebleven, dat siert je enorm 🙂 Ben heel benieuwd naar alle verhalen op je nieuwe platform, de online wereld kan wel wat “echte” ervaringen en tips gebruiken! Liefs x Lau

 6. Ik ben benieuwd! Vind het een leuk initiatief. Inmiddels ben ik zelf twee weken geleden gestopt met Facebook. En eigenlijk een beetje om de redenen die jij aangeeft. Maar ook: Waarom zou ik iemand willen volgen en willen weten wat iemand allemaal doet? Maar ook: Waarom wil ik dat die persoon weet wat ik allemaal doe? Van mijn vriendinnen hoop ik het niet te hoeven vernemen via Social Media. Het is zo oppervlakkig.. Ben benieuwd naar je platform! Leuke stap! Veel succes en vooral plezier! Want als je dat laatste eruit haalt, komt de rest vanzelf!
  Groetjes, Niki van Driel

 7. Hey Chloë, prachtige stap neem je! Een moedige stap ook want je laat bekend terrein achter je. Maar inderdaad is dat ook steeds meer een ‘leeg’ terrein dat gedomineerd wordt door likes en hartjes, die meer als automatisme gegeven worden dan welgemeend. Jouw volgers zijn ook meer volwassen geworden en hopelijk met jou meegegroeid. Ook hun smaak verandert wellicht en met meer neiging naar authenticiteit. Echt is al mooi genoeg en hoeft niet gefilterd of geframed te worden. En het is vooral ook…..écht. Ik vind het prachtig dat je terug bent bij jezelf en de verhalen hier vooral over de inhoud gaan, maar natuurlijk altijd nog met een mooie vorm. Ook leuk om te lezen dat er een diversiteit van auteurs / creators te vinden is op deze site. Gefeliciteerd, ik blijf je volgen 🙂 , Petra

  1. Hi Petra, Wat leuk om van jou een reactie te mogen ontvangen. Enorm leuke tijden gehad samen op reis en ik hoop dat er ook nog vele gaan komen. Het terrein is inderdaad leeg geworden en ik ben blij dat jullie dat binnen Tui ook steeds meer inzien :). Ik hoop dat je hier vaker komt en heerlijk met een kop thee, koffie of misschien wel een lekkere borrel onze verhalen gaat lezen. Tot snel! Groetjes Chloe X

   1. Weet precies wat je bedoelt. Ik heb zelf ook 5 jaar lang een relatief grotere blog gehad. Heb je zelfs gemeet op events. Echter ben ik eind 2013 gestopt in de wereld. “Is het dit?” ik wilde niet meer non stop over nagellak en lipsticks schrijven. De diepere dingen pakte totaal niet goed uit op een blog. Ik besloot om mij voor 110% in te zetten voor mijn opleiding en een baan te zoeken. Ik mis het soms, maar vaak ook niet. Met reizen maken kom je er dan achter in wat voor oppervlakkige wereld je je begeeft. Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe platform en ga je zeker volgen!

    1. Hi Esther, bedankt voor je lieve reactie. Ik heb precies hetzelfde gehad, reizen doet inzien! Daarom ook dit opgezet, heerlijk een nieuwe start waar ik enorm blij mee been. Maar even hebben wij elkaar ontmoet, help mij even, ik weet het namelijk niet meer. Ben erg benieuwd! Ben daarnaast ook benieuwd wat je straks van mijn nieuwe artikelen vindt. Liefs Chloe

 8. Gefeliciteerd met je nieuwe site babe! Heel tof dat ‘ie nu eindelijk online is sinds je er zo vaak over gehoord te hebben. Mooi om te zien wat er van die plannen is geworden. Soms groei je uit een vriendschap, relatie of je favoriete jeans … maar het kan dus ook dat je blog inderdaad niet meer bij je past. Veel succes en vooral heel veel plezier op dit nieuwe avontuur! Liefs.

 9. Oh wat onwijs leuk en goed dit. En stiekem voelde ik het al een beetje aankomen na je India reis. Ben ook enorm benieuwd wat voor nieuwe en inspirerende content je gaat maken. En natuurlijk ook gefeliciteerd met je nieuwe site!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP