Dinner in Motion & Imagination Experience in Eindhoven

Denk je aan Eindhoven dan denk je aan techniek kunst, design en licht. Deze stad staat dan ook bekend onder de naam: ‘lichtstad’. Elk jaar wordt in Eindhoven Glow georganiseerd; een wandeling van 5km door de stad, die je langs de meest bijzondere lichtprojecties van verschillende kunstenaars leidt.

Maar er is meer in Eindhoven. Want sinds kort is er een nieuwe lichtshow bij gekomen, namelijk Imagination Experience van Motion. Zo kun je het hele jaar door Glow beleven. Helemaal boven in het Piazza gebouw in Eindhoven vind je Imagination Experience. Dit is op dezelfde locatie als Dinner in Motion, waar je een 360° diner beleefd.

Dinner in Motion, dingen doen in Eindhoven

Toen de oprichters in 2018 startten met Dinner in Motion was het hun droom om naast een diner beleving ook iets te kunnen doen met lichtkunst. Een droomwereld van licht en geluid, die je even ergens anders laat zijn.

“Dankzij Corona was er ineens heel veel tijd om die droom waar te maken” aldus oprichter van Imagination Experience, Bram van der Vorst. Zonder meteen alles te verklappen, want je moet het echt zelf gaan beleven.

Om er achter te komen wat je ziet bij Imagination Experience, ging ik langs bij de opening. Meteen bij binnenkomst word je ontvangen door een van de lichtprojecten die in samenwerking met Jan Fabel en andere kunstenaars zijn opgezet. Jan Fabel is een van de artistieke regisseurs van Glow, bij grote projecten zoals de Blob, de Lichttoren en de Witte Dame.

Verder vind je in de 1.200 m2 grote hal verschillende werelden. Je loopt door een caleidoscoop, je kan schommelen tussen de wolken of chillen tussen de bloemenvelden vol vlinders. Hoe cool is dat? Bij Imagination Experience kan het dus allemaal. Laat je verwonderen en bevind je echt even in een totaal andere wereld.

Lees ook: ‘Leukste boetieks voor een citytrip Den Bosch‘ 

Enthousiast geworden? Je kan een bezoek brengen aan Imagination Experience van dinsdag tot en met zondag tussen 10:00 en 19:00, entree is €13,00 voor volwassenen en €9,00 voor kinderen.

Dinner in motion

Een tip is om een bezoek aan de Imagination Experience te combineren met een 360° diner bij Dinner in Motion. Chloe bezocht Dinner in Motion, een paar weken eerder en vertelde dat het iets weg heeft van een attractie zoals de Pandadroom in de Efteling, maar dan alles in dinner style. Vanuit een geprojecteerde control room betreed je steeds weer een andere wereld.

Hoe ziet een avond Dinner in Motion eruit?

Van donderdag tot en met zondag vinden er twee shows plaats (aanvang 18:00 en 20:15). Na binnenkomst worden de gasten in ruimte voor de diner locatie met een hapje en een drankje ontvangen. Chloe koos als aperitief voor een speciale cocktail gin tonic met rook-effect.

Na ongeveer een half uur betreden de gasten de diner ruimte. Dinner in Motion heeft twee ruimtes waar per ruimte 36 mensen in kunnen. In de ruimte staat een lange tafel, waar iedereen plaats neemt. Aan beide kanten wordt de show geprojecteerd, dus het maakt in principe niet uit waar je plaats neemt.

Zes gangen diner met bijpassende wijnen 

Na een korte uitleg begint Dinner in Motion. Het diner bestaat uit zes gangen (hierbij kun je als extra een bijpassend wijn menu bestellen) en wordt afgewisseld met diverse project shows. De juni show begint met een ‘bell boy’ die via een projectie scherm op de tafel laat zien waar het bestek ligt (uniek en heel grappig om te zien).

Omdat wij natuurlijk niet alles willen verraden, maar je wel graag enthousiast willen maken hieronder een paar foto’s van het Dinner in Motion diner.

Lees ook: ‘Deze plekjes moet je bezoeken als je een dagje in Eindhoven bent.’

Zin om een bezoek aan Dinner in Motion te brengen binnenkort? Op donderdag en zondag kost Dinner in Motion € 59,- per persoon. Op vrijdag en zaterdag is dit € 75,-. Deze prijzen zijn voor het menu en exclusief drank.

Heb je op of aanmerkingen? Laat het ons dan ook weten. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Nicky de Bar
Nicky de Bar

Nicky (33) woont met haar vriend en zoontje in een wijk nabij Eindhoven. De leukste stad van Nederland als je het haar vraagt, want er is zoveel te ontdekken. Vroeger wilde ze naar de mode academie, maar uiteindelijk besloot ze om naar de Pabo te gaan en is nu werkzaam in het basisonderwijs. Goedgekleed uiteraard, en volgens de laatste trend, want die liefde voor mode is nooit verdwenen. Voor DailyNonsense.nl gaat Nicky opzoek naar de leukste hotspots in de regio Noord Brabant, Zeeland en Limburg. Opent u binnenkort een restaurant of winkel, is de menukaart van uw restaurant net vernieuwd en of wilt u een product of dienst promoten in deze regio? Dan hoort zij dat graag!

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP