Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deus Cantina Amsterdam: eten, borrelen en flex-werken

Voor degene die net als ik ooit op Bali, in het plaatsje Canggu zijn geweest, is Deus geen onbekende plek. Een hippe hotspot waar je zowel voor een drankje en een dansje, als voor het kopen van een motor en andere merchandise terecht kunt. Het merk Deus is afkomstig uit Australië en is vanuit daar overgewaaid naar Bali en inmiddels een bekend merk, of zelfs een lifestyle te noemen.

Deus Ex Machina Amsterdam 

Op Bali maakte de Amsterdamse Hanna kennis met het merk en was meteen verkocht. Dit moest en zou naar Amsterdam komen. Deze ambitie heeft zich uiteindelijk vertaald naar Deus Cantina, in een prachtig pand aan de Herengracht 88 in Amsterdam. Samen met haar partner Christiaan runt zij deze spiksplinternieuwe zaak en om de hoek bevindt zich de Deus merchandise store.

Deus Cantina is een all day horecaconcept, waar vanaf 11.00 terecht kunt voor brunch, lunch en diner. Het leuke aan Deus Cantina is dat het bestaat uit veel verschillende ruimtes. Zo heb je voorin een knus restaurant gedeelte met uitzicht op de gracht.

Deus Catina restaurant Amsterdam review

Gevolgd door een grote in het oog springende bar met hoge zitjes. Ideaal voor een vrijdag, zaterdag én wat-voor-een-dag-ook-borrels. Verder zijn er nog aparte ruimtes voor grotere groepen, die overdag ook gebruikt kunnen worden als flex-werkplek. Helemaal achterin bevindt zich de open keuken, met daaromheen een bar waar je kunt eten, terwijl de chefs het eten bereiden.

Hoe leuk is dat? Om meer te weten te komen over de menukaart ga ik een paar weken geleden een hapje eten bij Deus Cantina.

Wij nemen voorin plaats onder het neonverlichte Deus logo. De vlotte serveerster komt al gauw met de kaart en vertelt ons meer over het ontstaan van Deus. Na een lastig corona jaar zijn ze nu sinds een paar weken open en hebben ontzettend veel zin om Deus op de kaart te zetten.

Deus Cantina menukaart

Vol enthousiasme adviseert ze ons over de menukaart. Deze bestaat uit gerechten uit verschillende hoeken van de wereld. We zien Zuid-Amerikaanse, Italiaanse en Aziatische invloeden. Veel vegetarische keuzes ook.

Er wordt ons aangeraden twee gerechten per persoon te kiezen plus een bijgerecht. Uitzoeken kost even tijd want er is zoveel keus. Uiteindelijk kiezen we de padron fried chicken, burrata, polenta, shrooms, hamachi ceviche en als bijgerecht de Koreaanse gojuchang bloemkool.

Lees ook:  Amsterdam: 12x leukste terrassen in Oud-West met zon
Deus Catina restaurant Amsterdam review

De gerechten zijn lekker en de combinaties zijn leuk. Onze ober Chris is erg attent en licht alle gerechten met veel charme toe. De padron fried chicken en de Koreaanse bloemkool gaan wat meer richting streetfood-achtige gerechten, waar ik persoonlijk erg van hou.

De ceviche en de polenta+shrooms ogen wat verfijnder. De smaken zijn bij alle gerechten goed. Voor de Koreaanse bloemkool  mag je me wakker maken! De porties zijn zeer royaal en het advies van onze serveerster was dan ook niet overdreven. 

Het valt sowieso op dat, ondanks het personeelstekort in de horeca, er aan leuk personeel bij Deus geen gebrek is. Spontane, hippe jongens en meiden die plezier hebben in hun werk. Past helemaal bij het Deus imago.

Deus Catina restaurant Amsterdam review

Ondanks dat het eten heerlijk is, hebben we toch nog behoorlijk wat leftovers. Wat zonde van al dat lekkere eten! Dit wordt eenvoudig opgelost door, zonder dat we het vragen, een doggybag aan te bieden. Ik wordt daar zo blij van. Eten weggooien gaat tegen mijn geloof in en honger krijg je vanzelf wel weer.

Wel hebben we een klein gaatje over gehouden voor het dessert. We houden het bij één dessert om te delen, namelijk de gepocheerde peer in sake. Klinkt te lekker om te skippen en dat is het ook.

Deus Catina restaurant Amsterdam review

Mede-eigenaar Christiaan komt nog even langs om te vragen of het allemaal naar wens is geweest. We hebben een leuk gesprek met hem en hij vertelt over de plannen voor cocktail avonden en vrijdagmiddag borrels. We zien het al helemaal voor ons en komen zeker terug. 

We zakken nog even door aan de bar met een drankje en het wordt nog een gezellige avond. De volgende dag word ik dan ook wakker met een lichte kater.. en man, wat was ik blij met die doggybag!

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *