De vijf “grappige” stoorzenders in de sportschool

 

Sinds drie jaar ben ik een frequent bezoeker van de sportschool. Waar ik de jaren daarvoor alleen maar de kas aan het spekken was, besloot ik de knop om te zetten en mijn lichaam in beweging te gaan brengen. Bijna dagelijks ben ik er te vinden, net als velen anderen. Verschillende types zie ik keer op keer terugkomen en ze hebben allemaal het talent om (grappige) irritaties op te roepen. Let wel; lees dit artikel met een knipoog!

De Make-up popjes.

Je kent ze vast wel de dames (nou ja vaker zijn het jonge meiden) die met een volle laag foundation, lippenstift en hun contour on point in een te strakke legging en push up bh op de loopband huppelen. Je ziet ze amper alleen, vaak zie je ze in duo’s of grotere groepjes.

Ze maken voor hun workout standaard een groepsselfie en leggen iedere beweging vast op Social Media. Zweten is een absolute no go en ze zijn amper van elkaar te onderscheiden. Hier kan ik dus echt niet tegen. Het is geen modeshow, je komt hier niet om iemand te versieren en naar mijn idee zie je er niet meer sexy uit na een goede workout. Stop it please!

De nieuwjaarsdrukte

Elke eerste werkdag na de jaarwisseling is het weer raak en lijkt het wel alsof het lidmaatschap voor de sportschool gratis is. Hordes met mensen rennen naar de sportschool om hun goede voornemen om af te vallen direct in gang te zetten. Alle machines zijn bezet, niemand weet wat hij moet gaan doen en de muziek wordt zo hard gezet dat je je eigen muziek niet eens meer aan hoeft te zetten, want: zinloos.

Super goed dat iedereen zo enthousiast start natuurlijk want ik ben voorstander van gezond leven. Maar om nou perse op 1 januari te starten, als een beest tekeer te gaan en om er vervolgens twee maanden later weer mee te kappen (na februari zie je ineens de helft minder mensen) vind ik een beetje doelloos.

De slordervossen

Don’t even get me started on this.. De slordervossen zijn vaak mensen die nog niet heel lang trainen (of gewoon heel laks zijn). Ze pakken een setje dumbbells, doen er een of twee setjes oefeningen mee en laten de gewichten vervolgens achter waar ze aan het trainen zijn geweest.

Vervolgens pakken ze een matje om in een heel andere ruimte oefeningen te gaan doen en komen vijf minuten later de ruimte weer binnen, zonder dat matje… En jij die net een setje forward raises met 6 kg wilt gaan doen kan dan dus eerst die dumbbells gaan zoeken. Juist, bloed irritant. Ik denk dan altijd: laat je thuis dan ook alles maar slingeren? Ik denk dat ik het antwoord al wel weet…

De kreuners

Ken je die reclame van vroeger nog, met die twee tennissers? Kreunend en schreeuwend sloegen ze de bal naar elkaar toe. In de sportschool gebeurt dit ook. Alleen wordt er dan bij elke beweging diep ingeademd en vrij luid gekreund als er gewicht verplaats moet worden. Vaak gaat dit geluid gepaard met een scheef getrokken gezicht dat rood aanloopt en kloppende aders. Ik vind dit hilarisch en ook een beetje sneu. Zet het gewicht iets lager en verhoog het aantal bewegingen, probleem opgelost en ik heb niet het idee dat ik naar George from the Jungle zit te kijken.

De appers

Ik denk dat dit mijn absolute ergernis in de sportschool is. Mensen die na elke set uitgebreid gaan zitten appen. Nu ben ik zelf ook nog wel eens schuldig aan een appje sturen hier en daar maar toch probeer ik die tijd zo kort mogelijk te houden. De appers doen dat niet, die nemen uitgebreid de tijd om een bericht te sturen. Ondertussen houden ze elke keer de machine of bench bezet en erger ik mij groen en geel aan het feit dat ik niet verder kan. Dude… Move!

Herken jij deze mensen in jouw eigen sportschool? Waar kun jij je enorm aan ergeren? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd! Tot de volgende keer.

Yvette Koedam
Yvette Koedam

Yvette (26) is een echte happy girl. Ze viel 30 kilo af en leerde enorm veel over voeding, sport en gezondheid. Ondanks de fithype besloot ze dat geluk het allerbelangrijkste is en je daar geen maat aan kan koppelen. Ze verhuist binnenkort naar Den Haag om daar samen met haar lieve vriend Jordy en twee katten Bean en Indy een nieuw avontuur te beginnen.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. *Je ergert je ergens aan of iets irriteert je….

    Als je nou gewoon zelf gaat sporten in plaats van jezelf aan van allelei onbenulligheden te ergeren en het ook nog eens zo nodig moet ventileren aan de werelend. We don’t care!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP