De drie redenen om tijdens het winter seizoen naar Megeve te gaan

MEGEVE SKIING FRANSE ALPEN

De tijd is voorbij gevlogen en mijn bezoek aan Megeve lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Toch is het nog geen maand geleden dat ik dit pittoreske en prachtige dorpje in de Franse Alpen bezocht.  De piste-afsluiting van diverse dorpen in Frankrijk en Oostenrijk zit er aan te komen maar toch besloot ik nog iets te schrijven over Megeve. Megève is een prachtig, charmant dorp met verschillende appartementen, chalets en hotels. Hieronder de drie redenen om volgend jaar naar Megeve te gaan.

Je kan vanaf het dorp meteen de gondel pakken naar diverse ski-pistes

Het dal van Megeve ligt laag, maar vanaf het dorp gaat er een gondel de bergen in die je in een mum van tijd op 1800 meter hoogte brengt. Vanaf hier kun je skiën op de Rochebrune en de Mont Joux. De gondel loopt tot half april door en zelfs als er in het dorp geen sneeuw meer ligt kun je op de toppen van de bergen nog makkelijk skiën. Het ski-gebied is groot genoeg om je een paar dagen te vermaken en kent een diversiteit aan afdalingen. Op de piste bovenaan de Mont Joux lift vind je de bekende Le Folie Douce. Hier kun je eerst gezellig lunchen waarna in de namiddag de gekte losbarst en je tot in de late ski uurtjes kan dansen op de tafels.

MEGEVE SKIING FRANSE ALPEN MEGEVE SKIING FRANSE ALPEN

Je shopping hart gaat er sneller van kloppen

Voordat ik Megeve bezocht had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik hoorde diverse goede verhalen over Megeve, maar toch moet je het altijd eerst zien. Na aankomst had ik al snel door wat iedereen bedoelde. In de avond bezochten we voor de eerste keer het dorpje en wat was het gezellig. Overal zaten mensen op het terras te eten, de lichtjes branden en ik spotte diverse leuke winkels. Omdat de meeste winkels dicht waren besloten we een dag later in de middag nog eens terug te gaan. En jemig, Megeve is een shop-walhalla waar menig shopping hart sneller van gaat kloppen. Er zijn diverse boutique’s, leuke ketens en de beste ski-kleding is sowieso in dit dorp te koop. Enig nadeel is dat het pijn doet aan je portemonnee. De winkels zijn namelijk niet goedkoop, helaas

 MEGEVE SKIING FRANSE ALPEN MEGEVE SKIING FRANSE ALPEN

Je kan dineren op sterren niveau

Waar je in Oostenrijk meestal niet verder komt dan een bockworst en een kartoffelsalat salad heeft Frankrijk, maar vooral Megeve veel meer te bieden. Misschien wel het bekendste drie sterren restaurant van de Franse Alpen genaamd Flacons de Sel is te vinden in de buurt van Megeve. Daarnaast zijn restaurant 1920 (2 sterren) en restaurant La Table de L’ Alpaga (1 ster) zeker de moeite waard om toe te voegen aan je diner lijstje. Geen zin om heel veel geld uit te geven? Geen probleem er zijn ook zat van kleinere tentjes waar voor minder geld heerlijk kan eten. Onze favoriet zijn Chez Tante Alice en Le Bistrot de Megeve. Daarnaast kan je natuurlijk ook het dorp niet verlaten zonder de prachtige Ladurée te bezoeken.

MEGEVE SKIING FRANSE ALPEN MEGEVE SKIING FRANSE ALPEN

Na een bezoek aan deze plaats was ik verkocht en volgend jaar ga ik zeker nog een weekendje terug.  Kende jullie Megeve al en gaan jullie het volgend jaar bezoeken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Liefs X

Algemene informatie Megeve:

Ski-seizoen: eind november tot begin mei

Ski-pas prijzen: vanaf 46 euro

dichtstbijzijnde vliegveld: Geneve

Transfer vanaf vliegveld naar hotel: 1,5 uur

munteenheid: Euro

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP