Dating-apps gebruiken lijkt in quarantaine aantrekkelijker dan ooit.

‘Wat ben je aan het doen?’ Hij kijkt mee over mijn schouder. ‘Ik probeer Bumble’ zeg ik nonchalant. ‘Wat?’ hij kijkt verbaast. ‘Ja daar vertelde een vriendin over, moet je ook proberen. Ik open mijn profiel. ‘Goede foto Chloe, je bent daar echt heel knap, ik zou zo verliefd op je worden’. ‘OMG, kwijl je nou weg bij die foto?’ ‘Dit meisje zit gewoon bij je op de bank’ zeg ik lachend tegen mijn beste vriend. ‘Misschien ook iets voor jou om te proberen?’ Ik pak zijn telefoon van de bank en instaleer de app. ‘Laat mij dan eens zien wat die gasten tegen jou zeggen’ hij grist mijn telefoon uit mijn handen. Voordat we het doorhebben zijn we verzonken in elkaars telefoon. 

Online daten, het blijft een interessant fenomeen. Checken, keuren, swipen, een fractie van een seconde verliefd worden op een foto, toch afkeuren en weer verder swipen. Als de ene match net iets heeft wat je niet aanstaat, dan is er vast wel weer een andere match, die dat dan weer niet heeft. Al zou hij of zij dan wel weer iets anders irritants hebben, maar goed dat is dan weer een zorg voor later.

Nu we allemaal in quarantaine zitten is het gebruiken van een online dating app natuurlijk aantrekkelijker dan ooit. Want zeg nou zelf, hoe heerlijk is het om even een paar uur verveling te vullen met ongegeneerd mannen of vrouwen kijken (en bekritiseren). 

bumble online daten - dating apps in quarainatine

Een vriendinnetje attendeerde mij op de app Bumble. Deze online dating app werkt niet veel anders dan Tinder. Het enige verschil tussen Tinder en Bumble is dat de vrouw de eerste stap moet zetten. Is er een match dan is het aan de vrouw om het gesprek te starten. Heb je als vrouw dus naar de verkeerde kant geswiped. Geen paniek, na 24 uur geen gesprek te hebben gestart vervalt de match automatisch. Heeft de vrouw na de match een gesprek gestart? Dan heeft de man op zijn buurt 24 uur de tijd om op dit gesprek in te gaan. Doet hij dit niet? Dan vervalt de match. De kracht hiervan zou zijn dat beide partijen niet alleen doelloos gaan swipen, maar dat ze er ook echt iets uit halen. 

Omdat ik benieuwd ben naar deze app en ook ik wel een beetje behoefte heb aan ‘candy for my eyes’ in deze ‘killing quarantaine’ besluit ik een profiel aan te maken. Een profiel op Bumble aanmaken gaat heel easy. Ik selecteer een paar foto’s uit mijn fotoalbum en voeg ze toe in de app.

 

Vervolgens worden er een paar vragen gesteld. Er wordt gevraagd naar mijn lengte en opleidingsniveau. Daarnaast wordt er ook gevraagd of ik van sporten houd, wat mijn sterrenbeeld is, of ik drink, rook, of ik nog kinderen wil en zo zijn er nog een paar dingen die ze van mij willen weten.

Ik heb het gevoel alsof heel single Amsterdam is verplaatst van de kroeg naar Bumble.

De app is inderdaad een goede ‘candy for the eyes‘. Ik heb het gevoel alsof heel single Amsterdam is verplaatst van de kroeg naar Bumble. Holyhell, hier ga ik heel goed op! Ik voel een onbeschrijvelijke spanning naar boven komen en word steeds enthousiaster van deze dating app.

Lees ook het artikel: is de zoektocht naar spanning ooit genoeg?

Het duurt niet lang of mijn account vult zich met matches. En ja, het krijgen van een match geeft je een soort van (korte) ego boost. Hoe je het ook wendt of keert, alle online dating apps blijven toch een groot spel.

Mijn matches zijn een combinatie van ‘succesvolle’ corpsballen en ‘hippe’ surf dudes. De openingszinnen zijn veelal hetzelfde. ‘Ben jij de quarantaine al zat?’, ‘kom je de dagen een beetje door?’, ‘hoe gaat het opsluiten van jezelf?’, ‘houd je het nog een beetje vol?’ en ga zo maar even door. Voordat ik het door heb zit ik, zonder iemand echt goed te hebben bekeken, alweer een paar uur te swipen en te chatten. De tijd is voorbij gevlogen en ik vraag mijzelf af waar ik eigenlijk mee bezig ben. Mijn ‘excited vibe’ begint alweer in te dalen. Ik kan de gesprekken niet meer uit elkaar houden en merk dat het er ook teveel zijn. Het zijn teveel prikkels die zorgen voor een grote chaos in zowel mijn telefoon als in mijn hoofd.

Het enige wat je zou kunnen doen is een wandeling maken, zonder handen schudden en met 1,5 meter afstand van elkaar.

De overvloed aan ‘candy for the eyes’ leek op het eerste gezicht een heerlijk en spannend gevoel, maar ik merk nu toch dat het saai wordt en alleen maar voor afleiding zorgt.

In quarantaine kan het dan wel vreselijk druk zijn op een dating app als Bumble, lijkt de keuze reuze, maar kunnen we feitelijk gezien geen kant op. We kunnen nu niet even gezellig elkaar leren kennen in een cafe met een drankje en of misschien wel met een hapje. Het enige wat we zouden kunnen doen is een wandeling maken, zonder handen schudden en wel met de verplichte 1,5 meter afstand van elkaar. Zo zie je maar weer, in the end is niets wat het lijkt en is door het Coronavirus opeens deze dating-app veel minder spannend dan het in eerste instantie leek…

Meer lezen over liefde? Dat kan! Ga dan naar alle verhalen over liefde hier! Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.