Daisy verkocht al haar spullen en ging op wereldreis

Daisy is een reislustig typje en ik ontmoet haar tijdens een reis naar de Algarve. Al vanaf jongs af aan wil ze een wereldreis maken. Het begint al helemaal te kriebelen als ze op jonge leeftijd (19) India bezoekt (zie foto).

Achteraf heeft ze spijt van haar vrijwilligerswerk in India, maar de drang om te reizen en een wereldreis te maken is ze zeker niet verloren. Als ze samen gaat wonen met haar grote liefde Patrick in Utrecht lijkt het alsof de wereldreis er niet meer gaat komen. Niks is minder waar. Nog geen jaar gelden zegt haar vriend tegen haar “fuck it we gaan”. Eindelijk wordt haar kinderdroom werkelijkheid.

Daisy verkocht al haar spullen en ging op wereldreis india

Samen verkochten ze bijna al hun spullen en hielden vijf doosjes over die ze opborgen bij vrienden. Voor mij als travel lover klinkt dit als muziek in de oren en het enige wat ik denk is “ik wil ook gaan”. Maar ik ben ook benieuwd naar haar reisplannen en tips voor aankomende wereldreizigers. Net voor haar reis heb ik een skype interview met haar.

Na een paar keer proberen krijg ik eindelijk skype verbinding met haar. Achter het beeldscherm verschijnt Daisy in een lege kamer van haar (nu nog) woning. Ik start meteen het vragengesprek, want ik ben enorm benieuwd naar haar aankomende avontuur.

Laten we beginnen met de vraag; waar ga je heen en hoelang ga je weg? 

Daisy begint te lachen. “Iedereen stelt deze vraag en eigenlijk zou ik het liefst willen antwoorden, dat we het niet weten. We zeggen tegen de meeste dat we minimaal een jaar weg gaan, maar het kan zomaar zijn dat we langer of misschien wel korter weg blijven.

de vrijheid van het niet plannen is heerlijk

We willen een reis maken door Azië en Zuid Amerika. We gaan liften dus weten niet precies wanneer we ergens zijn. We zien wel waar het schip strand, de vrijheid van niet plannen vind ik heerlijk”

Daisy verkocht al haar spullen en ging op wereldreis Peru

Liften, dat klinkt enorm spannend. Überhaupt wel spannend zo’n grote reis, wat vinden vrienden en familie hiervan?

“Ik ben 30 en vooral mensen die ik niet goed ken, zoals bijvoorbeeld de buurman, hebben er een mening over. Ik krijg regelmatig vragen als; ben je niet bang dat je vriend straks geen werk meer kan vinden en wil je nog geen kinderen dan? Mensen vinden het toch altijd gek als je een beetje uit de lijn van de samenleving loopt. Mijn vrienden en familie vinden het overigens super leuk dat we gaan”.

Daisy verkocht al haar spullen en ging op wereldreis Jordanië

Ik snap precies wat je bedoelt, mensen hebben toch altijd bepaalde verwachtingen. Zijn er zelf nog dingen waar je je druk over maakt?

“Ik maak mijzelf niet zo druk en zie wel hoe het loopt. We hebben van te voren een EHBO cursus gedaan dus dat moet wel goed komen. Verder willen we zo min mogelijk vliegen. Dit vooral vanwege het milieu en het geld. Juist door over land te reizen hopen we meer met de locals in contact te komen. Bij de grensovergangen zou het denk ik wel af en toe spannend worden”.

Het klinkt echt te gek en ik zou zo mee willen gaan! Heb je nog goede tips voor een toekomstige wereldreizigers? 

“Tegenwoordig wil bijna iedereen op wereldreis, maar juist de de stap maken om het te doen is lastig. Je moet er veel dingen voor laten en echt een plan hebben. Hieronder mijn drie tips:

  1. Bepaal een datum wanneer je wilt vertrekken, als je eenmaal de datum hebt dan is er geen weg meer terug en kun je hier rustig naar toe werken.
  2. Spaar en leg zoveel mogelijk geld opzij. Het afgelopen jaar heb ik veel geld gespaard en iedere keer dacht ik na als ik iets wilde kopen. Zag ik schoenen van 70 euro, dan bedacht ik mij hoeveel ik daar voor in bijvoorbeeld India zou kunnen doen.
    Bepaal een budget per dag, zodat je weet hoeveel je uiteindelijk kwijt bent. Voor een wereldreis van een jaar heb je  minimaal 15.000 euro nodig.
  3. Neem zo min mogelijk mee op reis, je kan tegenwoordig overal wassen. In bijvoorbeeld Azië en Zuid Amerika hoef je er natuurlijk ook niet zo hip bij te lopen als hier in Nederland. Daarbij heb je echt geen zin om met een koffer te gaan slepen. Voor een jaar rondreizen neem ik zelf 12 kilo aan bagage mee. Het klinkt weinig, maar het is meer dan genoeg!’

Daisy verkocht al haar spullen en ging op wereldreis

Inmiddels is Daisy samen met haar vriend Patrick vertrokken. Vanaf Amersfoort zijn ze gaan liften naar Italië en zitten zijn ze op het moment van schrijven na heel lang wachten net de grens over bij Turkije.

Tijdens de wereldreis probeer ik zo veel mogelijk in contact te blijven met Daisy en ik kan niet wachten om haar eerste verhalen te horen. Voor nu ben ik benieuwd of jullie ook dromen van een wereldreis? Laat mij het hieronder weten in een reactie.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP