De leukste dingen om te doen in Dubai

Een paar weken geleden was het dan eindelijk zo ver, mijn avontuur naar Dubai ging beginnen. Maar voordat ik in het vliegtuig zat ging er nog een heleboel aan vooraf. Last minute ging ik naar Monaco en precies een dag erna zou ik naar Dubai vertrekken. Wat was dan handig? Vanaf Dubai naar Nederland vliegen of meteen doorvliegen. Gelukkig bood Emirates de perfecte optie. Vanaf 590 euro vind je al vluchten van Nice naar Dubai en van Dubai naar Amsterdam. Ideaal dus! Mijn moeder vond het natuurlijk wat minder, omdat ze mij tussendoor niet meer zouden zien, maar het was wel veel handiger. Dubai staat bekend om haar ideale klimaat welke perfect is om lekker in de winter de zon op te zoeken, maar ook in het voorjaar is het heerlijk vertoeven in deze arabische stad. In ongeveer 6 uur landt je op DXB International airport welke nog geen 20 minuten van de stad af ligt. Dubai is  de meest groeiende stad en zelf vind ik het erg belangrijk om alles uit een stad te halen. Er stonden dus diverse activiteiten op het programma. Maar wat moet je nou zien als jij in Dubai bent.

Food at Sheraton Jumeirah Beach Resort Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Pak de monorail naar Palm Jumeirah en ga op zoek naar de haaien en prachtige vissen in het arquarium van Atlantis Hotel Dubai.

Dubai staat bekend om het 7 sterren luxe hotel Burj Al Arab, maar heeft naast dit hotel een enorm aanbod aan andere luxe hotels. Een voorbeeld hiervan is Atlantis hotel wat gelegen is op Palm Jumeirah. Dit hotel is ideaal voor gezinnen, heeft een waterpark, dolfijnen baai en staat bekend om het aquarium waar naast vissen ook haaien in zwemmen. Ik ben zelf niet echt van een dierentuin of dergelijke, maar hier viel mijn mond letterlijk van open. Het is echt een belevenis om dit te zien en vooral uniek dat dit aquarium gebouwd is in een hotel. De kosten om een bezoek te brengen als niet gast bedragen ongeveer 25 euro.

Atlantis hotel DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Atlantis hotel DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Atlantis hotel DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Vind de serene rust en rijk de bloemen in de grootste bloementuin ter wereld, Miracle Garden Dubai.

Een bezoek brengen aan Miracle Garden in Dubai stond echt op mijn lijstje. Op internet had ik al diverse foto’s gespot en ik vind het een ideale locatie om foto’s te maken voor mijn blog.  Mircale Garden bevindt zich in Dubai Land. Dubai Land is een entertainment complex in Dubai. Het complex is momenteel in aanbouw en bevat ongeveer 45 faciliteiten, waarvan er zeven geopend zijn. Wij bezochten Miracle Garden in het naseizoen (hoogseizoen loopt van december tot maart) en hierdoor konden wij helaas niet de bloemen echt in bloei zien. De meeste bloemen waren al uitgebloeid door de hitte (lees 45 graden) en dit was jammer. Desondanks ben ik erg blij dat we het toch bezocht hebben en prachtige foto’s gemaakt hebben. Ben je rondom kerst in Dubai breng dan zeker een bezoekje aan deze bloemen walhalla.

Miracle Garden Dubai Land DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Miracle Garden Dubai Land DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Miracle Garden Dubai Land DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Miracle Garden Dubai Land DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Geniet van het uitzicht op de Abra boats en Burj Al Arab bij Medinat Jumeirah

Medinat Jumereirah is een luxe complex met hotels, villa’s, strand en het winkelcentrum: Souk Madinat. In Medinat Jumeirah vindt je de twee bekendste hotels van Dubai, Jumeirah Beach hotel en hotel Burj Al Arab. Daarnaast kan je ook heerlijk dineren en lunchen met uitzicht op de abra boots die rond de complex varen. Wij konden helaas niet buiten zitten vanwege de hitte, maar binnen in de airco was het prima vertoeven. Het eten bij restaurant Left Bank was ook heerlijk. Het viel mij trouwens op dat ze hier een gezonde keuken hebben, er was keuze uit quinoa, salades maar ook een lekker stukje vlees.  Wil je een betere indruk krijgen van het Medinat complex dan kun je een rondvaart van ongeveer 20 minuten met een Abra taxi maken. De kosten hiervan bedragen ongeveer 20 euro.  Op Medinat bevindt zich ook Souk Meridat: dit is een kleine soak en veel duurder in vergelijking met de soak in de oude stad. Je kan als je hier bent er snel overheen lopen, maar zelf vond ik dit tegen vallen.

Medinat Jumereirah Souk Medinat Abra Boat DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Medinat Jumereirah Souk Medinat Abra Boat DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Steek met een Abra taxi de Creek rivier over naar de oude stad en snuif de cultuur op de gold en spices soak.

Ondanks het feit dat ik niet een grote fan ben van braderijen, markjes en dergelijke vind ik de gold en spices zoek echt een must-see. Dubai is enorm verwesterd, maar breng je een bezoek aan deze soak zorg dan wel dat je je benen bedenkt hebt. Het is natuurlijk niet verplicht, maar in de oude stad is dit gewenst. Zelf koos ik voor een loose-fitted broek, luchtige top en mijn slippertjes. Het was natuurlijk snikheet met 45 graden, maar het voelde wel wat prettiger. De oversteek was echt prachtig en hierdoor krijg je echt even dat arabische gevoel.

Abra Boat over Creek River Dubai to Gold Soak market DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Abra Boat over Creek River Dubai to Gold Soak market DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Onze eerste stop maakte wij bij een specerijen winkel waar we genoten van witte chocolade dadels (super lekker). Hierna vervolgde we onze tour naar een winkel waar verschillende traditionele arabische kleding te koop is. Trouwens overal (dus werkelijk in iedere winkel) is airco, wat het winkelen een stuk aangenaam maakt. In deze winkel paste wij verschillende items en hebben we echt enorm gelachen. Ik heb zelf te veel kleding, dus mocht van mijzelf niks meenemen, achteraf heb ik stiekem toch een beetje spijt dat ik mijn gouden hoedje niet heb meegenomen. Altijd leuk als ik een 1001 nacht thema feest heb.

Abra Boat over Creek River Dubai to Gold Soak market DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

 Ontdek Dubai van bovenaf in Burj Khalifa op 428 hoogte 

Voordat ik naar Dubai kwam had ik al over Burj Khalifa gehoord. Ja duh, tuurlijk want dit is het hoogste gebouw ter wereld. Een klein en heel leuk weetje is dat in eerste instantie deze toren Burj Dubai zou gaan heten. Door de crisis zou de toren niet worden afgerond en stond de bouw een tijdje op een laag pitje. Sheik Khalifa besloot te investeren in de toren. Toen in 2010 de toren werd geopend werd de sheik overrompeld met het geweldige nieuws. De toren was omgetoverd tot Burj Khalifa als bedank voor de investering. Als je de het observatie deck in de toren wilt bezoeken zorg dan dat je van te voren een ticket boekt. De prijzen verschillen: als je online een ticket koopt liggen de prijzen veel lager dan als je aan de kassa een ticket koop om meteen naar boven te willen. Eenmaal met een ticket ga je via de lift in 1 minuut naar 428 meter hoogte (124ste verdieping). Je kan hier dan zo lang als je wilt genieten van het uitzicht en foto’s maken. Wil je nou net iets anders dan kan je ook een tafel boeken bij At.mosphere Bar and Lounge ( op de 122ste verdieping). Besef wel dat als je een tafel boekt bij dit restaurant je minimaal 100 euro per persoon moet uitgeven. Het bezoeken van de toren is in mijn ogen redelijk duur, maar het was toch wel echt een bucket list thing. Heb je niks met hoogtes etc dan zou ik het laten voor wat het is en de Burj Khalifa gewoon van buiten bekijken tijdens de fontein show die plaats vindt voor Dubai Mall.

Burj Khalifa DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Burj Khalifa DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Burj Khalifa DUBAI Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Geniet van de zonsondergang op de 63ste verdieping van The Address bij Neos Dubai

Stiekem heb je bij Neos Dubai net zo’n of misschien wel een mooier uitzicht over Dubai als bij Burj Khalifa. Neos bevindt zich op de 63ste verdieping in hotel the Address en serveert heerlijke cocktails. Heb je geen zin om van te voren een ticket voor Burj Khalifa te regelen en hou je niet van massa’s mensen op een observatie punt ga dan zeker even langs bij Neos. En psst. alle cocktails zijn even heerlijk.

Cocktails Neos DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Ga van 45 graden naar -3 graden en ski de sterren van de hemel in Ski Dubai

Op woensdag avond stond Ski Dubai op het programma. Samen met Eva was ik super “excited”, ik wist namelijk echt niet wat we konden verwachten. Ideaal aan Dubai is dat de meeste dingen tot laat open zijn. De winkels in Dubai Mall zijn tot midden nacht geopend en je kan tot 23:00 skieen. Dit vind ik echt een voordeel, omdat je dan overdag naar het strand kan en s’avonds kan gaan winkelen of skieen. Een avondje skieen is wel kostbaar en voor 2 uur skiën inclusief een bezoek aan snowfun betaal je ongeveer 75 euro. Ik hou van skiën, het is echt uniek om tussen arabische mensen te skiën en het enorme temperatuur verschil is echt heel apart. Eva en ik hadden het beide ijskoud. Ski Dubai is de grootste indoor ski-hal ter wereld en het viel mij ook op dat de afdaling in vergelijking met andere indoor ski hallen veel stijler is. Dit maakt het voor de ervaren skier net wat leuker skien. Must GO dus!

Ski DXB DUBAI DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Ski DXB DUBAI DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Ski DXB DUBAI DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Dans, drink champagne, geniet van de show en ga in de ballenbak tijdens een avond bij Cirque le Soir Dubai.

Aan de zijkant van het luxe Fairmont hotel bevindt zich de misschien wel vetste en vooral unieke club van Dubai, Cirque Le Soir Dubai. Dit club concept ook bekend in London en Shanghai waaide 2011 over en is tot de dag van vandaag een laaiend succes. Het concept is uniek en daarom een must om heen te gaan. In deze club bevindt zich een ballenbak, een popcorn kraam, dansen lilliputters en staat de show van de avond centraal. Eigenlijk moet je het zien als een soort van circus in een club. Het is luxe, maar juist de combinatie met het circus maakt het toegankelijk voor iedereen. Let wel op, nette kleding is gewenst want het is echt een avondje uit. Hieronder zie je een aantal foto’s van de optredens? Te gek toch?

Cirque Le Soir DUbai Fairmont hotel Dubai DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Cirque Le Soir DUbai Fairmont hotel Dubai DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Cirque Le Soir DUbai Fairmont hotel Dubai DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Cirque Le Soir DUbai Fairmont hotel Dubai DUbai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Zing Hukana Matata tijdens een wilde jeep safari door de zand duinen van Dubai en sluit af met een bbq in een Arabisch dorpje midden in de woestijn.

Vrijdag middag rond een uur of vier werden we opgehaald voor de desert jeep sarfari. Dit is de leukste manier om de woestijn van Dubai te ontdekken. Met luxe vierwiel aangedreven terreinwagens en een ervaren chauffeur werden we met hoge snelheid door de woestijn heen gesleurd. We gingen echt van links naar rechts, maar er was ook gelegenheid om tussendoor foto’s te maken en van het uitzicht te genieten. Na de wilde jeep s0afari reden we verder naar het woestijnkamp waar we even op adem konden komen, konden genieten van hapjes, drankjes en een optreden van een buikdanseres. Dit maakte de avond compleet en hierdoor kreeg ik een echt Arabische gevoel. De kosten van een woestijn safari bedragen ongeveer 75 euro (inclusief diner).

Desert Gate Jeep Safari Dubai Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Desert Gate Jeep Safari Dubai Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Desert Gate Jeep Safari Dubai Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Desert Gate Jeep Safari Dubai Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Waag je leven tijdens de vrije val in glijbaan Jumeirah Sceirah in waterpark Wild Wadi Jumeirah Beach.

Ik hou van het strand, maar al als kind wilde het liefst naar een waterpark. Die glijbanen lonkte al langs de snelwegen als we richting de kust van Zuid Frankrijk reden, maar mijn ouders hielden er niet van. Toen ik in Dubai het waterpark zag, kreeg ik dus even een flashback, dat snap je wel. En ondanks de hitte besloten we toch een dagje een bezoek te brengen aan het waterpark dat onderdeel is van Burj Al Arab genaamd Wild Wadi. Een bezoek brengen aan Wild Wadi kan iedere dag tussen 10 en 7 uur. Op donderdag is er een speciale ladies avond en de kosten voor een dagje spetteren bedragen ongeveer 75 euro. Je mag voor dit bedrag overal in en kan de hele dag plezier maken. In het park staan ook voldoende lichtbedden in de zon en schaduw dus als je even geen zin meer hebt in een glijbaan kun je ook gewoon gaan liggen en genieten van het zonnetje en het uitzicht op Jumeirah Beach. Een van de vetste glijbanen vond ik Jumeirah Sceirah. Als je deze glijbaan betreedt ga je in een soort van cabine en wordt er letterlijk afgeteld tot het gat onder je wordt weg gehaald. Je hebt dus een vrije val in een glijbaan en gaat daarna met 80 km per uur naar benenden. Je moet het durven, want ik moet eerlijk toegeven dat zelfs ik het eng vond. Dat aftellen is killing, omdat je niet goed weet wat er gaat gebeuren. Hierna kom je in stromend water in de glijbaan terecht en zie je echt niks. Je moet je dus echt over durven te geven. Eenmaal eruit had ik dit niet willen missen en als je dan in dit park bent, moet je het gewoon doen toch? Naast deze glijbaan heb je ook andere accreties zoals een rivier waar je lekker kan drijven op banden, een wild water rivier, en nog veel meer. Boek je een kamer in Jumeirah Beach hotel of Burj al Arab dan kan je onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten in Wild Wadi Dubai.

Wild Wadi Waterpark Jumeirah Beach Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Wild Wadi Waterpark Jumeirah Beach Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Naast deze bovenstaande Things To Do is het vooral belangrijk om te genieten in Dubai. Ga een dagje naar het strand, drink een cocktail in de waterbar van Sheraton Jumeirah Beach Resort, geniet van al het lekkere eten, of ga een uurtje schaatsen in Dubai Mall. Dubai heeft diverse kanten en er is echt voor ieder wat wils. In Dubai Mall vind je diverse duurdere merken (en een super gaaf gedeelte met focus op prachtige schoenen genaamd LevelDistrict) terwijl je in Mall of The Emirates weer ketens vindt als River Island, Topshop etc. Ik zeg altijd maar het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.

Food at Sheraton Jumeirah Beach Resort Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Vogue Cafe at Dubai Mall Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai Sophia Webster shoes at Dubai Mall Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai LevelShoedistrict at Dubai Mall Dubai Meeting Point Dubai sunweb Citytrip things to do in Dubai

Bekijk de video van Dubai hieronder:

Special thanks to: Sunweb and Meeting Point Dubai

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

13 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat een leuke reportage!! Ik ga deze ook aan Roos laten zien want zij emigreert deze maand met haar gezinnetje naar Dubai…
    Groetjes Marlène

  2. Wat een leuke reportage!!! Ik ga deze aan Roos laten zien , want zij gaat met haar gezinnetje naar Dubai emigreren…
    Groetjes Marlène

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP