Citytrip Tel Aviv. Dit zijn de tips voor een weekend!

Al een lange tijd stond een citytrip Tel Aviv op mijn lijstje. Dit vooral omdat een vriendinnetje van mij er woon en werkt. Meerdere malen belde ze mij op dat ik nu echt eens langs moet komen. ‘Het is hier zo lekker hier, de zon schijnt iedere dag’. Een jaloersmakende zin kan ik je vertellen als het dagenlang achter elkaar regent in Nederland.

Mijn moeder was sceptisch. ‘Is het daar wel veilig?’ Was de vraag die ze stelde. En alsof de duivel er mee speelde, stond Tel Aviv een paar dagen voor mijn reis groot in de krant. Tel Aviv was opgeschrikt door twee rakketen vanuit Gaza.

Citytrip Tel Aviv. Uitzicht vanaf Jaffa over Tel Aviv Israel.

Meteen belde ik mijn vriedinnetje op. ‘Ik wist wel dat je ging bellen. Er is niks aan de hand. Iedereen leeft hier gewoon weer verder. Daarnaast zijn de raketten in de zee gevallen. Geen paniek!’ Ik heb nog even getwijfeld of ik wel moest gaan, maar omdat het over het algemeen vanaf 2014 al rustig is besloot ik te gaan. Want hey, fear kills more dreams than failure ever will.

Jaffa en Tel Aviv

De steden Jaffa en Tel Aviv zijn totaal verschillend, maar liggen wel op steenworp afstand van elkaar. Jaffa ontstond zo’n 4000 jaar geleden en pas in 1910 kwam Tel Aviv op de kaart. Deze stad ontstond omdat Jaffa overvol werd en er een nieuwe stad gecreëerd moest worden. Veelal joden trokken naar deze stad en rond 1921 was Tel Aviv het centrum van het Joodse zakenleven.

Inmiddels zijn de twee steden een geworden en heet het Tel Aviv-Yafo. Tot op de dag van vandaag leven er nog steeds veel arabieren in Jaffa welke vredig met de Joden naast elkaar leven. Iets wat uniek is met de politieke situatie en spanningen in het land.

Citytrip Tel Aviv. De oude stad Jaffa Israel

Hierboven een foto van de oude stad Jaffa.

De leukste beachclubs van Tel Aviv

Het strand is lang en breed in Tel Aviv. Ieder strand heeft een andere naam, maar over het algemeen lijken de strandtentjes op elkaar. Je hebt niet echt grote beachclubs, maar meer strandtentjes. Mijn beste tips:

Beachclub TLV

Dit is de surfbeachclub van Tel-Aviv. Het is een gezellige plek, waar een relaxte sfeer hangt.

Citytrip Tel Aviv. Beachclub TLV

Beachclub Lala Land

Lala land is de place to be op het strand. Het is hip & happening, maar daarbij ook prijzig. Heb je zin om lekker culinair te doen op het strand? Kies dan voor deze beachclub.

Gazebbo Beachclub

Volgens insiders is Gazebbo in Herzliya: een van de mooiste plekken van Israel. Deze hippe beachclub ligt op ongeveer 25 minuten van Tel Aviv en is vergelijkbaar met Nikki Beach in Saint Tropez.

Citytrip Tel Aviv. De stranden van Tel Aviv

Citytrip Tel Aviv. De stranden van Tel Aviv

Citytrip Tel Aviv. De stranden van Tel Aviv

Hierboven een aantal foto’s van het openbare strand van Tel Aviv. Boek je een citytrip Tel Aviv in het voorseizoen (maart – april) dan is het overdag heerlijk warm, maar koelt het rond 16:00 af op het strand. In de avond heb je echt een trui of jasje nodig.

Eten in Tel Aviv

Uit de velen reacties die ik kreeg op mijn restaurant tips oproep blijk dat Tel Aviv een food walhalla is. Er zijn tientallen leuke restaurantjes en barretjes waar je de heerlijke Israëlische keuken kan proeven. Houd er rekening mee dat je de leuke tentjes echt moet kennen en dat de meeste spots uit elkaar liggen. Daarnaast liggen de prijzen in restaurant gemiddeld hoger in vergelijking met Nederland.

Citytrip Tel Aviv. De stranden van Tel Aviv. Hummus bij Calypso beach

Oh en vergeet Tel Aviv niet te verlaten zonder pita met hummus te hebben gegeten.

De leukste restaurantjes in Tel Aviv

 • Miznon, hier eet je volgens insiders de beste pita broodjes.
 • Dr. Shaksuka, ben je echt opzoek naar authenticiteit? En wil je een Israel expirerende zonder dat je teveel hip voedsel verwacht? Probeer dan Dr. Shakshuka. Dit tentje vind je in de oude havenstad Jaffa op steenworpafstand van de bekende vlooienmarkt. Wat Shakshuka is? Het is een traditioneel Israelisch gerecht waarbij eieren met tomaten en een spicy saus gekookt worden. Bij Mr. Shakshuka eet je dit gerecht direct uit de pan op een bord of in een pita broodje. Aanrader!

Citytrip Tel Aviv. Dr. Shaksuka, eten in Tel Aviv

 • HaAachim, zin in lamskabab en echt Israëlisch eten? Ga dan naar HaAachim.
 • Santa Katarina, dit is de nieuwe trendy food spot van Tel Aviv welke net is geopend naast de bekende spot Port Said. Je eet hier van Arab ceviche met rode tonijn tot greek style roasted shortrib met Tzatziki.
 • Social Club, is een moderne bistro waar het echt gezien en gezien worden is.
 • Old Man and the sea/ The Container, deze twee spots liggen in de haven van Jaffa. Op de laatste dag verkende ik deze plek en het deed mij denken aan de Fisherman’s Warf in San Francisco. Beide restaurantjes serveren seafood.

Citytrip Tel Aviv. Old Man and the sea/ The Container. De oude haven van Jaffa

Citytrip Tel Aviv. Old Man and the sea/ The Container. De oude haven van Jaffa

 • Thai House, opzoek naar lekker Thai’s eten en wil je even wanen in Azië in plaats van Tel Aviv? Ga dan naar Thai House.
 • Claro, aan de rand van de stad in de wijk Sarona restaurant vind je restaurnant Claro. Claro is de perfecte plek wanneer je opzoek bent naar een brunchspot voor in het weekend.
 • Port Said, iedereen die ik tegen kwam in Tel Aviv adviseerde mij Port Said. Dus wij besloten er heen te gaan. Port Said vind je het zijstraatje, Har Sinai, van de grooste winkelstraat. Bij aankomst zag het er gezellig uit en we namen plaats aan een van de tafels op het terras. We bestelde diverse gerechtjes en ik moet eerlijk zeggen dat de sfeer enorm goed is, maar dat ik het eten prijs/kwaliteitsverhouding een beetje tegen vind vallen.

Citytrip Tel Aviv. een in Tel Aviv Port Said

 • Puaa, Rabbi Yohanan street, Rabi Khanina street en Nakhman street zijn drie schattige straatjes in het oude centrum van Jaffa. Hier vind je ook Puaa, een heerlijk vegetarisch restaurant.
 • TYO, dit is de Japanse loungebar waar je terecht kan voor sushi en sashimi.
 • Cafe XOHO, opzoek naar een ontbijt spot, wil je overheerlijke pannekoeken eten? Ga dan naar Café Xoho.

Citytrip Tel Aviv. Eten in Tel Aviv Cafe XOHO

In Tel Aviv verwacht men standaard 10 tot 15 procent fooi. Dit zit niet in de rekening in begrepen, maar wanneer je het niet geeft word je wel raar aangekeken. Ik vind dit erg jammer. Ik geef namelijk liever fooi als ik ook daadwerkelijk de service goed vind.

Dingen doen in Tel Aviv

Geen zin om naar het strand te gaan of is het een dagje wat minder weer tijden je citytrip Tel Aviv, dan kun je genoeg andere leuke dingen doen in deze bruisende stad.

Ga sporten op de boulevard

Wat mij meteen opviel is dat er overal langs de boulevard sportgelegenheid gecreëerd is, waar ook enorm veel gebruik van gemaakt wordt. Naast de diverse sport apperaten waar je gratis gebruik van kan maken, kun je natuurlijk ook lekker gaan hardlopen over de boulevard.

Citytrip Tel Aviv. sporten in Tel Aviv

Huur een E-step

Iedereen vervoert zichzelf in Tel Aviv met een E-step. De E-step is een elektrische step die je in no-time van A naar B brengt. Mijn vriendinnetje had er eentje in eigen bezet en gebruikte hem echt voor alles. Ben je in Tel Aviv dan en wil je snel de stad zien? Huur dan een E-step. De kosten bedragen ongeveer 13,50 euro per 3 uur.

Citytrip Tel Aviv. sporten in Tel Aviv

Struin rond op de fleamarket in Jaffa

In Jaffa vindt iedere dag tussen 09:00 en 17:00 een rommelmarkt plaats. Iets waar ik volgers insiders echt heen moest. Laat ik een ding vooropstellen. Het oude centrum van Jaffa moet je zien. Het is enorm leuk om lekker door de straatjes en boutieks heen te struinen.

De rommelmarkt of fleamarket is ook zeker leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel veel rotzooi was. Het is leuk om te zien, maar of je er ook daadwerkelijk iets gaat kopen? Dat laat ik in het midden.

Citytrip Tel Aviv. fleamarket Jaffa

Laat je smaak pupillen werken op de Shuk Ha’Carmel

Wil je je omgeven onder de Israëliërs? Ga dan naar Shuk Ha’Carmel oftewel Carmel market. Deze markt (die van zondag tot en met vrijdag plaatst vindt) is een traditionele markt waar je naast kleding ook allerlei traditionele Israëlische gerechtjes kan proeven en natuurlijk diverse kruiden kan kopen.

Citytrip Tel Aviv.  Shuk Ha'Carmel

Citytrip Tel Aviv.  Shuk Ha'Carmel

Hierboven de kruiden die onder andere gebruikt worden voor humus en falafel.

De leukste wijken in Tel Aviv

Er zijn diverse wijken in Tel Aviv. Dwaal bijvoorbeeld rond in Sarona, Jaffa, Florentine of ga naar Neve Tzedek.

Neve Tzedek

Je moet naar Neve Tzedek werd mij gezegd. Dus Google Maps aan en zo gezegd zo gedaan. Eerst kon ik het moeilijk vinden, maar opeens popte daar Shabazi street op. Dit is de straat waar je diverse cafe’s en leuke boetieks vindt. Aanrader in combinatie met Shuk Ha’Carmel.

Citytrip Tel Aviv. De leukste wijken, Neve Tzedek

Citytrip Tel Aviv. De leukste wijken, Neve Tzedek

Hotels in Tel Aviv

Poerim

Poerim is een joods feest en vindt ieder jaar begin maart plaats. Het is vergelijkbaar met onze carnaval. De hele stad staat op zijn kop en overal zijn er verschillende feestjes. Naast de privé feestjes, feestjes in clubs vindt er ook een groot festival genaamd Luna Festival plaats. Hou je van party? Dan is Tel Aviv tijdens Poerim echt de place to be.

Heb je geen outfit voor Poerim? Don’t worry! Door de hele stad vind je pop-up winkels waar diverse outfits/kostuums en accessoires te koop zijn.

Citytrip Tel Aviv. Poerim Hierboven is te zien hoe meiden verkleed gaan tijdens Poerim. Dit hadden ze al aan tijdens hun diner bij Port Said.

Bereikbaarheid Tel Aviv

Easyjet vliegt iedere dag (behalve dinsdag en zondag) naar Tel Aviv. De vliegtijd bedraagt ongeveer 5 uur. De paspoort controle bij de grens is enorm streng. Dit omdat Israel al een lange tijd een conflictgebied is. Ben je in Arabische landen geweest dan bestaat de kans dat ze je hier vragen over gaan stellen.

Citytrip Tel Aviv. Bereikbaarheid Tel Aviv vliegen met Easyjet

Op de heenweg had ik zelf nergens last van. Er werd aan mij gevraagd wie ik ging bezoeken en of zij Israelisch is. Na twee of drie vragen kreeg ik heel snel een tijdelijke toeristen visa. Op de terugweg moet je nog een keer door deze controle en toen kreeg ik een aantal vragen over mijn bezoek aan Egypte, Dubai en Tunesië. Ze vragen er vooral naar of je de lokale bevolking in deze landen kent. Nadat ik had aangegeven dat ik in deze landen ben geweest voor werk en vakantie was er geen probleem.

Is een citytrip Tel Aviv veilig?

Tel Aviv is een leuke stad en als je houdt van de alternatieve vibe (denk aan zoiets als Berlijn) in een stad dan zit je hier helemaal goed. Qua veiligheid moet je er rekening mee houden dat je in een conflictgebeid reist. Er zijn nog steeds spanningen tussen de Israëliërs en Palestijnen en er vallen bommen bij de steden/gebieden dichtbij de Gazastrook. Door de Iron Dome wordt Israel tegen raketaanvallen vanuit naburige gebieden te beschermt. Hierdoor zou Tel Aviv veilig moeten zijn.

Lees ook: Drie redenen voor een vakantie naar Libanon. 

Vragen over een citytrip Tel Aviv? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP